ramzey hiç kullanmak nasip olmadı. kullanan arkadaşlarım şıkayetide yoktu. veriler aşağıdazongshen 200 gy modeli ramzey gibi 15 hp mi yoksa 12 hp mi birde merak ettiğim bu motorlardan iki tip var biri balansörlü diğeri ise balansörsüz ve titreşimli bu verdiğim biligilerden emin değilim o yüzden sizden yardım istiyorum bu ara bir GY Modellerinden birine bakıyorum ama işte biligim olmadığı için sizlere sormak istedim. ramzeyler tip ve performans olarak hoşuma gidiyor fakat fiyatları uçuk. Ama diğer zealsun zongshen tarzı motorların fiyatları uygun o yüzden beni bu konular ile ilgili aydınlatırmısınız. hepinize şimdiden teşekkürler.
Şanzıman / Debriyaj 5 Vites / Islak - Çoklu
Benzin Motor Tİpi Tek Silindirli 4 Zamanlı Hava Soğutmalı
Silindir Hacmi 199.1 cc
Sıkıştırma Oranı 9.4 : 1
Max. Güç 11.5 kw. / 8000 rpm
Maksimum Tork 14.5 Nm / 6000 rpm
Çalıştırma Tipi Elektrikli / Kick Startlı
Max. Hız 120 Km / h
Ekonomik Yakıt Tüketimi 2.2 Lt. / 100 Km.
Boyutlar 2100 mm x 810 mm x 1185 mm
Ön Lastik Ebat 2.75 - 21 - 4
Ağırlık 127 Kg.
Ön Fren Disk
Arka Fren Tambur
Yağlama Tipi Basınç / Püskürtme
Ateşleme Elektronik CDI
Akü 12 W / 9 Ah
Ön Süspansiyon Hidrolik Ön Maşa
Arka Süspansiyon Hidrolik Tek Amortisör
Yakıt Tank Kapasitesi 10.6 Lt.
Arka Lastik Ebat 4.10 - 18 - 4
ramzeyler gy lerden 1.5 kw daha güçlü. gy lerdede ohv ve ohc olmak üzere iki her birinde balansörlü ve balansörsüz olmak üzerede toplam dört çeşit motor var. bildiğim kadarı ile ramzeydeki motor gylerde oldugu gibi honda taklidi değil. suzuki gn taklidi.
titreşimde balansatör tek başına etkili değil. yani amacı titreşimi kesmek ama motorun şaseye olan bağlantılarında uygun müdahalelerle titreşimi azaltmak mümkün.
benim motorumda balasör olmadıgı halde balansörü olan bir çok arkadaş motorundan daha az titremektedir.
bazı motorların piyasasının yüksek olması normaldir arz talep meselesi. ama sen paranı cebinde tut zamanı geldimi hazır para olduğunda çok ucuz motor alabilirsin.dostum buradaki videoda
http://www.youtube.com/watch?v=gKLF98dxTzM
balansörü gösteriyor tabi bizim gy 200 lerinki değil yz250 nınki ama prensip aynı pistonun kranka yaptıgı agırlıgın karşısında bir ağırlıkla dengelemek ve vibrasyonu engellemek.
Son düzenleme: