Dostum 125cc motora o parayi vermek bana cok sacma geliyor. Tamam cbr 125 guzel motor, kaliteli, racing tarz. Ama o motor 125 cc her seye ragmen. Belli bir sure sonra yetmeyecek sana. Ondan sonra ben bunu saticam abi ya diyip zarar ediceksin. 500cc ile baslamanin cok fazla dezavantaji var. Agirlik, tecrubesizlik vs... Diyorsun ki 250 de 180 de kesiciye giriyor bu da. Peki 500cc o hiza nasil ulasiyor, kac saniyede ulasiyor, gaz tepkisi nasil? Bu konuyu atliyorsun. 500cc ile baslama demek senin iyiligin icin cunku evet tecrubesizlik ciddi sikinti. Ve onermez kimse hayatinda dogru duzgun motor tecrubesi olmayan birine. Ama bu demek degildir ki 500cc ile baslama 125cc ile basla. Anladigim kadariyla butcen var. Yasindan dolayi da kanin kayniyor. Be de 18 yasindayim en iyi ben anlarim belki de seni. Brn olsam soyle yaparim:
Once git ekipmanlarini tamamla. Kask, mont, pantolon vs tam techizat kaliteli biseyler al.
Sonra kendini git bir yamahanin filan egitimlerine yaz. Orda zaten birsuru motor deneyeksin. Ben bunu surerim dedigin motor hangisiyse onu al. Ama dene. Zaten kendin anliyacaksin bunu.
Ben olsam ekipmanlarimi tamamlar, kendimi egitime yazdirir sonra 250cc ile baslarim. 250cc oyle cok ucan kacan hir sey degil. Alacagin egitimle rahat kullanirsin bence. Ne abi bu gitmiyor ya diyecegin kadar yavas, ne de seni tehlikeye atabilecek kadar hizli. Tam ayarinda bir klasman. Ha sunu da soyleyim 250cbr klasmaninda rakiplerinden ataklik konusunda bikac tik asagida denebilir. Daha az yakar, daha kullanici dostudur. Kronik sikintisi yok diye biliyorum. Parcalari en ucuz degil ama en pahalisi da degil tabii... Ne istedigine bagli. Aea in 250cc karsilastirma videolari var izleyebilirsin...
Tekerin duz bassin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
125cc cogu kisiye yetmiyor artik belli sure sonra. Senin gibi yasi genc, kani kaynayan birine hic yetmez bana gore. Cunku param varsa ben de 125cc ile baslamam. Ama kendi canimin dusmani da degilim 500cc ile de hic baslamam. 250cc ideal bana gore her ihtiyaci karsiliyor...