16 yaşındaki Defne Su Çelik'in hayatını kaybettiği kaza

Motosikleti
Yok
defnekaza-906253.jpg

25.02.2026 | 11:41

Kaza, dün öğle saatlerinde Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Mahallesi Şenoğlu Caddesi'nde meydana geldi.

S.U. (30) yönetimindeki 34 BLD 065 plakalı hafif ticari araç ile Defne Su Çelik'in kullandığı 33 BDA 916 plakalı motosiklet kavşakta çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle Defne Su Çelik ile arkasındaki arkadaşı Halil Samet Karadağ yola savruldu.

Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, Defne Su Çelik'in kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Karadağ ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Turizm meslek lisesinde 10'uncu sınıf öğrencisi olduğu belirtilen Defne Su Çelik'in cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı.

Hafif ticari araç sürücüsü S.U. gözaltına alınırken, kaza çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu şekilde pek çok kaza oluyor ve ben sebebini anlayamıyorum. Yani yolların kesiştiği noktaya son sürat, sağına-soluna hiç bakmadan girmek nasıl bir ruh halidir, çözemiyorum.

Şahsen ben, hangi vasıtayı kullanırsam kullanayım, yolların kesiştiği noktalarda hızımı düşürebildiğim kadar düşürür, yol müsaitse ben geçerim, ama başka bir araçla tehlikeli bir mesafedeysem, geçiş hakkının kimde olduğuna bakmadan ona yol verir, kendimi garantiye alıp sonra geçerim.

Çok kolaylıkla önlenebilecek bir kazaymış bana göre, çok yazık olmuş hayatının baharındaki bir kardeşimize.
:(

https://www.sabah.com.tr/video/yasa...let-surucusu-16-yasindaki-defne-su-oldu-video

https://www.ntv.com.tr/turkiye/liseli-defne-motosiklet-kazasi-kurbani-1713496

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Araç sağından gelene yol vermeli, tamam suçlu da ,
Ablam da hiç gaz kesmemiş birader.. Fren bile yok..
Resmen bodoslama dalmış..
Allah rahmet eylesin..
Sevgili Alp Tunay

Karsidaki sokaga giris yok . Motosiklet sola veya saga dönmek zorunda . Bu durumda gecis önceligi araca ait . Solda ilerde giris yok tabelasi net görülüyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sevgili Alp Tunay

Karsidaki sokaga giris yok . Motosiklet sola veya saga dönmek zorunda . Bu durumda gecis önceligi araca ait . Solda ilerde giris yok tabelasi net görülüyor.
Şimdi gördüm...
Ama o tabelanın sağda da olması lazım...
Motor dediğim gibi hiç yavaşlamadan direk dalmış..
Fren yapmamış ki , tabelayı nasıl görsün..
kesin ya muhabbetteydi ya da kafası başka bir yerde..
Şimdiki gençler sorun deposu..

Yazık.. Çok genç.. Allah Annesine babasına sabırlar versin

Gençliğinin kurbanı olmuş.

Hayatını kaybedene rahmet, yaralanan varsa şifa, yakınlarına sabır dilerim.

Buradan çıkarılacak dersler var. Ah vah demekle işler bitmiyor.

Motosikletinizi, aracınızı kimseye vermeyin. Motosiklet vefat eden kişinin değilse motosiklet sahibinin başı çok ağrıyacak.

Kendi aracınıza yolcu, artçı olarak binmeyin, bir kaza anında sigortada ki sağlık yardımı kısımlarında da çok büyük sorun çıkıyor.

Motosikleti
Kuba x-boss
Aİlesine Allah sabır versin. Sakarya'da pek trafik sağlıklı değil, özellikle kavşaklarda falan hızlı olan geçiyor, öyle bir trafik kültürü var.(Gerçi Türkiye genelinde, maalesef çoğunluk sürmeyi bilmiyor)

Allah rahmet eylesin. Bu kaza değil intihar olmuş. Bu kadar hızlı sürülür mü hele de iki caddenin birleşim noktasına o kadar hızlı girilir mi?

Burada haklı veya haksızı aramak yerine, yeni jenerasyon gençlerine öğütlerde bulunmamız lazım fark ettiyseniz son birkaç yılda yapılan motosiklet kazalarındaki yaş ortalaması 20'nin altında. iyi hoş çalıştın para kazandın motor aldın veya baban aldı fark etmez eh be kardeşim yani şu daracık sokakta'da hız yapılmaz ki. Geride kalanlara Allah sabır versin.

Motosikleti
Voge 250RR
2 sene önce 125lik scooterımı arkadaşımın isteği üzerine kıramayıp parkta vermiştim trafiğe insana kapalıydı, birazcık sürdü en sonunda nasıl oldu bilmiyorum parke yoldan çimenliğe girdi çimende de kemik gibi bir şeye basıp çimende süründü , ayağa kalktığında ağzında toprak vardı toprakta da suratının izi çıkmıştı o günden sonra da scooter bu sürmekte ne var ver işte diye ısrar eden arkadaşlarım bile bir daha benden istemedi.

İnsanlar motosiklet sürmeyi gaz açıp gitmekten ibaret sanıyor özellikle de daha önce hiç sürmemiş veya çok az sürmüş insanlar...

Motosiklet arkasındaki çocuğun da olabilir videoda da gözüküyor ne frene dair bir şey ne de manevraya dair hiçbir şeyden eser yok. İyi ki kendisi gitmiş de arkasındaki çocuğu yanında götürmemiş yoksa ailesine büyük bir yük bırakırdı, gerçi o yükü eğer motor çocuğunsa arkadaki ve onun ailesine de taşıtacak.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Burada haklı veya haksızı aramak yerine, yeni jenerasyon gençlerine öğütlerde bulunmamız lazım fark ettiyseniz son birkaç yılda yapılan motosiklet kazalarındaki yaş ortalaması 20'nin altında.
İyi de öyle yapınca "new generation young boys" bize MORUK diyor, BUNAK diyor.
Ayrıca etkili ve yetkili bir abimizin dediğine göre sokma akıl sekiz adım gidiyormuş.
assgs27.jpg

Motosikleti
Forza 250
Tabi ki yazık olmuş. Gencecik kız. ama şehir içinde o hızla motosiklet kullanmak, yol ayrımına bu kadar pervasızca girmek. Haklı haksız arayacaksak haksız çok belli. Ama içi acıdığı için diyesi gelmiyor insanın.

Motosikleti
D400
herkes içinden geçen yorumu yapsa gerginlik çıkar bu konuda.

ne diyelim, kalanlara sabırlar.

İyi de öyle yapınca "new generation young boys" bize MORUK diyor, BUNAK diyor.
Ayrıca etkili ve yetkili bir abimizin dediğine göre sokma akıl sekiz adım gidiyormuş.
assgs27.jpg
Birilerinin aklı olmaz isek sebebi olacağız. Biz yine de üstümüze düşeni yapalım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Al sana gençlere benden öğüt, hayatınızın değerini bilin, kurallar çıkarılan dersler sayesinde konulur, hiç bir kural gökten vahiy yoluyla inmedi. Ana, babanızı üzmeyin. Hem araç kullanırken, hem başka boku yerken korunun. Uyuşturucudan, sigaradan, alkolden uzak durun. Bunlar sizin düşmanınız. Okuyun, pratikten önce teorik bilginiz olsun. Gereksiz riskler evet çok heyecanlıdır ama büyük risk taşırlar.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Allah rahmet eylesin. Yaralı gence acil şifalar dilerim. Çoğumuz böyle hatalar yaparak büyüdük. Şansımız varmış.
Bazen şarkı sözleri herşeyi anlatır;

Küçüğüm, daha çok küçüğüm
Bu yüzden bütün hatalarım
Öğünmem bu yüzden
Bu yüzden kendimi
Özel, önemli zannetmem
Bu yüzden bütün saçmalamam
Yenilmem bu yüzden
Bu yüzden kendime hâlâ
Güvensizliğim
Ne kadar az yol almışım
Ne kadar az, yolun başındaymışım meğer
Elimde yalandan kocaman, rengârenk
Geçici, oyuncak zaferler
Ne kadar az yol almışım
Geçici, oyuncak zaferler
Bu yüzden bütün korkularım
Gururum bu yüzden
Bu yüzden çocuk gibi korunmasızlığım
Bu yüzden sonsuz endişem
Savunmam bu yüzden
Bu yüzden bir küçük iz bırakmak için
Didinmem
Ne kadar az yol almışım
Geçici, oyuncak zaferler
Ne kadar az yol almışım
Geçici, oyuncak zaferler
Sezen Aksu(Küçüğüm)
Eğer yanlış bilmiyorsam bu sözler motosiklet kazasında hayatını kaybeden Uzay Heparı için yazılmıştı.

Not: Şarkı sözlerini kopyala-yapıştır yaptım. Noktalama yok.

Motosikleti
Yamaha Xmax 250 2025
Valla anlam veremedim. Önünde araç gidiyor görmemesi imkansız. Gözüne perde mi indi ne oldu.. Allah Rahmet eylesin.

Motosikleti
K 1600 GTL
Valla anlam veremedim. Önünde araç gidiyor görmemesi imkansız. Gözüne perde mi indi ne oldu.. Allah Rahmet eylesin.
Birçok motosiklet kazasına bakarsanız aynı şeyi söylersiniz gözüne perde mi indi? Hayır perde inmedi aslında bir çok motosiklet sürücüsü reaksiyon süresi nedir ve bu süre içinde motor kaç metre yol kateder bilmeden motosiklet kullanıyor. Sonuç frene bile basamadan kaza gerçekleşiyor....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar