150 zat kalkışta titreme sorunu ön taraf zıplıyor resmen acill yardım

merhaba arkadaşlar. 150 zat motorumda ılk kalkışta motorun ön kısmı çıldırmışçasına titriyor sankı debriyaj ayarını yapamıyormuşsunuz gıbı araçla kıyaslarsak bazen direksıyonu donukken kalkıyorum nerdeyse kayıp düşecek gıbı oluyor motor sorun hakkında fıkrı olan varmı.teşşekkurler

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu konuda sana Runemagick (Koray) yardimci olur ancak.
Adam ZAT150'yi söke taka bi servis ustasi kadar bilgi sahibi.

onlinemı ki şuan demın dışardan geldım yağmurda üstünden atıcak nerdeyse öyle titriyor

debriyaj dan olabilir bendede yapıyodu ama bende önde değildi titreme motor tamamen titriyodu :)

bende baskı balata dıe düşünüyorum ne akdar masraf tutarki acaba daha yenı motor yaptırdım ocağıma incir ağacı dıkıldı

en az 45-50 tl vardır komple takım benimkinin fiyatı öyle bişeydi yanlış hatırlamıyosam....

araba daha masrafsız bu motordan nefret ettım artık

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:41 ----------

varyatörde olabılırmı acaba

ön varyatör-kayış-kavrama problemi açılmadan şu yapılacak diyemeyiz.debriyaj balatası kolay bitmez ani kalkışlar yapıyorsan komple varyatör kayış ve kavrama üçünün birden elden geçirilmesi gerekir yoksa hep titrer

%80 saglı sollu motor takozlarından dolayı yapıyor tıtremeyı sase ıle moturun arasında olan bır pılastık aparat

daha bugün aldım servısten insan bi test eder komple motor yapıldı hiç bir iş tam yapılmıyor arkadaş umarım 20 30 tl yı geçmez parça parası işçilik zaten vermem bu saatten sonra

Bu konuda sana Runemagick (Koray) yardimci olur ancak.
Adam ZAT150'yi söke taka bi servis ustasi kadar bilgi sahibi.

o kadarda değil yahu:) motorun içinden anlamam mesela. açıpta elimde kalırsa motorsuz kalırım diye dokunmadım onada. yeni motor aldımmı girişicem ama:)
ha birde fren hidroliğine yaklaşmam. öğrendim nasıl olduğunu ama dokunmam tövbe tövbe:)

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...olik-yagi-degisimi-imanim-gevredi-yardim.html

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------

daha bugün aldım servısten insan bi test eder komple motor yapıldı hiç bir iş tam yapılmıyor arkadaş umarım 20 30 tl yı geçmez parça parası işçilik zaten vermem bu saatten sonra

balata 12tl gözüküyo nette ama servis kazığı ile 20tl olur. işçilik vermezsen sorun yok. birde hangi servis orası, söylede gitmeyelim:)

istanbul bahcelievlerde bi yer adamlar düzgün yardımcı olmaya çalışıolar ama insan bir test eder

bu tıtreme daha cok debrıyaj bagalarından oluyor ya yıpranmıstır yada pıslenmıstır temızlenıp cok az yag surdur ama cok az bırde sana tavsıyem bu motordan kurtul cunku arkadasımda zat 150vardı gece gunduz yollarda kalıyordu zavallı cocuk cok arabayla cekmısımdır cok para harcadı ck ugrastı suan dukkanın onunde attı agacın altına paslanıyor bıktı ugrasmaktan onun ıcın moralını bozmak gıbı olmasın ama bence sat ama maddı ımkanın yoksa yapıcak bırsey yok tabı

kardeşim ne 40-50 tl masrafın tek sorunun debriyaj bagalarından servisinde 10tl alabilirsin, e tecrüben yoksa değiştiremezsin tabi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynı sorun bendede vardı kayış değiştim karbiratör temizlettirdim hava filtresi değiştirdim motor da titreme yok ve marşa bastınmı sn sinde çalışıyor xD

bana kalırsada varyatörlerden olabılır,
varyatör içindeki misketler yuva yapmış ve rahat sıkıp salmıyor.
Tabii sadece varsayım bunlar.
bakılmadan bilinemez...

Sorunun çözümü:
Arka varyatör sökülür, içindeki balatalar çıkartılır, balataları ittiren yaylar sökülür, her bir yay tek tek mengene de daha da açılır yani yerine takıldığında daha gergin hale getirilir, (dikkat, yaylar gerdirilirken ustalık ve el yatkınlığı muazzam öneme sahiptir, bilen birisinin yapması şart!) açılmışken balatalara toz yolu açılır ve herşey geri toplanıp yerine takılır.

İşlem sonucu yaşanacaklar:
Sıfıra yakın kalkış titremesi,
Çok az miktarda tork kaybı.

Başka bir şey aramayınız tek çözüm yay gerdirmesi :cat:

Afiyet olsun :)

evet hepınızdın dedıklerını degerlendırıcem varyatör içerisinde problem sanırım servıse goturdum motoru 5 6 gun motora bın motor otursun tamamen açılsın ayar yapılıcak sonra dedı o zaman hepsını hallederız dedi. bu arada maverick arkadaşım motoru çok sık kullanmıyorum daha iyi bir motor almaya yada bunu satıp daha sorunsuz bır çinmalı almaya hiç gerek yok 150 zatlarla içiçeyim çok fazla problem yaşayan görmedım istisnalar harıcınde araba varken motor keyıf ıcın zaten boyle ıdare etmek daha mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar