16 yaşındayım ehliyetsiz motor kullansam tam takım giyinsem ginede polis cevirimi?

koruma giysilerin seni polislerden korumaz yani.. şöylede diyebiliriz.. imama yalakalık seni cennete götürmez gibi bişii...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
7355500440_ea33e43cf8_c.jpg

Bu resimde 5 motosiklet,çevrildi ve hemen hemen herkes korumalı sayılırdı..
Sence hala çevrilmeme durumun var mı ?
Ayrıca birisine çarptığın veya ciddi bir kaza yaşadığın zaman çekeceğin ceremenin de boyutu çok büyük olur..
O yüzden sabret...

cezaları bir araştır istersen kardeşim sonrada sen kendin kara ver he birde birine sakın çarpayım deme ehliyetsizken

Kask fln hiçbişey kullanmasanda olur polis dur dediğinde kaçmayı dene 50 kasktan 140 dur ihtarına uymamaktan plakana ceza gelir en fazla :)

s.a ben 17 ye 4 ay var ehliyet yok motorun devrini alabilrmiyim motor arkadaşımın malatyada sorun olurmu devrini almam acil cevap lazım beyler

Merhaba arkadaşlar konu başlığında 16 yazdım fakat sene olarak 16 değilim 15.5 yaşındayım 2013 mart'ta 16 oluyorum şöyle bi konu varki boyum 1.78 kilom 75 görünüş olarak rahat 18+ yaşlarında gözüküyorum kask,kıyafet,eldiven,dirseklik,dizlik v.s hepsi mevcut bunları tam takım giyinsem ve altımdaki motor CBF 150 , Ramzey Qm 250 yada Tvs Apache 150 bu 3 motordan biri olsa ve hız sınırlarına uygun bir şekilde gitsem ginede beni polisin çevirmesi nedenli olur.Biliyorum herkes bekle 17 yaşına gir ehliyet al gibisinden şeyler söyleyecek fakat 17 yi bekleyemiyorum ve yakın çevremdeki herkes motor kullanıyor bu nedenle kullanmada acemi değilim yakınımdakiler den rica ile aldığım motorlarla buralar da turladım baya 5-6 km yol fln turladım bundan bilgim var dediğim gibi motor kıyafetleri olmadan 18+ yaşını rahat gösteriyorum ki motor kıyafetlerini taktım mı da baya büyük gözüküyorum hala bunlara karşın polis beni ne denli çevirir çevirmemesi için yapmam gereken şeyler nedir bunları soruyorum.

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum...

bütün korumalıklarını tak kaskını giy ister sakin ister agresif kullan fakat =) ...
bir araca çarptığında ya da bir araç sana çarptığında,
bir yayaya çarptığında ya da bir yaya sana çarptığında (o nasıl olacak deme benim başıma 2kere geldi=)) ),
suçlu hep sensin..
ayrıca polise yakalandığında hem ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yiyeceksin hemde eğer motor kendi motorunsa komik gelebilir ama kendi motorunu ehliyetsiz kendin kullandığın için ceza yiyeceksin =)),
diyelim arkadaşlarınla geziyorsun biyere gitmeden önce ortada dönecek olan muhabbet şu olacak '' ordan gitmeyelim o yolda çevirme olabilir, ana caddeye çıkmayalım vs.vs.''
sen gene ehliyeti al en azından kafan rahat olsun ordanmı gitsem burdanmı gitsem yada birine çarpsam ne olur diye düşünürken motor kullanma motoru zevk için kullan daha doğrusu motoru kullanırken hiç bişey düşünme.. şahsen bazen rahatlamak için motor kullanıyorum..
kazasız belasız sürüşler tekerin düz bassın..

Polisin seni nerde ne zaman çevireceğini bilemezsin. Hadi oldu çevirmedi. Allah korusun birisine çarptığın zaman ya da sana çarptıkları zaman ehliyetsizlikten dolayı yaşayabileceğin sorunları biliyor musun? Alacağın cezalar. Ehliyetsiz iken birisine çarparsan cinayetten bile yargılanma ihtimalin vardır. Kasten adam öldürmeye yönelik. Olmaz deme böyle şeyleri çok görüyoruz. 1 yıl daha bekle efendi gibi evraklarını toparla sabret. Sonra gönül rahatlığı ile gez. Kendi canını düşünmüyorsan başka insanların canını düşün.

Beyler bayanlar ben bu konuyu 2 ay önce açtım fatih4 adlı arkadaşımız hortlatmış aga ne sorun verdıda bu konuyu hortlattın başka bir konu açydın?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------

s.a ben 17 ye 4 ay var ehliyet yok motorun devrini alabilrmiyim motor arkadaşımın malatyada sorun olurmu devrini almam acil cevap lazım beyler
Arkadaşımın 18 yaşına gelmeden üzerine herhangi bir motosiklet alamazsın 18+ olan biri o motoru alabilir baban mesela.

sabah gün ışığında git 5-6 gibi mesai başlamadan :) been öyle yapıyorum köye gidiş gelişlerde. ama sadece köye gidip gelirken trafiği görüyorum :)

Hiçbişey olmaz.polis çevirirse sakın durma, devam et.eğer yakalarlarsa benim selamımı söyle,bi dahada rahatsız etmezler.Özelden mesaj attım

"baya 5-6km falan turladım" ne demek? Hakikaten 5-6 mı yoksa 5-6bin mi?
Eğer 5-6 ise ve kendini "baya turlamış" olarak görüyorsan, 16 yaşında "iyi yol tecrüben" olduğunu sanıyorsan biz ne desek boş.
Çık kardeşim ehliyetsiz. Koruma giyerim demişsin ama boşver. İşini şansa bırakma bence.
Yok Tekirdağ'a gidecekmiş, yok hız yapmayacakmış, 110-130'la gidermiş. Bu ne ya.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=cin+olmadan+adam+çarpmaya+kalkmak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ginede,
CISSSSSSSSSS

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çevirirler,cezayı da kitlerler,hayat boyu motosikletten soğursun,ne bu aceleniz arkadaş...
Sabredin rahat rahat binin,her gün "ulan ya yakalanırsak" telaşından iyidir beklemek..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar