1600 yıllık su kemerinde motosikletçiler uçtu

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
[IMGL]http://www.motosiklet.net/images/zeke.gif[/IMGL]Fatih'teki 1600 yıllık Bozdoğan (Valens) Kemeri, motosiklet sesiyle inledi. Red Bull X-Fighters serbest stil motokros gösterisine katılan üç sporcu, görkemli kemere kurulan özel platformlarda nefes kesen bir şov sergiledi.

Yol kenarına, pencerelere, camlara dizilen İstanbullular, kente su getirmek amacıyla 4'üncü yüzyılda İmparator Valens tarafından yaptırılan kemerin içinden uçarak geçen motosikletçileri izledi. İzleyiciler, Güney Afrikalı Nick De Wit'in tehlikeli hareketlerini cep telefonlarıyla kaydetti. Enerji içeceği Red Bull'un Türkiye Genel Müdürü Aykut Ferah, etkinlikle, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un tarihi dokusunu dünya medyasına tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.
Roma ve erken Bizans döneminde kente su sağlayan kemer, zamanla harap olsa da Fatih Sultan Mehmet döneminde onarılarak yeniden kullanılmaya başlanmıştı. Beyazıd ve Kanuni dönemlerinin ve çeşitli mimarların izlerini taşıyan kemerin günümüzde 800 metrelik bölümü ayakta kalabildi.

[MEDIA]http://cdn.dogantv.com.tr/Uploads/Video/HaberVideoGaleri/19042008050641.wmv[/MEDIA]

harikalar be kardeşim tebrikler....
paylaşım için tşkler..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vaoovvv... :)

ben bu adamları biraz daha izlersem kendimi odundan imal sanacağım :)

Kaçık lan bu adamlar, bu adamlar yüzünden bizim de adımız çıkıyor, millet bu yüzden tırsıyor bizden üzerimizden falan atlarlar diye...

İyi göstei olmuş.O 1600 yıllık su kemerlerine zara verselerdi çok kızardım ama.İyiki düşmemişler.

adminler birşey sorabilirmiyim?
Neden bu mt media player sayfayı açınca direk görüntüyü açıyor.Bunu manuel olarak açma imkanımız varmı, ayarlardan değişiklik falan.Fuar resimlerinde de direk R6'nın sesi çıkmıştı, korktum:mrgreen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kaldırım kenarlarındaki demirlerin ne kadar büyük tehlike yaratabileceğini farkettiniz mi?

Motosiklet bu, her an düşebilir. Madem böyle bi gösteri yapacaksınız o demirleri de sökseydiniz ya.

Adamaın yanlışlıkla motordan ayrıldığını ve yukardan aşşağı direk o demirin üstüne düştüğünü düşünsenize :pr:

Eyong haklisin bende ona takildim hatta sokmelerine bile gerek yok. Uzerlerini gecici yumusak bir kaplama ile kapatabilir lerdi. Sungerli Bariyer gibi. Ne ise asil soru bu hareketleri Red Bull ictikten sonrami yapiyorlar? Oyle bir sey var ise motora binmeden evel asla red bull icmyecem:)

Dikkatimi yol kenarındaki demiler çekti.
Bence onlar yumuşak bir madde ile kapatılmalıydı....

redbul a hiç yakışmamış o demirlerin orda durması motor bu sonucta...ben olsam o motorcuların yerinde boyle bi gereksiz riski goze almazdım.

Kaldırım kenarlarındaki demirlerin ne kadar büyük tehlike yaratabileceğini farkettiniz mi?

Motosiklet bu, her an düşebilir. Madem böyle bi gösteri yapacaksınız o demirleri de sökseydiniz ya.

Adamaın yanlışlıkla motordan ayrıldığını ve yukardan aşşağı direk o demirin üstüne düştüğünü düşünsenize :pr:

şimdi bende aynılarını yazmayı düşünüyordum ilk gözüme çarpan o durum oldu .. bi onlem alsalar iyi olurdu allaha şükür kazasız belasız alatılmış durum ...

hepsi iyi de şu 3 kişi ard arda atlama sakat:cyclopsan
Mazallah en öndeki bi düşmüş olsa hepsi beraber haydeeee..:queen:

son duyuymlara göre motorların yarattığı vibrasyon ve gürültü su kemerini yıkmış.bu nedenle ülkede motosiklet satışına yasaklama getirilmiştir.
özellikle yüksek ses çıkartan eksozlu motorların toplatılma kararı çıkmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar