1900 Km'de İkinci El Motor Alırken Dikkat Edilecekler ?

Selamlar,

Rks(QJ) Srv 125 model bir motoru ikinci motorum olarak almayı planlıyorum ve fiyatı makul. Motorun sahibi 50 yaş üstü bir abimiz ve dürüst biri. Kilometre 1900 ve motorun tek kusuru 2. Viteste antrenman sürüşü yaparken yan yatmış. Egzoz koruma demiri üstünde çizik, sağ depo da biraz çizik ve küçük bir göçük var. Gidon yamulması yaşamış denmiş ama sıfır motor olduğu için serviste düzeltilmiş ve sonrasında da sorun bulunmamış. Sahibi birde tek bir yerde şasede küf gördüm dedi(paslanma). Bunun harici motorda sıkıntı yok. Benimde şehir içi için düşündüğüm bir motor. Fiyatta dediğim gibi makul düzeyde. Ne tuhaf derecede düşük nede diğer satanlar gibi tok satıcı türünde.
Bu saydıklarım almaya engel midir ?
Motoru canlı görüp denemeden alma planım söz konusu değil zaten

Bu motosiklet hakkında hiçbir bilgim yok ama fotoğraflarında görüntüsü çok hoş geldi bana. Suzuki nin Van Van diye modelleri vardı. Onlar daha kalın tekerlekli oluyordu. Srk 125 onu hatırlattı.
Sadece bir tek şey söyleyebilirim 1900 km de paslanma beni rahatsız eder.

Bu motosiklet hakkında hiçbir bilgim yok ama fotoğraflarında görüntüsü çok hoş geldi bana. Suzuki nin Van Van diye modelleri vardı. Onlar daha kalın tekerlekli oluyordu. Srk 125 onu hatırlattı.
Ya motor çok tarz. Adamda işin doğrusu Kawasaki alacak biri. Yani imkan bütçe olan bir abimiz. Bunu da elden çıkartıyor. Maksat düzgün motor Alalım yoksa tarz stil efsane

CF'nin bazı modellerde de oluyordu o tip şeyler ama ben pek yaşamadığım için bilmiyorum. Bu şasede adamın gördüğü parmak ucu kadar pas ne sıkıntı yaratır? Temizlenip çözülmez mi yoksa sıkıntı iş mi

Yani belki pas bile değildir o iyi bakmak lazım . Bazen yüzeyel kirler bile pas görüntüsü verebilir. Şase paslanması başlamışsa durmaz devam eder. Zamanla şaseyi zayıflatacak kadar da ilerleyebilir. Şase motosikletin ve sürücüsünün tüm ağırlığını taşıyan ana iskelet.

Yani belki pas bile değildir o iyi bakmak lazım . Bazen yüzeyel kirler bile pas görüntüsü verebilir. Şase paslanması başlamışsa durmaz devam eder. Zamanla şaseyi zayıflatacak kadar da ilerleyebilir. Şase motosikletin ve sürücüsünün tüm ağırlığını taşıyan ana iskelet.
Ulen bende huylandım zaten. Hiç gidip görmesem mi motoru dedim adama kapora da atmadım. İçimize sinerse notere geçeriz dedim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çin malı nerdeyse her motorun şasesi paslanır daha doğrusu şasenin kaynak noktaları paslanıyor çok önemli bir şey değil

çin malı nerdeyse her motorun şasesi paslanır daha doğrusu şasenin kaynak noktaları paslanıyor çok önemli bir şey değil
Eyvallah üstad bende adamdan foto istedim çünkü hafta sonuna randevulaştık. Adam göndercek zaten. Bu motorun incelemelerde de şase kaynağını çırak mı yaptı diye makara yapıyorlardı 😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pas dediği buymuş. Bu bir sıkıntı mıdır ? Aynı motoru süren bir arkadaş zımpara ile halledilir dedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pas dediği buymuş

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar