150cc sucooter motosiklet motoru arıyoruz

sevgili arkadaş'lar bir arkadaşım çin malı 150cc lik motosiklet'inin motorunu emanet verdiği bir arkadaşı yakmış! çalışmaz halde 'kendisi benden yardımcı olmamı istedi' bende buradan sizlere yazıyorum eğer elinizde arkadaşınız'da çıkma olabilir' çin motoru'na uyacak motor varsa yazarsanız sevinirim teşekkürler...

yakmış derkene parça falan değişmiyor mu? yedek parçası falan yokmu yani? komple mi değişecekmiş.

YAKMAK MI ????? anlmış değilim kusuruma bakma ama cevap olarak yetkili servislerden yada kazalı motor satan yerlere bi bak onlarda olması lazım

Desperadost merhaba;

Motorun tam olarak ne arızası var açıklar mısın? Motor yanması ifadesi; motorun çok zorlanması sonunda, piston ve segmanların aşırı ısı nedeniyle silindir içerisinde sıkışması olabilir. Piston+silindir gömleği+segmanları burada 40-60 milyon arası satıyorlar. Değiştirmek sana çok pahalıya malolur

Piston+silindir gömleği+segmanları burada 40-60 milyon arası satıyorlar. Değiştirmek sana çok pahalıya malolur

Piston-silindir gömleği-ve segmanların değişimi kendimizin yapabileceği kadar basit mi ? Ben tamircinin yanında silindir kapağını ve ekzantrik milini sökmüştüm gerisini de gözümü karartıp kendim halledebilir miyim acaba ?

ben yeni değiştirdim piston, silindir gömleği yağni silindir bloğu 100 ytl tuttu
bişey daha söyleyim silindir gömleği her motora uymuyor denenmesi lazım elimde 125cc var gönderirim tutmaz oturur yerine vidaları ters gelir keçesi olmaz.

sen en iyisi motorcuya git söksün silindir bloğunu gömleğini motorcuda yoksa aynısını alcan eline gezerek arıyarak bulcan dostum işin zor ama bulursun kolay gelsin..

Merhaba;

Aslında sanıldığı kadar zor değil. Ancak sistemli yapılması gereken bir iştir. tüm makine üreticileri, parça montajı esnasında aksilik yaşanmaması için bazı metotlar geliştirmişlerdir. Mesela, parça tek yönlü takılabilir, belirli sıra ile takılabilir gibi. scooter motoru biraz sorunlu. Zira kasadan komple indirmek biraz zahmetli. Ayrıca, söküm sırasında işlem sıranı bir yere yazmalı, sökülen parçaları gruplamalısın. Anahtarların iyi olmalı (tüm motorlarda metrik 8-10 lokma, kombine 8-10 (bir tarafı yıldız, bir tarafı açık ağız anahtar), allen takımı gerekli)

Sübab sistemini sökmene gerek yok. Söküm sırası, külbütör (sübab mekanizması üst kapağı), egzantirik mili sökümü, sübab fincanları, silindir üst kapağı sökümü, silindir gövde sökümü, piston sökümü diye gider.

Ama meraklı ve sabırlı değilsen tavsiye etmem. Bu iş biraz, merakla alakalı.

öncelik'le teknik hocaya ve ilgilenen arkadaşlarımıza teşekkür ederim! motosikletin sahibi arkadaşım şimdi sitede yazdıklarınızı okuyacak ve ona göre hareket edecek aslında motosikletin başına gelenleri o daha iyi biliyor ilginize sonsuz teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar