Arkadaşlar öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürlerimi bildirmeyi boynuma bir borç bilirim. Şimdi... yukarıda bahsettiğim jinluna gidip baktım. Adamlar dürüst temiz insanlara benziyordu, motorda ufak tefek keyfe keder masraflar vardı. İçime sinmedi, içimdeki ses alma boşver dedi, almadı. Sahibi de halbuki bi 200 lira kadar aşağı çekmişti fiyatı. Kısmet değilmiş...
Fakat motor serüvenim burda bitmedi. Motorun üzerine bindiğinde insan kendini Fahrettin Altay paşanın kolordusunda izmire akın eden bir süvari gibi hissediyor. Bütün derdi tasası, bütün stresi alan demirden atlar... Scootera da binsen, çinliye de binsen hondaya hayabusaya da binsen bütün motorcuların hissiyatlarının aynı olduğunu düşünüyorum. Bi akrabamda 2006 model Dayun Space 125 cc motor var. Şimdilik onunla tecrübe kazanıyorum. Edinmiş olduğum izlenimler aşağıdadır:
1. İnternette bu motorla ilgili bilgi neredeyse yok denecek kadar az.
2. Yedek parça bulmak imkansıza yakın.
3. Yokuş aşağı 45 kiloluk artçımla 110 u gördüm.
3. Meret çok az yakıyor.
4. 2006 yılından bu yana hiç bakım yapılmamış, yağmur kar çamur içinde yüzmüş, defalarca kaza yapmış, yatmış, hor görülmüş, kötü kullanılmış olmasına rağmen hala biniliyor.
5. 80 km den sonra o kadar titriyor ki üzerinde durmak imkansız.
6. Ya birgün ben onun üzerinde parçalancam ya da o benim altımda parçalancak. Ama süvari olmaya devam... Sevgiler, saygılar.