Evet arkadaşlar yaklaşık 60 km de 150 cc (as 150 t1 aynı kasa) olan scooter ımla viraja girerken sanki kayıp ta düşücem gibi bir his oluyoale: acemi olmamında etkisi vardır tabiki; ancak yinede tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum . Tavsiyeleriniz benim için çok önemli:rendeer:
sevgili Optik1907
acemiyim dediğin için aşırı detaya girmeden şunları tavsiye edebilirim.
bende şu an 150 lik bir maxi scooter da var, scooterlarda vitesliler gibi bacaklarını dizden depo tarafına sıkıştıramadığın için kendini boşlukta hissedebilirsin belki bu nedenle biraz tedirginlik oluyor sanırım. bunun için ben iki ayağımı gövdede yere değil chopper kullanır gibi ileri dayayıp denğe kurmaya yardımcı oluyorum. işe yarıyor.
ben de vitesli de daha rahatım açıkçası. şunları bir dene ama dikkatli ol lütfen. kendine güvenmeden en son önerimi lütfen uygulama, onu uyguladığın zaman da hiçbir sorunun kalmayacak zaten.
1-mutlaka kafanı çıkacağın yere çevir, gözünü değil, bütünüyle kafanı. çıkacağın yeri göremesen de görebileceğin gibi düşünerek boynunu yukarı kaldır, çenen yere düz hale gelir. dönüş anında bir daha kafanı başka yere çevirme, yere bakma, sadece çıkacağın yere bak.
2-mümkünse düz gider gibi oturmaya devam et. sağa sola kayma. vücüdunu sağa sola yatırma. düz oturur gibi ol.
3- viraja girmeden önce hızını azalt, 60 da olur 100 de farketmez ustalığa bağlı bu. scooterlar yere yakın olduğu için dönüşler vitesliler gibi olmaz. dönüşe başlayınca gazı kesme, çıkışa yakın gaz ver,
4-virazda kesinlikle fren yapmamaya çalış, fizikteki vektör kurallarını hatırla, arkayı sıkarsan arka taraf dönüşün tersine atar seni, önü sıkarsan motor düzleşmeye çalışır ve seni virajın döndüğün tarafın tersine atmaya çalışır daha da paniklersin,
5-virajların göremeyeceğin kısımları ıslak vs olabilir bu nedenle dikkat et.
6- virajlarda bariyerler döndüğün tarafa uzak kalsın, kayar düşersen bariyere çarpar sakatlanabilirsin. demire çarpmak veya motorla demir arasına şıkışmak yerine en azından biraz yerde sürüklenmek daha iyidir.
7-kontra tekniği: yukarıdakiler aynen devam sadece gidonu araba kulanır gibi gideceğin yere çevirme. örneğin sağa döneceksen sağ gidonu aşağıya değil sağ ileriye doğru sola döneceksen de sol gidonu ileri doğru 1-2 cm iter ve ittiğin yerde turarsan virajlardan ve ani kaşış manevralarından müthiş keyif alırsın, ama lütfen bu kontra tekniğini kesinlikle test etmeden denemeye kalkma.
keyifli sürüşler dilerim