1961 model lambretta yeniden yaratılıyor

image.php
[/URL][/IMG]
image.php
[/URL]le.tc/thumbs/9550PIC-0014.jpg[/IMG][/URL][/IMG] Selam, dededen kalma motosikletimi tamamen söktüm,her bir parçayı temizledim,sıra boya aşamasına geldi.Boyama konusunda tecrübem yok ama kendim boyamayı düşünüyorum.Gerekli ekipmanım mevcut. Tecrübeli arkadaslarım boyama konusunda beni bilgilendirirlerse sevinirim.Sökülmüş hali foto olarak gorunmüyor linke tıklamak gerekiyor.Arkadaşlar sonunda revizyonu bitirebildim.son hali ikinci sayfada.

Son düzenleme:
inşallah motorunda bi sorun yoktur çalışıyomu o
+yaratmak sana mahsus değil
yenıden doğmak, kullerınden canlanmak falan daha iyi olur

Son düzenleme:
Anaaaammmm şahane olur o toplanınca keşke bilgim olsa da yardım edebilsem :pale:
Çalışmalarını yaz lütfen burdan takip edebilelim kolay gelsin.... :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba arkadasım bendede 1963 model İso milono modelı var bende toplamaya çalişitim ama beni aşti şimdi iyi bi usta arıyorum cunku motorlarımız cok kıymetlı sana kolay gelsin inş.toplarsın motoru.

Tekrar selamlar.Yaratmak kelimesini kullanırken benim de aklıma eleştirilebileceğim endişesi geldiği için özellikle 'yaratıyorum' demedim 'yaratılıyor' dedim. Yani ben bir vesileyim.Evet motor dağılmadan once çalışıyor idi motoru dağıtmamda beni cesaretlendiren ise net'nen bulduğum'www.scooterhelp.com adresi.Şu anda motorun bütün teknik dökümanlarına sahibim ihtiyacı olanlar bu adresten vespa ve lambretta ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirler.http://www.scooterhelp.com

image.php
[/URL][/IMG] Dağılmış hali

Son düzenleme:
Biraz da motor hakında bilgi vereyim.motor lambretta'nın TV175 modeli,sol elden dört vitesli,motor hacmi 175 cc kilometre göstergesi çalışmıyor ama düz yolda çok rahat 100 km üzerine çıktığını tahmin ediyorum.Ateşleme sistemi ise manyetolu.Bugün elektirik ve donanım malzemesi aramak için alışverişe cıkmayı düşünüyorum.Bakalım eksikleri ne kadar tamamlayabileceğim.
image.php
[/URL][/IMG]

foto upload deneme;

Son düzenleme:

o zaman yaratıcılık diye bir kavramı bütün literatürlerden çıkartalım hatta o kelimeyi yok sayalım?Bir şeyi (küllerinden)canlandırmak bize mahsus mu?Böyle kavramların tartışılacağı yer burası değil çok iyi biliyorum ama arakadaş ne derse desin ona göre yaratmak bana göre restore etmek vs...Düzeltilecek ne var bunda?Tasarımcı ne yapar?Yaratmak göreceli olarak insana mahsus olabilir özellikle bir materyal yaratıyorsa,kaldı ki klonlama işlemi yaratıcılık ve üstün zeka örneğidir?
Neyse,umarım kısa zamanda toplarsın bu alet böyle aletler her zaman toplanma aşaması hoşuma gitmiştir bende bir ara 57 model bmwlere merak sarmıştım ancak çok sabır ve yetenek isteyen bir iş nacizhane fikrim.Yetenek niye derseniz boyası,motoru,elektriği tamamen siz yapacaksanız gerçekten çok sabır ve yeteneklisiniz.Tebrik ederim şimdiden.

o zaman yaratıcılık diye bir kavramı bütün literatürlerden çıkartalım hatta o kelimeyi yok sayalım?Bir şeyi (küllerinden)canlandırmak bize mahsus mu?Böyle kavramların tartışılacağı yer burası değil çok iyi biliyorum ama arakadaş ne derse desin ona göre yaratmak bana göre restore etmek vs...Düzeltilecek ne var bunda?Tasarımcı ne yapar?Yaratmak göreceli olarak insana mahsus olabilir özellikle bir materyal yaratıyorsa,kaldı ki klonlama işlemi yaratıcılık ve üstün zeka örneğidir?
Neyse,umarım kısa zamanda toplarsın bu alet böyle aletler her zaman toplanma aşaması hoşuma gitmiştir bende bir ara 57 model bmwlere merak sarmıştım ancak çok sabır ve yetenek isteyen bir iş nacizhane fikrim.Yetenek niye derseniz boyası,motoru,elektriği tamamen siz yapacaksanız gerçekten çok sabır ve yeteneklisiniz.Tebrik ederim şimdiden.

Teşekkür ederim.Çalışmalarım devam ediyor, vakit buldukça el atıyorum biraz uzun sürecek .

çok iyi birşey yapıyorsun öncelikle tebrikler şu motorun aşamalarını hani yavaş yavaş toplanma aşamasını slayt yapıp bızımle paylasırsan sevınırım sımdıden sana kolay gelsın

Moderatör
Kendin toplayip boyadiginda daha da bir keyifle kullanirsin eminim buna.. İnsallah bir aksilik cikmadan toplayabilirsin.. Asamalarin detaylarini gorursek seviniriz :)

Lambretta ülkemizde fazla bilinmesede Avrupada ve Amerikada oldukça fazla meraklısı olan ve çok kıymetli bir Classic Motordur.Bende 2 adet aldım ve toplamaya başladım .Bitince müthiş olacak.Bende Tamir kitapları ve yedek parçaları bol miktarda var isteyenlere yardımcı olurum
my.php
.

Son düzenleme:

ya neden böle kelimelere takılınılır herzaman? :p :)

bu arada bol şans ve kolay gelsin dileklerimi iletmek istiyorum dostum.benim de böyle bir merakım var ama hiç imkanım yok.bu işi devam ettirdikçe fotoğraflarını paylaşırsan çok seviniriz.

Son düzenleme:
lambretta

Kolay gelsin bir gelişme yokmu acaba?
Ömer ustanın onardığı parça
Deponun boya sökümü
Ana gövde zımpara
Parçaların boyanmış hali
Gidon takılmış hali
[/URL Gidon üstü yeni hali

SLM. arkadaşlar Öncelikle işlerimin yoğunluğu sebebi ile uzun süredir foruma giremediğim için özür dilerim.Evet kendim yapamıyacağımı anladığım için profosyonel yardım almaya karar verdim ve Ostim sanayi sitesinde ÖMER SOLMAZ ustaya ulaştım kendisi beklemediğim bir ilgi ile karşıladı beni. Çünkü daha önce yardım istediğim kaporta ve boyacılar parçaların küçük ve işçiliğinin çok olması sebebi ile pek yardımcı olamaya yanaşmamışlardı.Kendisine buradan teşekkür ediyorum.Hatta benim yaptırmayı düşünmediğim kaporta onarımlarını dahi kendi insiyatifi ile yaptı.Bunları kaporta ve boya aşamasındaki fotoğraflarda göre bilirsiniz.Belki ihtiyacı olan vardır diye mail adresi '[email protected]'
WEB:http://www.otobuskaroser.com/
Ayrıca Ömer usta beni 50 yıllık BMW ci Ünal ATASAVUN USTA ile tanıştırdı benim izlenimim Ünal amca bu işi ticaretten çok sevdiği için yapıyor.1940 lı yıllardan günümüze kadar birçok BMW motorsiklet hurdalardan,polis motorsikleti hek satışlarından toplanarak nerde ise ilk günkü hallerine dönüştürülmüş durumda.Birde satılan motorlara yıllık garanti veriyor.İlgilenen arkadaşların en azından müze havasındaki showroomunu görmelerini tavsiye ederim. Ünal usta TEL:312/3540213

[URL=http://img207.imageshack.us/my.php?image=23102008151ig8.jpg]
Ben gerekli yerlerin boyasını söktüğümü düşünüyordum Ömer usta benim istemediğim yerleri dahi temislemiş.
Parçaların macunlanmış hali.

Benim işyerinde kendime ayırdığım atölyem.Yanlız çok vakit ayıramadığım için işler yavaş ilerliyor.

Şimdi egzosu takmak için motorun başına gidiyorum.

deneme1234

Son düzenleme:
ortaya güzel bişiler çıkacak desenize :) merakla bekliyoruz gelişmeleri.kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar