15k ya kadar tercihen yazlık sağlam korumalı eldiven?

Knox orsa 4 çok tavsiye edilmiş ama stoklarda hiç yok.
Olabildiğince yüksek korumalı (acemiyim, düşme riskim yüksek) Ankarada kullanacağım. Nadiren yağmurda kullanıyorum. Terletmeyen 6-7k ya kadar ama bariz kalite farkı varsa 15kya kadar zorlayıp çıkabilirim eldiven önerebilir misiniz?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Olabildiğince yüksek korumalı (acemiyim, düşme riskim yüksek) Ankarada kullanacağım. Nadiren yağmurda kullanıyorum. Terletmeyen 6-7k ya kadar ama bariz kalite farkı varsa 15kya kadar zorlayıp çıkabilirim eldiven önerebilir misiniz?
O paralara tüm kalite eldivenlerden alabilirsiniz. Deneyerek alın.

O paralara tüm kalite eldivenlerden alabilirsiniz. Deneyerek alın.
Şu 2 linkteki fena görünmüyor ama EN 13594/2015 standardı yazmamışlar. Yeterince güvenli değil midir?

Bilek koruması var mı yazmıyor gene. Aslında güvenlik için neye bakmam gerektiğini bilmiyorum. Kimi modellerde tpr koruma yazıyor kiminde viskoelastik köpük. Hangisi daha iyidir?

Son olarak ufak tefek yağış, yazlık eldiven için sıkıntı yaratır mı? Yağış beklentisi varsa 3 mevsim mi alınmalı yardımcı olursanız çok sevinirim. Yeni motor alıyorum hiç bilgim yok.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Şu 2 linkteki fena görünmüyor ama EN 13594/2015 standardı yazmamışlar. Yeterince güvenli değil midir?

Bilek koruması var mı yazmıyor gene. Aslında güvenlik için neye bakmam gerektiğini bilmiyorum. Kimi modellerde tpr koruma yazıyor kiminde viskoelastik köpük. Hangisi daha iyidir?

Son olarak ufak tefek yağış, yazlık eldiven için sıkıntı yaratır mı? Yağış beklentisi varsa 3 mevsim mi alınmalı yardımcı olursanız çok sevinirim. Yeni motor alıyorum hiç bilgim yok.
Koruma deyince deri daha sağlam geliyor bana ve uzun olup bilek korumalı olanlar. Mesela Revit Rsr4 olabilir. Ben Alpinestars Sp-8 kullanıyorum yazın hafif terlesem de sorun etmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Koruma deyince deri daha sağlam geliyor bana ve uzun olup bilek korumalı olanlar. Mesela Revit Rsr4 olabilir. Ben Alpinestars Sp-8 kullanıyorum yazın hafif terlesem de sorun etmiyorum.

Son düzenleme:
Tamam emniyet önemli, para da sizin ama 15 de biraz fazla geldi bana. Normal bir eldiven alıp oradan artan para kask mont yada ayakkabı parasının üstüne koyulabilir.

Tamam emniyet önemli, para da sizin ama 15 de biraz fazla geldi bana. Normal bir eldiven alıp oradan artan para kask mont yada ayakkabı parasının üstüne koyulabilir.
Haklısınız, aslında 6-7k civarı düşünmüştüm ama çok bariz bir kalite farkı varsa çıkabilirim demek istedim.
Ankarada en sert 3 ay dışında kullanacağım varsayılırsa 3 mevsim mi mantıklı yazlık mı? İsteğim max koruma, 2. Önceliğim yazın terletmemesi.

Haklısınız, aslında 6-7k civarı düşünmüştüm ama çok bariz bir kalite farkı varsa çıkabilirim demek istedim.
Ankarada en sert 3 ay dışında kullanacağım varsayılırsa 3 mevsim mi mantıklı yazlık mı? İsteğim max koruma, 2. Önceliğim yazın terletmemesi.
Ben Revit Mosca 2 kullanıyorum çok rahat ve çok hava alan bir eldiven kışın da kullanmıştım ama 1 1,5 ay boyunca akşam dışarı çıkınca eve gelince 30-40DK ellerimi hissetmiyordum. Yazın kullanıyorum çok rahat ve çok hava alan bir eldiven.

Motosikleti
Ducati Multistrada V2S 2025, Peugeot Django 125 2024
eldiven önerisi yapmayacağım ama. bakman gereken standartları,testleri vs bilmiyorsan eğer chatgbt ye sorabilirsin. model kıyaslamalarını da aynı şekilde. epey fazlaca bilgi bulup veriyor. incelemeni tavsiye ederim ben yazlık ceketimi chatgpt ye epey araştırarak öğrenerek almıştım.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Uzun boğazlı deri eldiven olarak f/p bütçe dostu Shima STR-2 önerebilirim. Eğer bu beni kesmez diyorsanız Knox Oulton MK2, Dainese Druid 4, Dainese Carbon 4'de olabilir.

Eğer ben parayı bayılacam arkadaş en sağlamından istiyorum diyorsan da bütçeyi çok az aşıyor fakat Knox Handroid MK5 olabilir.

Deri kalitesi olarak bana Dainese hep bir adım önde gibi geliyor kullandığım eldivenlere nazaran fakat koruma olarak da Knox daha iyi, avuç içi kemiklerine denk gelen yerlerdeki korumaların patentleri kendilerine ait.

Skafoid Koruma Sistemi kısaca (SPS) olarak geçer. Motordan düştüğünde kaza anında istemsizce avuç içimizi açarız ve ilk hasar alan yer Skafoid kemiğidir. Bu yüzden Skafoid kemiklerini korumayı amaçlar, darbe anında sertleşen ve sürtünme kat sayısını arttıran bir madde kullanıyorlar.

Aynı zamanda KNOX markasının bu eldivenlerinde avuç içi bölümü dünyanın en ince fakat aynı zamanda da en dayanıklı derisi olan kangurusu derisi kullanıyorlar hareket kabiliyetini ve gaz koluna hakimiyeti arttırıyor. Diğer bütün markalar genelde avuç içi avuç dışı komple keçi derisi kullanırlar.

Son düzenleme:
Revit sand 4 h2o ya karar verdim gibi. Ankara yazında çok terletir mi acaba?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kardeş o iş öyle olmuyor. Para var huzur var değil. Elinin, parmaklarının şekli nasıl? Gidip denemeden alma. Misal bana revit'in hiç bir modeli olmuyor. Ya knox yada held oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar