yucelozel' Alıntı:
Chocolateman,
Ciklenin yerini uzun uğraşlarıma rağmen bulamadım birde benzin ışığın yandıktan sonra nekadar gidebiliyor? Bilgilendirebilirsen sevinirim..
Hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız sürüşler dilerim.
Cigle sol tarafta karbüratorun üzerinde siyah kucuk bir kol var onu yukarı kaldırınca cigle yapar ortada yarım cigle altta normale gelir.
İlk çalıştırdığında tam cigle yap ciglede çok bekletme hemen ortaya al, bir dk bekleyince normale al yola çık yavaş yavaş süratlen, tavsiyem motor soğukken asla gaza yüklenme.
Bu arada tamirci felan değilim sadece deneyimlerime göre bilgi veriyorum, benimde yanlış bildiklerim olabilir.
Benzin gostergesi yandımı doldururdum depoyu. 30 km den aşağı gitmemesi gerek
bir depo ortalama 230 km baz alarak depoyu doldurdurup ışık ne kadar sürede yanıyor ona göre hesaplarsın kalan km ışık yandıktan sonra gideceği km dir.
bini69' Alıntı:
selamlar arkadaşlar endurocu dostlar.Ben bütün forumları takip ediyorum,ama bu başlık kadar bilgilendirici bir forum bulamadım.
ama daha fazlası olamazmı olabilir tabiiki.Mesela işten anlayan dili dönen arkadaşların yazılarını bekliyoruz
Tekrar selamlar
Şimdi sizlere bir sorum olacak benim ramzey 200cc soğukken çok sessiz çalışıyor ama biraz zorlayıpta ısınınca subap sesleri bayağı artıyor.Acaba bunun sebebi sıkılıkmı gevşeklikmi dir.
Birde arka dişliyi küçültmek veya önü büyütmek istiyorum acaba gerekli parçaları nereden alabilirim
TEŞEKKÜRLEER
Tam emin değilim ama gevşekliktendir sanırım. Isınınca benimkide yapıyor, çok fazla dert etme, gevşek olması iyidir. Sıkı subap rampada felan kasar motoru.
Dişli olayına gelince arkaya küçük dişi tavsiye etmem. Ön tarafa göbekteki yivlere göre piyasada çok dişli var. En son ben jinlun servisinden öne 17 diş aldım baya sağlam çıktı. önceki aldıklarım gevşek kaldı. Dişlinin sıkı sıkıya geçmesine çok dikkat edin.