hava filtresini açık-performans filtre ile değiştirip aküyü öne, koltuk altına aldıktan sonra karbüratör beslemesi yetersiz kalıyor, benzin-hava karışımı zayıf oluyordu. önce karbüratörde iğne konumunu en zengine getirip içerdeki yüzen kanatların konumunu da zengine ayarlayıp, ayar vidasını da zengine ayarladım ama yine 5-6k devirden sonra benzin yetersiz gelip kesme yapıyordu motor. sonra kymco xciting 500'un 118 lik memesini alıp karburator ayarlarıyla oynamadan taktım bu sefer de cok fazla zengin karışım verdiği için motor boğuluyor 4k devirden yukarı çıkamıyor gaz kolunu kapattığımda bütün yanmamış benzin egzoz da patlama yapıyordu. memeyi değiştirmeden bütün ayarları en zayıfa getirdim yine yemedi 5-6k dan yukarı çekemedim deviri. ve surekli fazla yakar oldum benzini. sonra 98 lik memeye geri döndüm .
araştırdım türkiye de birebir uygun bulamadım 105 veya 110 luk meme, kendim yaptırmam gerekiyordu, astarı yüzünden pahalı olacaktı. z1 entrprises.com diye bir sitede tanesi 1 dolardan meme bulunca 105 ve 110 meme sipariş verdim, yanlarında birkaç ilgimi çeken parça daha aldım, kargoyu bölüştürdüğümde 4-5 ytl gibi bir paraya meme almış oldum yani. 5-10 gün ekadar bekliyorum, şu sıralar 6k devirden yukarı kullanmıyorum- amıyorum motoru
bu arada eskiyen 46 diş arka dişlimi 42 diş dişli alarak değiştirdim, ön 17 arka 42, motor commuter tarzı oldu. tork azaldı titreşim azaldı. orjinalinde 46/17 = 2,70 olan oranı 42/17= 2,47 ye çekince otoban, şehir içi kullanım motoru haline gelmiş oldu, gereksiz sık vites değişimi ve devirli kullanımdan kurtulmuş oldum. zaten motora güvenmediğim için araziye fazla vurmuyorum. şu an için memnunum ayardan belki ön eskiyince sıkılıp 16 yapabilirim. (42/16 = 2,62)
neyse asıl vurgunu bugün yaptım, dün geçenlerde kazandığım crf250 egzozu geldi, bugun onu ufak bir tadilatla monte ettim. marşı verince gelen sese inanamadım. sanki crf egzozu değilde crf motoru monte ettim şaseye. oturup bir turladım, ses muazzam, motor çalışması acaip rahatladı, gaz koluna tepki inanılmaz arttı. sokakta bütün bakışlar bana dönünce, çocuklar parmaklarıyla gösterir olunca iyi bir halt ettiğimi anladım.

şimdi işte motora biniyorum diyorum. inesim gelmedi hiç yarım depo benzin yedim etrafta dolaşırken

coni'nin biri yabancı forumda bu motorlarla ilgili ilk yapılması gerekenin bütün civataların sağlamlarıyla değiştirilip loctite ile monte edilmesini ikinci olarak da egzoz değişimi yapılması gerektiğini söylüyordu herif çok haklıymış. imkanı olanlara tavsiye ediyorum. :cat:
hava filtresi, egzoz ve dişli değişiminden sonra otobanda 6k-6,5k devirde gaz kesmeye başlar gibi yapıp benzinin yetersiz geldiği ama motorun hala gitmek istediği konumda (düz yolda tabiki) süratım 110 km/s 'i gösteriyordu. (km saatinin doğruluğunu savunmuyorum). memeyi değiştirip motorun istediği benzini verip tekrar deneyeceğim bakalım süratımı, şimdilik böyle...
salıncak hizasından sürekli gıcırtı sesleri geliyordu, dingildeki gresöre el pompasıyla gres vereyim dedim deliği açamadı bile, sonra güzel bir grasörle değiştirdim yine yemedi, gittim sonra bizim burada büyük araçları yıkayan yağlayan bir yıkamacı var oraya, havalı bir bastık , 6-7 sn için e gres aldı. demekki içinde bir gram gress kalmamış. gıcırtı falan kalmadı valla.
neyse amma yazdım, kalın sağlıcakla.