Merhabalar,
Yeni uye oldum, zongshen gy200-a motorumla yaklasik 2000 km yaptim, kendi edindigim tecrubeleri sizlerle paylasmak istedim:
* Motorun depo cikisindan itibaren benzin gidis yolu uzerindeki butun hortumlari kontrol edin. Cok cabuk catlayip sizinti yapabiliyor, sarfiyat da artiyor beraberinde. Depo koruyucusunu sokup bakmanizi tavsiye ederim.
*Arka fren pedalinin kadroya baglandigi civatanin cevresine sarilmis durumda bir tel goreceksiniz. O teli cikartirsaniz fren pedali rest pozisyonu denilen pozisyona geliyor, yani ayaginizin hemen altina...Yalniz bundan sonra fren lambasi ve pedal durdurucusunun ayarini yeniden yapmak gerekiyor.
* Km teli, montaj esnasinda dikkat edilmeyerek kivrim yapacak sekilde takilmis olabilir. Bu kablonun mumkun oldugunca kisa ve duz olmasina dikkat edin yoksa birkac km sonra kopabilir.
* Depriyaj elciginin hemen yanindaki jikle kolunun tutturuldugu vidayi kontrol edin. Gevseyip kolun dusmesine neden olabilir.
Sizden bir de yardim bekliyorum. Soyle ki:
Motorumdan ilk 500 bakimindan sonra duzensiz sesler cikmaya basladi. Rolantide calisirken arada ritm bozuklugu oluyor, normal calisirken ses birden gidiyor ve duracakmis gibi oluyor sonra yeniden devam ediyor calismaya. Hareket halindeyken motor yine ayni sekilde normal calisma ritmini bozuyor, egzos dan aksirir gibi ara ara tuhaf sesler cikiyor ve bu sesler oldugu zaman motorun gucu kesiliyor.
Ankara da servise goturdum bir cozum yolu bulamadilar, rolanti ve hava ayarlari ile oynadilar, 3000 km den sonra duzelir, motor oturur dediler. Servisten sonra yakit sarfiyatim da 4,3 lt lere cikti. 500 bakimindan once 3,2 civarinda idi.
Problemler devam ediyor.
Neler onerirsiniz, motorumun bakimi geldi ama servise guvenemedigim icin goturmuyorum, bildiginiz iyi bir usta var midir Ankara da tavsiye edebileceginiz.
Tesekkurler.