1954 Model Bmw Pistonu ve Piston kolu

Merhabalar Arkadaşlar. 1954 Model bmw (tek silindir) iki kere conta patlattı. Bunun üzerine ben motoru söktüm. Pistonda çizikler vardı. ve üstteki sekman kırılmıştı. Sıfır piston piston kolu ve segman bulduk motora taktık. Ama motoru çalıtırıp biraz gaz verince sipopların vurduğunu fark ettim. Tekrardan açtığımda sipoplar pistona vurmuş çok fazla bi hasar yok ( çabuk farkettiğimiz için) şimdi silindir conhtasının altına bir veya bir buçuk milim daha kalın bir conta takıp sibopların vurmasını önleyebilirmiyim. Ne yapmam gerekir. Ve motor bundan sonra conta patlatır mı?

daha kısa piston kolu denyebilirsin ama sibop ayarını güzel yaparsan pk zannetmem vuracağını :)

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
bi rektefiyeciye danış ne yapman gerektiğini, gereken ölçüde kapak contası ayarlaman veya rektefiyeci ayarlayabilirse supap başlarından biraz taşlayarak halledebilirsiniz sorunu. ölçüm ve hesap yapılması gerek, sonuca göre hangi yöntem daha mantıklıysa onu tercih edersiniz.

Eğer contayı yükseltirsen sibob tam açayıp kapatamaz performansı düşer heleki ısındığında.

arkadaşım aslında şanslısın çünkü motoru tam senteye getirmeden çalıştırmışsın ve siboplar o yuzden vurmuş pistona biraz daha kayık olsaydı sente emin ol sibop ve piston hepsi toptan rahmetli olurdu.
sen kalın conta kullanma hem performans düşer hemde çok çabuk yanar yani patlatır contayı.sadece sente ayarını düzgün yap hiç bir problem kalmicak.

Sente ayarlarını yaptık. Bu motor 1954 model olduğu için parça temini zor oluyor. 131 Tofaş sibobların taşlattım. Dün taktık. Motorda ses kesildi. Pazar günü 150-200 tm yol yapacağım bakalım nolacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar