merhaba arkadaşlar.
kt 125'i kullandığım için, zongsheni aldığımdan beri sadece 250 km sürdüm. (5 ayda)
otoparkta öylece yatıyor. yatarken akü boşalmış. aküyü şarja götüreyim derken, kt'nin arkasından düştü, pert oldu.
şimdi ise akü alayım, biraz azayım diye düşünürken, durduğu yerde benzini boşalttı.
sinirden ağzımı bozup, bastım tekmeyi. söküp bakmadım nereden kaçırıyor diye.
daha önce, çatlayan benzin hortumlarından kaçırmıştı, hortumları değiştirmişdim.
musluktan şüpheleniyorum.
benzer sorun yaşayan var mı? öncelikle bakmam gereken yer falan?
Depo ile vana arası hortum bile çatlıyor. Bir keresinde kuaför arkadaş fark etmeseydi motorum işhanının önünde meşale gibi yanacaktı. Bütün hortumlar çatlıyor, eğer kalın lifli hortumları takamazsan, en azından dandik sarı hortumları al. Ben depo ile vana arası kısma lifli kalın hortum taktım, sıkıştırma için de plastik cırt veya metal kelepçe kullanabilirsin, teller hikaye, daha çok dandik lastiklere zarar veriyor. Yanında da her zaman yedek hortumcuk bulunsun. Ama en azından Depo vana arası kısmı o kalın borudan yap, vana sonrası kısımdaki arızalarda vanayı kapatabilirsin ama vana üstü hortum giderse motorun etrafı gölet olur :queen: mazallah, memlekette de sigara içme oranı çok yüksek...