1500 Km'lik Doğa ve Tarih Turu

Gezi planımız ben Konya'dan, Cemail abim de Antalya Çıralı dan çıkıp Anamur da buluşmak ve tüm tarihi yerleri geze geze Silifke, Erdemli, Mersin, Tarsus, Hatay turu yapmaktı ve planımızı uygulamak üzere yola koyulduk. Bu arada Cemail abim 67 yaşında bir Tenere sürücüsü ve yüz yüze ilk buluşmamaız. :) ben sabah 09:00 gibi yola çıktım ve Karaman, Mut, Gülnar, Aydıcık üzerinden Anamur'a indim. Cemail abim de benden yaklaşık 1 saat sonra geldi ve sezonu kapatmış cafe-camping tarzında denize sıfır bir yere kurduk çadırımızı. Tam yeni yeni yerleşmeye çalışırken motosiklet tutkunu bir abimiz yanımıza gelir ve motorları görüp bir selam vermek için uğradığını söyler. Tanıştığımızda ise kendisinin Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi olduğunu öğrendim, ismi Yusuf GÜDER. Sağolsun 3 gün kahrımızı çekti, tuttu elimizden yemeğe götürdü, gezmeye götürdü :) gerçekten, yürekten, sevecen bir abimizdi.

rJ9yQP.jpg

LO3GaV.jpg

Sabah olduğunda, Anamur ören yeri, köşembükü mağarası ve mamure kalesini gezdik.

İlk olarak anemurium ören yeri;

lb14vE.jpg

By2GDD.jpg

o67yr7.jpg

ZOdn7k.jpg

2EZP8N.jpg

sonrasında köşembükü mağarası;

MaJRp7.jpg

qJByMV.jpg

Mamure kalesi, restarasyon çalışmaları olduğu için içeriye giremedik.

AyJG3Q.jpg

d7bMbQ.jpg

bLb9bn.jpg

5GVqVA.jpg

yorulduk bi çay molası, kedileri çok severim :)

JO2Wqq.jpg

Sonrasında günü bitiriyoruz ve bir gece daha anamur da kalıp, sabahında yola devam ediyoruz. Mersin il temsilcisi olan Yusuf GÜDER abimizde bize eşlik ediyor ve Aydıncık ilçesi gilindire mağarasına geliyoruz. Eşsiz güzellikte ve büyüklükte bir mağara, en aşağı inince güzel bir göl bizleri bekliyor. 555 basamak merdiveni var :)

bLb9Bd.jpg

XE4lPR.jpg

QpMyV3.jpg

MaJRdQ.jpg

9DLbm3.jpg

g9obOR.jpg

qJByGD.jpg

Yolumuza devam ediyoruz ve Aydıncık ilçesi taşmasa seyir terasına çıkıyoruz, manzara nefis ve karşıda Kıbrıs dağları gözüküyor (siz göremezsiniz)

7yvQaW.jpg

rJ9y5N.jpg

LO3GlG.jpg

POMG1N.jpg

Yola devam ediyoruz, Silifke den hemen sonra Susanoğlu ilçesinde yapraklı koyuna Yusuf abimiz bizi yerleştiriyor ve o mersine doğru yoluna devam ediyor. Allah ondan razı olsun bizi cennet gibi bir yere bırakmış, harika bir koy. Orayı çok sevdiğimiz için 3 gece kaldık, o 3 günde civardaki bütün tarihi yerleri gezdik ve sabah akşam o mükemmel denizde yüzdük. :)
kamp yerimizin hemen yanında restorant tarzında bir yer var ve oraya geçip yakamoz eşliğinde akşam yemeğimizi yiyoruz :bounce:

5GVqXz.jpg

0GDrgZ.jpg

4Gl9QA.jpg

JO2WNJ.jpg

ve sabahında gezmelere devam; silifke kalesi ve sarnıç. Kale tadilatta olduğu için yine gezemiyoruz. Sonrasında Aya Tekla kilisesi.

NOEGog.jpg

YObV9k.jpg

Aya Tekla Kilisesi;

DyJGA3.jpg

kXv0DJ.jpg

a1EgA2.jpg

8N1Xr1.jpg

Silifke ye yaklaşık 25 km uzaklıkta olan Uzunca Burç antik kenti;

GyzGA3.jpg

6ynMV9.jpg

WGYovQ.jpg

yz4jaN.jpg

zJ4yk4.jpg

JO2WJn.jpg

Adam kayalar ve şeytan deresi kanyonu, bu güne kadar beni bu kadar etkileyen bir yer olmamıştı. gerçekten harika bir yer, özellikle adam kayalar, büyük işçilik var :) gerçekten, yaktım sigarayı yarım saat izledim. Bu arada arka tarafta denizde kız kalesi gözüküyor. Yarın da oraya gideceğiz.

ZOdnlk.jpg

1Gd7RY.jpg

LO3Gja.jpg

rJ9yGV.jpg

7yvQjP.jpg

POMGj6.jpg

g9obQZ.jpg

yz4jQM.jpg

Kız kalesi; tekne veya deniz bisikletleri ile kaleye gidilebiliyor. Yani mantıken uçamayacağımıza göre :)

0GDrMV.jpg

GyzG8v.jpg

zJ4yPg.jpg

OyMa13.jpg

JO2WoE.jpg

AyJGRQ.jpg

5GVqJA.jpg

Kız kalesinden çıktıktan sonra Erdemli ye doğru giderken Ayaş diye bir ilçeden saparak, Kanlı Divane antik kentine gidiyoruz. Büyük bir obruk çevresine kurulmuş olan bu kent gerçekten büyüleyici ve ürkütücü. Kentin merkezinde yer alan bu büyük çukur içerisin de insanlar yırtıcı hayvanların önüne atılarak idam edilirmiş. Çukurun iç duvarlarında kral, ailesi ve bazı asker kabartmaları bulunmakta. Kanlı divanenin 500 metre kadar batısında pek bilinmeyen kaya mezarlar bulunmakta, giderseniz orayı da görmeyi unutmayın.

7yv1Z5.jpg

g9oYR3.jpg

POMaz9.jpg

9DLrlk.jpg

qJBNn5.jpg

MaJB4N.jpg

d7bNa4.jpg

XE43j7.jpg

bLbEa8.jpg

QpMzGk.jpg

Yine Silifke de bulunan cennet cehennem mağaraları; burası da harika biryerdi ama in çık insanı öldürüyor. Zemin aşırı kaygan, yerler hep çamur düşmemek elde değil :) mağarayı gezip bitirdiğimizde off road yapmış gibi her yerimiz çamur içindeydi.

EyJA1z.jpg

DyJ5vo.jpg

YObEG2.jpg

mJLN98.jpg

2EZo02.jpg

jQnN7L.jpg

Cennet cehennemde yorulduktan sonra kamp noktamıza geliyoruz, tamamen bize ayrılmışcasına ıssız olan yapraklı koyunda yüzüp yorgunluğumuzu atıyoruz.
Sabah uyanınca ilk iş çadırı topluyoruz ve Mersin e doğru yola koyuluyoruz.

Erdemli, Limonlu mevkiinde Doktorun Yeri isminde güzel bir orman içinde yer var oraya sapıyoruz ve çay molası :)

By2bBM.jpg

Mersin e girdik ve down sendromlu çocuklarla motosiklet sürme etkinliğine katılıyoruz. o çocukların gözlerindeki parıltıyı, yüzlerindeki gülümsemeyi görmeniz gerekirdi.

nJr9P1.jpg

vJ4AzO.jpg

1GdaP1.jpg

LO38PJ.jpg

O gün Mersin de kalmadık ve Tarsus a devam ettik. Tarsus ta Cemail abim ile yollar ayrıldı ve Hataya doğru devam etti. Ben de o gece Tarsus barajı yanında mesire alanında kaldım. Keşke kalmasaydım, sabaha kadar balici, tinerci, hapcı ve sarhoşlarla uğraştım durdum. Çok şükür kestaneyi çizdirmedik ve sabah uyanınca Çamlıyayla ya geçiyorum. Çamlıyayla ya iyiki gelmişim harika bir yer gerçekten. Ortamı çok beğendiğim için 2 gece de burada kaldım.

Çamlıyayla- Namrun Kalesi

OyM8BZ.jpg

GyzW52.jpg

WGY8EY.jpg

yz4JRL.jpg

3poWPA.jpg

Veeee sizlere kamp kurduğum yerin resimlerini göstermek istiyorum, müthiş doğa harikası bir yer. Yanımdaki suyun ismi Kandıncık barajı diye geçiyor ve kaynağını Boğazpınarı köyünde Karasu isminde bir doğal kaynaktan alıyor. Birazdan oraya da gideceğiz.

0GDWzR.jpg

QpM82v.jpg

MaJ8Dk.jpg

XE4860.jpg

bLbZ6G.jpg

d7blB7.jpg

5GVEyD.jpg

AyJ8zz.jpg

Kadıncık barajını besleyen suyun gözüne gittim, o da ne; dağ yarılmış sular fışkırıyor :salut:

XE483O.jpg

bLbZEn.jpg

d7blNQ.jpg

5GVEnA.jpg

AyJ88Q.jpg

Çamlıyayla dağ ve ormanlarında doğa yürüyüşü.

nJr9a1.jpg

vJ4AlO.jpg

1Gda31.jpg

LO38XJ.jpg

rJ9XDB.jpg

7yvWLm.jpg

Çamlıyayla dan ayrılıp Adana Pozantı üzerinden, Konya istikametine doğru giderken Gülek kalesi tabelasını görüyor ve o meşhur pozu vermek için dalıyorum o tarafa doğru.

mJLgVZ.jpg

EyJW7B.jpg

Devam ediyoruz... ve nereye geldik? tabiki Niğde Ulukışla Bolkar dağlarındayız. 2800 metre yüksekliğe tırmanıp Karagöl ve Çinili gölü gezeceğim. Sonrası ver elini Konya...

V3YNvV.jpg

nJrpLg.jpg

vJ4VnR.jpg

1GdBMD.jpg

LO3N11.jpg

rJ9pZM.jpg

7yvdMv.jpg

POMNPQ.jpg

g9opZ2.jpg

9DLA2Q.jpg

EyJNmz.jpg

jQnpgL.jpg

2EZq62.jpg

ZOdpXV.jpg

Motordan çıkan eşyalar :)

o67pX9.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

Arkadaşlar resimler çok büyük çıkıyor, böyle de pek tadı olmuyor biliyorum, bir türlü düzeltemedim. Kusura bakmayın.

Mevlüt harikuladeydi. Yolun bizim köye doğru olursa tel ile haber ver. Daha nice
nice gezilere ,sağlıkla.

Yıllardır bu bölgelerde yaşayıp bu güzelliklerin çoğundan haberim bile olmamasından utandım resmen.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
...Tarsus ta Cemail abim ile yollar ayrıldı ve Hataya doğru devam etti.
Cemail Ağabey Antakya'ya geldi ve toplantımıza katıldı.:)

Harika fotograflar eşliğinde çok güzel bir gezi raporu olmuş Manku. Ellerine sağlık. :cat:

İmrenilecek bir gezi olmuş Elinize ve emeğinize sağlık. Darısı başımıza inşallah. Merak ettim, karagöle motorla inebildiniz mi acaba? İndiyseniz çıkış nasıl oldu? Selamlar.

Çok beğendim. Fotoğraflar gezilen yerler harika. 67 yaşında motosiklet süren dayıyada ayrıca maşallah demek lazım.

Ah Mevlüt ah ,harika gezi muhteşem manzaralar, inşallah beraber de bir gün geziye çıkarız.Selamlar

Gezide, fotoğraflarda çok güzel.

Elinize, emeğinize sağlık.:cat:

Mevlüt harikuladeydi. Yolun bizim köye doğru olursa tel ile haber ver. Daha nice
nice gezilere ,sağlıkla.

beğenmene sevindim abi, yolum düşerse kesin uğrayacağım çok sağol. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------

Cemail Ağabey Antakya'ya geldi ve toplantımıza katıldı.:)

[url]http://i770.photobucket.com/albums/xx349/sitki2/2013%20Mart%2004%20Toplanti/2017%20Ekim%2009%20Hamok%20Toplanti/IMG_9623%20Medium.jpg[/URL]

Harika fotograflar eşliğinde çok güzel bir gezi raporu olmuş Manku. Ellerine sağlık. :cat:

beğenmenize sevindim, teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------

İmrenilecek bir gezi olmuş Elinize ve emeğinize sağlık. Darısı başımıza inşallah. Merak ettim, karagöle motorla inebildiniz mi acaba? İndiyseniz çıkış nasıl oldu? Selamlar.

Çok teşekkür ederim Naci abi. Aşağı motorla inemedim, zemin çok gevşek ve dik, helikopter falan bırakması lazım. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

Çok beğendim. Fotoğraflar gezilen yerler harika. 67 yaşında motosiklet süren dayıyada ayrıca maşallah demek lazım.

gerçekten gezdiğimiz yerler harikaydı, güzel yurdumun güzellikleri gez gez bitmez. Dayı çok sağlamdı, benim yorulduğum yerlerde o devam ediyordu :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Ah Mevlüt ah ,harika gezi muhteşem manzaralar, inşallah beraber de bir gün geziye çıkarız.Selamlar

çıKarız abi neden olmasın, ben gezgin birisiyim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------

çok güzel final olmuş mevlut

sonu kötü biten filmleri sevmem, onun için finali güzel ayarladım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------

Gezide, fotoğraflarda çok güzel.

Elinize, emeğinize sağlık.:cat:

beğenmenize sevindim, teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar