18 Yaş Altı Kredi Çekme

Merhabalar , ben 17 yaşındayım aktif olarak muhasebe ofisinde ssklı olarak çalışmaktayım bildiğim kadarıyla kanun gereği 18 yaş kredi kartı v.s. kendi adına alamaz diye fakat benim çalışıyor olmam kredi çekebileceğim anlamı gelir mi ? Aileden muvafakatname ile felan ? Sonuçta geri ödeyebileceğim bir kaynağım var ?

sanmam. Sonuçta geri dönüşümü belli değil, ssk lı olsan bile belirli bir süre maaş bordrosu isteyecektir. sen 700-800 Tl alsan bile 3-4 ay sigortalı bile olsan hadi hadi en fazla 1000 Tl kredi der geçer ki en iyi ihtimalle.

18 ini geç , adam akıllı bir işte 1-2 yılını devirdikten sonra anca 4-5 bin çekebilirsin. Ve K.Kartına taksit gelirken yeni araç vs - ihtiyaç kredisinede sınırlama geldi diye biliyorum.

Zor yani. Babanın üstünden falan çekersin. Onuda Türk aile geleneklerine ve Anne Faktörüne göre "Ana gııı motur mu olmaz gebermeyesice, napacan 2 tekeri şiytan aleti o" der ve iş orada biter...

Bitmiştir yani. annenin babanın rızası olmadan bir çeeeek daha köşeyi dönmeden çotak diye birine giriverirsin yaa...

Dimedi dime, senin iş zor. Büyü - hem 17 yaş , ehliyet vs....
Sonra güzel güzel motoruna bin.
Şimdilik Velespit veya elektrikliye devam...

gıı motor mu :queen::queen: yarıldım :D(1 senedir bordrolu çalışıyorum maaşım 1.100 tl üzerinden yatıyor ssk) yok ikna ettim annemi babamın haberi yok henüzde bişey demez abimin üstüne çekmeyi planlıyorum kenarda birikmişim var zaten 5bin tl , abimin üstüne de 4 bin daha çekicem geri dönüşünü 4.400 olarak 12 taksitle yapıcam denizbankdan, fakat abimin sicili ıcık bozuktur bi bankayla icralı felan oldu faiz daha fazla çıkar diye sordum aman gene toparlıyamadım ne yazdım ne yaptım anlamadım öyle işte :D genede teşekkürler. velhasıl kredi çekemiyom :(

Faiz oranı kac dosya masrafı ne kadar
Saglık sigortası mı seninki diyer tüm seyleri gectim yastan kaybederin

Deniz bank 250 tl dosya masrafı %0.99 faiz ama bu daha önceden kredi çekip düzenli ödemişler için mi öyle bir ibare var kkb değerine göre faiz oranları değişir diye.

Sağlık sigortası değil 4a genel sigorta kolları kaba tabirlik normal bir insanın emekli olması için ödediği ssk yok mu o işte :D

Galiba dediğiniz gibi yaştan kaybediyorum hayırlısı.

Ağa ne soruyon millete. Maaşını aldığın bankanın çağrı merkezini ara sor.
Ama 17 yaş altına birine, kredi vermek şöyle dursun. hesap bile açmaz bankalar.

IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/pc/Desktop/DSC_0325.jpg[/IMG]
Maaşımı elden alıyorum.
Kusura bakma ama bilmiyorsan kesin konuşma banka hesabımın kartı+hesap cüzdanı (nasıl resim konduğunu tam çözemedim gözükmüyorsa affola)

Bi bankaya ulaşmak için ne kadar zaman harcaman gerekiyor biliyor musun ? Yada bu zamanı harcayken telefonun ne kadar tl yaktığını ?

Ayrıca size mi sorucam ? istediğimi sorarım yanıtlayan yanıtlar :pr: herkes herşeye karışmasa ne güzel olacak ahh

Son düzenleme:
4 sene önce okumuştuk bunu hukukta 18 yaş altı(herhangi bir yaşta) sözleme her türlü borçlanma vs. geçersiz sayılıyordu ve karşı tarafın ailesine hiçbir şekilde yaptırımı olmuyordu diye hatta teriminide biliyordumda şimdi unuttum anca ailenizden biri çekeblir yada kredi kartı alıp size velisi olarak kart çıkarta bilir

not: kardeşim yukarıda çocuk dedim kusura bakma kanunen 18 yaş altı resmiyette çocuk olarak geçtiğinden öyle yazdım:)

:salut: ergenliğe sövüyorum bende napıyım :) Alıştık artık :pr: Müşteriye gidiyorum herşey on numara adamlar muhabbet kuruyor yaş kaç ya direk mala bağlıyorum 22 mi desem napsam , sonra diyorum doğruyu söyle 17 diyorum adam direk hasan bey diye hitap ederken vayy hasancım küçükmüşsün lan sen daha :salut: öyle yani :D

Neyse çok teşekkür ederim internetde yarım saat aradım yalanım yok şu kurduğunuz 2 cümleye benzer hiç bir şey bulamadım..:thumleft:

:salut: ergenliğe sövüyorum bende napıyım :) Alıştık artık :pr: Müşteriye gidiyorum herşey on numara adamlar muhabbet kuruyor yaş kaç ya direk mala bağlıyorum 22 mi desem napsam , sonra diyorum doğruyu söyle 17 diyorum adam direk hasan bey diye hitap ederken vayy hasancım küçükmüşsün lan sen daha :salut: öyle yani :D

Neyse çok teşekkür ederim internetde yarım saat aradım yalanım yok şu kurduğunuz 2 cümleye benzer hiç bir şey bulamadım..:thumleft:

hatırladım kardeşim tek taraflı bağlanmazlıktı hukuken buna göre geçersizdir velinin onayı yoksa tabi örneğin senetle telefon aldın ödeyemedin adamlar mahkemeye verdi işlem geçersiz sayılır velinin izni olmadığndan biz bunları üniversitede okumuştuk unuttum çoğu şeyi hukuki sitelere bakarsan oralarda yazar bu tür konular bizim insalarada bakma bende işim gereği sakalları kesince millet 18 19 yaşıında zannediyor halbuki 24e giricem martta:)

hatırladım kardeşim tek taraflı bağlanmazlıktı hukuken buna göre geçersizdir velinin onayı yoksa tabi örneğin senetle telefon aldın ödeyemedin adamlar mahkemeye verdi işlem geçersiz sayılır velinin izni olmadığndan biz bunları üniversitede okumuştuk unuttum çoğu şeyi hukuki sitelere bakarsan oralarda yazar bu tür konular bizim insalarada bakma bende işim gereği sakalları kesince millet 18 19 yaşıında zannediyor halbuki 24e giricem martta:)

:) Benim bide 1.92 boy var :flower: ıcıkda topluyumdur :D (şişman değil :farao: ) Aklıma gelmedi google amacadan aradım sadece bir dahaki sefere aklımda bulunsun..

IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/pc/Desktop/DSC_0325.jpg[/url]
Maaşımı elden alıyorum.
Kusura bakma ama bilmiyorsan kesin konuşma banka hesabımın kartı+hesap cüzdanı (nasıl resim konduğunu tam çözemedim gözükmüyorsa affola)

Bi bankaya ulaşmak için ne kadar zaman harcaman gerekiyor biliyor musun ? Yada bu zamanı harcayken telefonun ne kadar tl yaktığını ?

Ayrıca size mi sorucam ? istediğimi sorarım yanıtlayan yanıtlar :pr: herkes herşeye karışmasa ne güzel olacak ahh

HAHAHAHA, liseli atarını özlemiştim iyi oldu bu cevap :D . Eğitimden bi behre kardeşim. Anlayışlı kardeşim (!)

Ben, sana niye işin uzmanı olmayan insanlara soruyorsun diyorum. Yoksa foruma istediğin kadar konu aç. O yönetimin derdi. En doğru cevabı almak istiyorsan. Çalıştığın bankaya veya şirketindeki muhasebeciye soracaksın. Doğru bilgiyi istiyorsan. Bilginin zahmetine katlanacaksın.

Bu arada 1-2 yanlışı düzeltelim. 18 yaşın altı çocuk değildir. Suç falan işlerse 10 numara ceza alır. 17 yaşında evlenebilir Hatta baba bile olabilir. Şayet evliysen 17 yaşında kredide çekersin. Evde alırsın. motorda alırsın.

Fakat anne babasıyla yaşayan. Motor almak istediğini anne babaya söyleyemeyen ve izin alamayan bir Ergen isen. Üzgünüm hiç bir banka sana kredi vermez. Velinin imzası olmadan. Hesap açmaz. Hatta ve hatta Nakit paranla gitsen sana motorda satmazlar.

Adamın biri oturduğu koltukta uyuklamış.

Yanındakiler ses etmemiş. Derken adamın

sakalının üzerinden fare geçmiş. Uyanınca

yanındakiler demişler; "Efendi sakalını yıka

üstünden fare geçti" Adam bunu duyunca: " Yoo olmaz

getirin usturayı sakalı keseceğim demiş. Adamlar şaşrmış.

"Efedi fare geçmesiyle ne olur* Yıkarsın olur biter"

Adam : "Yoo olmaz o hınzır YOL ETTİ YİNE GEÇER"

Bu yaşta çalışıyorsun güzel. Elbette yasıştlarından daha

büyük hedeflerin isteklerin olacak normaldir. Ammaa sen şimdi

bu krediyi çekersen 19 yaşında motoru yenilemek için yine çekersin.

23-26 evlenecek olursun yine çekersin. Araba istersin yine çekersin.

Sonunda maaşı faize kurban giden biri olarak ne Allah ın ne kulunun

hoşlandığı biri olarak gelirsin buraya.

Allah hoşlanmaz: Faiz almak da vermek de haramdır.

Kul Hoşlanmaz: "Para ruh gibidir. Nasılki ruh bedeni terk edince

insanlar senden uzaklaşır,para da cüzdanı terkedince insanlar senden uzaklaşır.

HAHAHAHA, liseli atarını özlemiştim iyi oldu bu cevap :D . Eğitimden bi behre kardeşim. Anlayışlı kardeşim (!)

Ben, sana niye işin uzmanı olmayan insanlara soruyorsun diyorum. Yoksa foruma istediğin kadar konu aç. O yönetimin derdi. En doğru cevabı almak istiyorsan. Çalıştığın bankaya veya şirketindeki muhasebeciye soracaksın. Doğru bilgiyi istiyorsan. Bilginin zahmetine katlanacaksın.

Bu arada 1-2 yanlışı düzeltelim. 18 yaşın altı çocuk değildir. Suç falan işlerse 10 numara ceza alır. 17 yaşında evlenebilir Hatta baba bile olabilir. Şayet evliysen 17 yaşında kredide çekersin. Evde alırsın. motorda alırsın.

Fakat anne babasıyla yaşayan. Motor almak istediğini anne babaya söyleyemeyen ve izin alamayan bir Ergen isen. Üzgünüm hiç bir banka sana kredi vermez. Velinin imzası olmadan. Hesap açmaz. Hatta ve hatta Nakit paranla gitsen sana motorda satmazlar.

:D:D bana ergen diyen şahsın triplerine bak.
Afedersin ama senin gibi milletin ağzına sakız yapmam kendimi şu laf dalaşına girerken bile diyorum boş adamla güzelim vaktimi harcıyorum nesilsiniz işte yaşınız kaç olursa olsun at gözlükleri kafanızda bakar durursunuz.
Evet evlensem çoçuğum olur ama kredi çekip bakmam en azından kendi paramı kazanbiliyorum Allah bilir kaç yaşındasındır benle uğraşıyorsun :D Ha benim yaşıtımsan ne alaa eğlence olur ikimizede.
Ha illa benim yaşıma takmışsın evet 17 yaşındayım ama 14 yaşından beri çalışır didinir dururum sen babanın cebinden para haraklarken ben aksine borçlarını ödüyordum ne güzel dünya dimi :D
Neyse benden bu kadar sonra çıkcak biri acıtosyon yapma dicek kafayı yicem sonra :flower:

Deisi' dedikleriniz tamamen doğru fakat 5.000 küsür lira biriktirdim hani daha düzgün birşey almak için kredi çekmeyi planlıyordum.Genede Allah razı olsun sen tebliğini ettin İnşallah bizde uygulayabiliriz..

Deisi' dedikleriniz tamamen doğru fakat 5.000 küsür lira biriktirdim hani daha düzgün birşey almak için kredi çekmeyi planlıyordum.Genede Allah razı olsun sen tebliğini ettin İnşallah bizde uygulayabiliriz..

Bunu bir tebliğ olarak gördüğüne göre,

İnşallah bizde uyarız dediğine göre,

kalbinde iman, seni yanlıştan alıkoyan vicdan, Allah korkusu var demektir.

Senin adına çok sevindim. Bir günah işlemeye muktedir iken Allah korkusuyla

ondan dönen muhakkak cennetliktir der hadiste. Sena cenneti vaad eden Allah

şüphesiz 15 bin liralık bir motoru vermekten aciz değildir.

Allah yâr ve yârdımcın olsun. Sana günaha düşmeden helalinden dilediğinden fazlasını versin..

Amin cümlemize..

y.akan tamam abi uzatmayalım şimdi sende gelcen bişiyler yazcan :D yorumu değiştiremiyorum nedense buton gitmiş özür diliyorum ben sen haklısın patron laf yapıyor tepemde hasan beyler çetleşmeyi bırakın lütfen diye :queen:

Sicili bozuk adama kredi veriyorlarmıymış

Kredi borcunun taksidini bir gün gec ödedi diye bi daha kredi alamayanları gördü bu gözler :d

18 yaş altına krediyi vermeyi geçtim, hesap bile acmıyorlardı bizim zamanımızda :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar