1- O paraya 250cc Çin cruiser işine zaten girme bence.
2- Japon cruiser motorları gerçekten kaliteli makinelerdir. 2. el, 3. el, 5. el fark etmez. Ağır devirlidir, öyle 10 yılda falan düzgün kullanılan makineye hiçbir şey olmaz. (zaten basit bileşenlidir, motor blogu ve karbüratör, mekanik sistemler var, arıza çıkaracak elektronik bir sistem yok üzerinde) Hatta iyi bakımla ömrün boyunca kullanabilirsin. Mesela benim makine 2004 model, bakımları haricinde hiçbir arıza-masraf çıkarmadı. Şaftlı olmaları, zincir yağı vs ile uğraşmayacağın için çok avantaj.
3- Ama bu makineler iyi bakım ister (Harley dahil). Yağmurda bırakmıcan, su gördüğü anda su değen yeri silcen ki vidalar falan pas tutmasın. Daima branda altında olucak. Temizlerken dikkat edicen, kromları çizmeden halledicen vs. (yıkarken önce her tarafına suyu dökücen ki üzerindeki toz kalıntıları gitsin, sonra bulaşık süngerinini yumuşak kısmını suya bol bol banarak her tarafını temizlicen, kalıntıları öyle atıcan. Sonra gerçek pamuklu penye bezler ile bir güzel kurulucan, işin bittiğinde her tarafı kupkuru olmalı. Bu sırlama ile yapmazsan silerken üzerinde kalan toz zerreleri motoru çizer) Ağırdır, ufak tefek yana yatırırsan, kromu bozarsan masrafı da ağır olabilir. Bununla beraber bu aletleri kişiselleştirmek çok zevklidir. Bir çok parça üretiliyor bu iş için, zamanla tamamen sana özel bir makine yaratabilirsin. Mesela benim motora hiç bitmeyecek bir projem var, her sene başka başka yenilikler yapıyorum, çok keyifli.
4- Bütün bunlar sana uymazsa başka tarzlara bakman gerek. Naci63'ün tavsiyesi güzel mesela F 650 gs çok başarılı bir makinedir. Ama illa sıfır olsun diyorsan 250cc modellerden Naked olanlara bakmanı tavsiye ederim. R25, oturuş pozisyonuyla uzun yollarda seni üzer, lanet ettirir. Kawa 250 sl olabilir, Z 300 olabilir...