@mertmertmert İnde Dediği Gibi
"aslında enduroları binilmicek aletler diil ama servis ve yedek parça durumları allahlık çinlilerin."
Yedek parça Bana yaklasık 2 senedir pek sorun yasatmadı... Gidiyorum sanayiye mutlaka bişeyler uyduruyorum..Muadillerini alıyorum.
Zongshende distrübütor ilgisiz ama düzce de yeterli sayıda yedek parça ellerinde mevcut. Gidip sahsen gördüm.
Ön arka Balatalar,Benzin Süzekleri,Debriyaj Parçaları,Km Debriyaj Telleri, Grenajlar. Vidalar contalar vb.. Ne gerekirse orda var. Su ana kadar motorum 2-3 günden fazla hiç yatmadı...
Valla Bence En Güzeli Çinli Bi makineyle Bu İşe El Atmak... Neden mi?
Çin mallarını Cok iyi demiyorum. Japonları Asla Kötülemiyorum...
Ama bu işe başlayan birinin mutlaka bir çin malıyla başlaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Hataların Sorunların Nelerden kaynaklandıgını kullanıcısının bilmesi lazım.. Mesela Motor Tekleme Yapıyor ayarsız calısıyor.. Rolanti tutmuyor. Hava Ayarı Yapmasını öğrenmesi lazım birisinin ki ilerde japona bindiginde japonlarda çin malı gibiymiş dememesi için... Aklımdan bir sürü şey geçiyor ama hangisini anlatacagım bilmiyorum... Şunu soylıyeyim.. Bu çin enduroların cigerleri cok saglam. Ben iki yıldır motora biniyorum. Motor kısmı 1 kez bile ellenmedi açılmadı. Debriyaj balatasıymıs , subap ayarıymıs. Onlar nedir ben daha hiç bilmiyorum...Birazda sanırım sans işi bu cin malları...
Ama sunu soylemekde fayda var. Elektrik aksamı, grenajlar,aydınlatma,sinyaller,süspansiyonlar gerçekten kotu.Sase konusunda su ana kadar sorun yasamadım hiç. yan ayaklıklar, Arka yolcu ayaklıkları gibi malzemeler kaliteli.
Bir Çok konusulacak konu var ama bu kadarı yeter diye düşünüyorum..
Kesinlikle Yanlıs anlaşılmasın. yasayarak Gördüklerimi Anlattım.. Tabiki bende birgün japon malı makine alacam Doya doya binecem. Bana bir sorun yasattıgında Servise para bayılmak yerine kendi sorununu kendim halletmesini öğrenmiş olacagıma inanıyorum... Şu Anda Yasım 21. İlerde Güzel Günler Var. Su Anda Bana Bu Motor Bile Cok Fazla.Yasıtlarımı düşünecek Olursak..
Cogu Kişi 40 yasından Sonra motosiklet kullanmaya başlıyor. Ben 21 yasında tattım bu duyguyu imkanlarımın yettigi kadar. Mutluyum