151 rs yavaş kalkmıyor.

selam arkadaşlar, acemiye yardım:
2. el masraflarını odeyip 151 rs aldım. Gel gor ki acemiyim. Bu alet te alışmış illa hızlı kalkıp fırlaycam ben diyor. Oysa ben başlangıcta yavaşca kalkıp ağır agır gitmek istiyorum. Böyle olunca da habire gaz verip kesmek gıcık bir olay.
Burdaki servise de gitmeye korkuyorum, en son fren muşirini kırıp önü toplarken alarm kabloları falan söküp boş gecmişler. Bu hava filresi ,gaz teli ya da başka bişi ile mi alakalı
illa servise gidip başka yerlerini de motorun bozdurayım mı?
ya da benim bızıklayıp yapabileceğim bir şey mi, (motordan anlamam ama elektriğini iyi bilirim)
zaten öğrenmek için aldım, yardımcı olabilirseniz sevinirim...:cat:

arkadaş bende de vardı 151 rs hızlı motordur kendisi iyi bilirim 16000 km kullandım 140 a kadar da çıktım az gaz verirsen yavaş gider çok gaz verirsen hızlı gider bu senin elinde.

bence de gaza abanmadan azar azar ver.

hatta milim milim arttır
ben öle yapıyorum devirlenip hızlanması daha seri oluyor ...

arkadaş bende de vardı 151 rs hızlı motordur kendisi iyi bilirim 16000 km kullandım 140 a kadar da çıktım az gaz verirsen yavaş gider çok gaz verirsen hızlı gider bu senin elinde.

Senin o 140 dediğin taş çatlasa 110 dur yokuş aşağı belki 120 .......

Bana soracak olursan , rölanti ayarı yüzündendir . Rölanti yüksek ise devirlenmiş sayılacak , yani gaza basar basmaz devirlenmeden motor fırlayacak çünkü zaten yüksek devirde.. Benim fikrim bu...

ben nedenini bilemiyeceğim ama arkadaşın sorunu ayarlayarak yapıalmaz diye düşünüyorum.
benim başıma gelen ben bir yarı otamatik bisan lifan 100 bulduydum.onda da dengesiz gaz yeme sorunu vardı.o yavaş kalkıyordu ama biraz gidince az gaz açamıyordunuz. bir noktada bütün gazı aynı anda alıyor işi gazın son noktasına bırakmıyordu.sahibine geri bıraktım problemin ne olduğunu da bilmiyorum.

İyiakşamlar.

Aslında sorunu biraz daha açmalısın. Motorun gaz verildiği anda birden öne doğru vuruntu yapıyorsa, ya ön variatorda yada arka balatada bir sorun vardır. yoksa motor çok seri bir motor olduğundan hızlı kalkmaz. bu motorlarda aktarma aslen arka tekerdeki bir balatanın yaklaşık 2000 devirde arka tekere hareketi iletmesiyle başlar. Basit bir yay düzeneği ve merkezkaç tekniği ile çalışan bu balata, arka tekerden bağımsız bir milin üzerinde bulunur. balata, konik iki kasnağın merkezinin teker merkezine kilitlenmesine yardımcı olur. eğer bu sistemde kırılma yeva aşıma varsa aktarma sarsıntılı gerçekleşir.

Diğer bir konu arkadaşların dediği gibi rölantinin 2000 devre çok yakın olmasıdır.

Hocam şöyle:
gazı veriyorum ses ve devir artıyo 3000 de kalkmıyo 3500 falan gibi kalkıyo ama gazı kesmezsem surati cok artıyo, sadece dik yokuşta az gazla yavaş gidiyo ama gazı kesmezsem yine suratleniyor, yani arabada 1. vitesi kullanmayıp 2yle kalkmak gibi. Vuruntusuz ve normal kalkıyo ama cok suratli kalkıyor. Milim milim gaza yukleniyorum fakat sadece ses yukseliyo, belli bir yerden sonra harr edip fırlıyor eğer gazı azaltmazsam da giderek hızlanıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar