150cc Scooterdan 150 cc vitesliye geçiş

Merhaba hepinize öncelikle iyi günler dilerim.5-6 ay 150 cc ile scooterla +5000km tecrübem oldu.İstanbulda yaşıyorum ve a1 ehliyetim var lise son öğrencisiyim.Motorla okula gidip geldim kuryelik yaptım vs. Ve yeni bir motosiklet almak istiyorum tamda sezona girmişken ve vitesli istiyorum bu sefer.Bütçemden ötürü sıfır bir Kuba Cr1 almayı düşünüyorum 5600 bandında en iyi başlangıç motoru sanırım bu motor.Binen var mıdır?Ve scooterdan vitesliye geçtiğimde ne gibi sorunlar yaşarım az çok yeşillendirirseniz ona yoğunlaşıp dikkat ederim.Teşekkürler şimdiden :)

A1 ile 150cc kullanamazsın, şimdiye kadar yakalanmamış olman bundan sonra da ceza yemeyeceğin anlamına gelmiyor. 125cc bir şeyler bak riske girme. Vitesliye alışma sürecinde arkana artçı alma, dikkatli kullan, mümkünse eğitim al.

150cc ile çevirmeye girdim kwden ötürü sanırım birşey olmadan geçtim

NMAX 155cc ve 16HP kullanıyorum A1 ile defalarca çevirmeye girdim sorun yaşamadım ama bu sizin yaşamayacağınız anlamına gelmez.

A1 ile 150cc kullanamazsın, şimdiye kadar yakalanmamış olman bundan sonra da ceza yemeyeceğin anlamına gelmiyor. 125cc bir şeyler bak riske girme. Vitesliye alışma sürecinde arkana artçı alma, dikkatli kullan, mümkünse eğitim al.

15 HP' ye kadar ne olursa olsun A1 ehliyet ile kullanabilirsiniz. Diğer ayrım kriterleri (motor hacmi, motor gücünün motosiklet ağırlığına oranı) yönetmelikten kaldırıldı. 15 HP' ye kadar sorun yaşamazsınız, 15,1 HP' de ne olur bilinmez. Hassas bir memur arkadaşa denk gelirseniz ceza gelebilir.

Eğitim konusunda aynen katılıyorum, imkanınız varsa 50cc bile kullanacaksanız mutlaka profesyonel bir kurumdan eğitim alın.

15 HP' ye kadar ne olursa olsun A1 ehliyet ile kullanabilirsiniz. Diğer ayrım kriterleri (motor hacmi, motor gücünün motosiklet ağırlığına oranı) yönetmelikten kaldırıldı. 15 HP' ye kadar sorun yaşamazsınız, 15,1 HP' de ne olur bilinmez. Hassas bir memur arkadaşa denk gelirseniz ceza gelebilir.

Eğitim konusunda aynen katılıyorum, imkanınız varsa 50cc bile kullanacaksanız mutlaka profesyonel bir kurumdan eğitim alın.

İlgili şartların yönetmelikten kaldırıldığına dair resmi gazetede yayınlanmış değişiklik varsa buraya koyun da biz de bilelim. Bu bilgiyi neye dayanarak verdiniz?

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 8 ‒ Aynı Yönetmeliğin 75 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 75 ‒ Sürücü belgesi sınıfları ile belge sahiplerine sürme yetkisi verilen motorlu araçlar ve özellikleri aşağıda gösterilmiştir:

a) M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.

b) A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

ç) A sınıfı sürücü belgesi sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

Burada benim merak ettiğim viteslide neler yaşarım nelere dikkat etmeliyim acemi olarak buydu ama yine çok bilmiş insanlar yüzünden konu dışı muhabbetler dönüyor.Teşekkürler forum :) Ceza yersemde bana babuş bu kadar uzatmaya gerek yoktu ki yemedim de zaten neyse iyi forumlar keyif kaçıran bir başlık daha...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:23 ----------

Lafım size değil gayet güzel bi mesaj.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar