150 cc scooterden 800 cc Tiger'a

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor cok guzel duruyor be.. hayırlı olsun.

tel jant abiiiiii.. motoru cok baska gosteriyor.

kac model , kaç km ? hatta sakıncası yoksa kaca aldınız :)

ben nc 700 den 800 xrx e gecmiştim.
ilk kez binip kullanmaya basladığım anı hatırlıyorum..

hayvan gibi gidiyordu, biraz korkutmuştu :)

Motor sevdam hep vardı , öyleki Çocukluğumda altımda hayali bir bisiklet varmışçasına koşar hayal kurardım. Yıllar geçti ne bisikletim oldu ne Motorum. Motor sevdamı hep bastırdım.. Aman Çocuklar küçük.. aman kaza yaparım vs vs.. İki teker şeytan işi aman ha muhabbetleri..
yaş oldu 35 dedim ehliyet alacağım.. Ehliyet sınavı öncesinde parke döşerken belimi sakatladım. o zamanlar sanırım 5 sınav hakkım vardı.
Kapı kollarını bile açamıyorum bel o derece sakat yani.. 1. sınava gitmedim..2. gitmedim.. 3-4 gitmedim..
Kurs müdürü aradı.. ya dedi gel.. motor kullanma imzanı at git ehliyeti verelim..
Hasta yatağımdan kalktım gittim.. Sınav yapanlar değişmiş.. dediler olmaz , motora binecek göreceğiz..
O parkuru scuter ile zor bitirdim.. belime bıçak sokuyorlardı sanki..
ehliyeti aldım.. zar zor.. ve 8 sene bisiklet dahi binemedim , Bel sakatlığından. Profosör profosör dolaştım durdum..
Bir doktora denk geldim.. azbiraz iyileşme gördüm. Oğlumun bisikletine arada binmeye başladım.. baktım bisiklet tamam.. neden motor olmasın..dedim.
yaş olmuştu 43 falan.. Hayatımda vitesli motora oturmadım bile , Doğa merakı olduğu için sıfır 150 cc kross aldım..
1500-2000 km kadar düşe kalka öğrendim.. hatta dağlarda patikalarda inanamadığım yerlerde kullandım.
Oğlanın üniversitesi başlamıştı.. o aralar satıp bir üst alma derdindeyim.. Sattım , para jet hızıyla gitti.. yerine koyamadım.
Yaş oldu 54 Emekli oldum.. La dedim oğlum son sapaktasın ya şimdi ya hiç
Hero xpulse almayı kafaya koydum .. birkaç bayiye gittim burunlarından kıl aldırmadılar..
Akhisardan geçiyordum o gün hiç aklımda yokken ana yol üzerinde Motor bayisi dikkatimi çekti.. ışıklarda kırmızı olmuştu çektim bayinin önüne..Motorlara bakacağım..olmadı mondial ın Kross larına bakacağım..
Aralık 2024 ! Nevada yı gördüm.. Chopper tam yaşıma uygun acaba fıtı fıtı gezebilirmiyim ?
Belim ağırırmı ? hiç kullanmadım nasıl kullanırım.. sorular sorular..
Bayide Motora oturdum.. çok beğendim.
Dedim , İzmire gönderiyormusunuz.. EVET
o zaman gönderin !! dedim.. işyerimin adresini verip imzayı atıp çıktım.. en fazla 15 dk da oldu.
Akhisar çıkışı kendime sordum.. Oğlum sen ne yaptın ? Sen o motoru nasıl kullanacaksın !
En kötü dedim.. nasılsa vitesleri biliyorum.. Trafik tecrübem var.. böyle Motor tecrübem yok ama en azından mantığı biliyorum.. yere yakın..dengemi sağlarım.. yaparız ya...dedim.
Motor işyerine geldi.. Evraklar için epey cebelleştik..euro5 muhabbetine sanırım Mart a kadar şirkette depoda kaldı.. Mart gibi evraklar tamam..plaka sigorta vs halloldu.
O Motoru işyerinden Benzinliğe nasıl götüreceğim bilmiyordum..korkuyordum. Dedim kendime , En kötü boş arazide antreman yap alış ! Şirketten hoplaya hoplaya çıktım ( gaz debriaj ayarı bilmiyorum ) 50 metrelik düz yolda mantuğı yakaladım ve Benzinliğe gittim. Benzin nasıl alınır bilmem..motora nasıl oturulur..bilmem.. nasıl inilir..binilir..bilmem.. ışıklarda nasıl durulur..bilmem.
En doğrusu Temel hakimiyet eğitimini almak..onu bir türlü yapamadım..
Şimdi her türlü sıkışık trafikte yolda..otobanda kullanıyorum ama kendime not vermem gerekirse 10 üzerinden 4 yada e fazla 5 veririm..
Motorda duruşu öğrendiysen gerisi geliyor :)
Şu anki halim.. evet acemiyim.. Krosta yaklaşık 2000 km.. Nevada da ise 1000 km tecrübem oldu.
aklımda olan.. 800 cc ye kadar geçebilirsem ne mutlu bana..
şu anki bakış açım tamamen degişti.. 1200 cc GS olsa rahatlıkla kullanırım diye düşünüyorum.
Abi öyle bir yazmışsın ki ben hissettim tüm duygularını :)))) helal olsun valla, azmin zaferi diyelim kısaca. Ama bu acemi kardeşine soracak olursan bence bi eğitim al ki 10 üzerinden 4-5'ler 7-8'lere çıksın :))

Babamın mobileti vardı, ben de ona öğrenmiştim çocukken ama aradan 20-25 sene geçmesine karşın hiç ehliyet ya da motor alma işine girmemiştim ekonomik nedenlerden ötürü. 2023 yazında arkadaşın; bunca zamandır memur adamsın hiçbir şeyin yok, sağa sola gidiyorsun bari gel sana 50 cc bir şeyler alalım demesiyle hadi dedim. Ama açıkçası ehliyet vs için üşendim çünkü bi ara araba için başvuracağım da gözlerden ötürü bir türlü ehliyet için rapor alamamıştım. Aradan 10 yıl geçtikten sonra aynı rapor stresini yaşamamak için bari elektrikli bisiklet alalım deyip bisiklet aldım. Geçen sene de nasıl olduysa arkadaş motorlara bakarken abi gel sana da motor alalım deyince birden heyecanlanıp hadi lan dedim alalım. Bu sefer tekrar üşenmemek için iş garanti olsun diye önce 150lik bi scooter aldım :D ve binbir stresle gidip raporu alabildim bu sefer. Kursa yazıldım filan ama hiç vitesli tecrübem yok. Yarı otomatik cub ve mobilet sürmüşüm sadece bu zamana kadar :D bir de sonra sıkıntı yaşamayalım diye gidip A ehliyete yazılınca mt07'yi nasıl süreceğim korkusu sarmıştı ama bir şekilde onu da becerdim. Ve bu yaşıma kadar boşuna yaşadığımı ve neden bu kadar geç kalmış olduğumun buruk sevinciyle yollara düştüm. Daha ilk il dışı seyahatimde scooterin yetmeyeceğine karar verdim. Hatta daha doğru düzgün binmeden svartpilen 250, ktm duke 250 ve cl250 filan bakmaya başlamıştım. Tabi ekonomik olarak mümkün olmayınca iyi kötü binmeye devam ettim. Bu arada bir yandan da evin yanındaki otele turlara çıkan büyük motorlu gezginler geliyordu. Onların motorlarına pencereden bakıp bakıp hayal kuruyordum, benim de böyle bir motorum olur mu diye. Aradan daha 1 sene geçmişken zar zor, kredi vs deyip scooteri de bana aldıran arkadaşa satıp tiger 800'ü aldım ve şimdi scooteri park ettiğim yerde artık o kaplan yatıyor. Bugün yine tura çıkan büyük motorlu bir grup geldi ve gururlu bir şekilde motoruma bakıp işte ben de artık sizin gibiyim lan dedim :D

Velhasıl kelam 2023 elektrikli bisiklet, 2024 scooter ve 2025 tiger 800. Bakalım 2026'da ne olacak :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hayırlı olsun gerçekten çok güzel seçim seni pişman etmez kara yılan

Eyvallah sağ olasın. Şimdilik iyiki almışım dedirtti. Fena yürüyor.

motor cok guzel duruyor be.. hayırlı olsun.

tel jant abiiiiii.. motoru cok baska gosteriyor.

kac model , kaç km ? hatta sakıncası yoksa kaca aldınız :)

ben nc 700 den 800 xrx e gecmiştim.
ilk kez binip kullanmaya basladığım anı hatırlıyorum..

hayvan gibi gidiyordu, biraz korkutmuştu :)

Eyvallah sağ olasın. Gerçekten tel jant güzelliği diye bir şey var sanırım :D ama tabi belki ileride döküm jant da alırız bilemem.

2015 model, 57bindeydi. 370e aldım. İlk bindiğimde ben de heyecandan ölecek gibiydim valla. Scooterden sonra bu bambaşka bir şey gibi geliyor artık. Yolu resmen yara yara gidiyor.

Motosikleti
Forza 250
Abi ben 20-25k kmdeki tenerelere bakarken “bunu satamayız,giderken parça eksiltir eskimiş bu”diyorum.Millet 60k kmde motor alıyor 😂😂Şu algımı değiştirmem lazım artık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Abi öyle bir yazmışsın ki ben hissettim tüm duygularını :)))) helal olsun valla, azmin zaferi diyelim kısaca. Ama bu acemi kardeşine soracak olursan bence bi eğitim al ki 10 üzerinden 4-5'ler 7-8'lere çıksın :))

Babamın mobileti vardı, ben de ona öğrenmiştim çocukken ama aradan 20-25 sene geçmesine karşın hiç ehliyet ya da motor alma işine girmemiştim ekonomik nedenlerden ötürü. 2023 yazında arkadaşın; bunca zamandır memur adamsın hiçbir şeyin yok, sağa sola gidiyorsun bari gel sana 50 cc bir şeyler alalım demesiyle hadi dedim. Ama açıkçası ehliyet vs için üşendim çünkü bi ara araba için başvuracağım da gözlerden ötürü bir türlü ehliyet için rapor alamamıştım. Aradan 10 yıl geçtikten sonra aynı rapor stresini yaşamamak için bari elektrikli bisiklet alalım deyip bisiklet aldım. Geçen sene de nasıl olduysa arkadaş motorlara bakarken abi gel sana da motor alalım deyince birden heyecanlanıp hadi lan dedim alalım. Bu sefer tekrar üşenmemek için iş garanti olsun diye önce 150lik bi scooter aldım :D ve binbir stresle gidip raporu alabildim bu sefer. Kursa yazıldım filan ama hiç vitesli tecrübem yok. Yarı otomatik cub ve mobilet sürmüşüm sadece bu zamana kadar :D bir de sonra sıkıntı yaşamayalım diye gidip A ehliyete yazılınca mt07'yi nasıl süreceğim korkusu sarmıştı ama bir şekilde onu da becerdim. Ve bu yaşıma kadar boşuna yaşadığımı ve neden bu kadar geç kalmış olduğumun buruk sevinciyle yollara düştüm. Daha ilk il dışı seyahatimde scooterin yetmeyeceğine karar verdim. Hatta daha doğru düzgün binmeden svartpilen 250, ktm duke 250 ve cl250 filan bakmaya başlamıştım. Tabi ekonomik olarak mümkün olmayınca iyi kötü binmeye devam ettim. Bu arada bir yandan da evin yanındaki otele turlara çıkan büyük motorlu gezginler geliyordu. Onların motorlarına pencereden bakıp bakıp hayal kuruyordum, benim de böyle bir motorum olur mu diye. Aradan daha 1 sene geçmişken zar zor, kredi vs deyip scooteri de bana aldıran arkadaşa satıp tiger 800'ü aldım ve şimdi scooteri park ettiğim yerde artık o kaplan yatıyor. Bugün yine tura çıkan büyük motorlu bir grup geldi ve gururlu bir şekilde motoruma bakıp işte ben de artık sizin gibiyim lan dedim :D

Velhasıl kelam 2023 elektrikli bisiklet, 2024 scooter ve 2025 tiger 800. Bakalım 2026'da ne olacak :D

Eyvallah sağ olasın. Şimdilik iyiki almışım dedirtti. Fena yürüyor.

Eyvallah sağ olasın. Gerçekten tel jant güzelliği diye bir şey var sanırım :D ama tabi belki ileride döküm jant da alırız bilemem.

2015 model, 57bindeydi. 370e aldım. İlk bindiğimde ben de heyecandan ölecek gibiydim valla. Scooterden sonra bu bambaşka bir şey gibi geliyor artık. Yolu resmen yara yara gidiyor.

@Lombardo,

gordun mu..370 e ne motorlar var. :(

ah lombardo ahhh. bana danışmadan nasıl bu işi yaptın.

neyse..

Abi ben 20-25k kmdeki tenerelere bakarken “bunu satamayız,giderken parça eksiltir eskimiş bu”diyorum.Millet 60k kmde motor alıyor 😂😂Şu algımı değiştirmem lazım artık
Biz de sıfır km bir motor almayı isterdik ama malum ülke şartları buna imkan vermiyor :)))
Kaldı ki temiz kullanıldıktan sonra ve mekanik olarak da bir sıkıntısı yoksa km'nin çok bir önemi yok diye düşünüyorum. Ha benimkinin biraz km'si fazla ama eldeki imkanlarla en iyisini seçmeye çalıştım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
@Lombardo,

gordun mu..370 e ne motorlar var. :(

ah lombardo ahhh. bana danışmadan nasıl bu işi yaptın.

neyse..
Sana mı bana mı Kara Burak. Ters köşe yaptı beni de. Aydın merkezde çiçek gibi Tiger 800XRx vardı hem de yanlış hatırlamıyorsam 320-330 gibi bir rakama bırakıyordu. Lombardo gidip ona bakacaktı, ne ara NC'ye doğru yelken açtı anlamadım. Bir de eli anahtar da tutuyor, motordan anlamayan adam olsa sorun çıkarmasın deyip gitti japon aldı diyeceğim🤪😂

Motosikleti
Forza 250
Biz de sıfır km bir motor almayı isterdik ama malum ülke şartları buna imkan vermiyor :)))
Kaldı ki temiz kullanıldıktan sonra ve mekanik olarak da bir sıkıntısı yoksa km'nin çok bir önemi yok diye düşünüyorum. Ha benimkinin biraz km'si fazla ama eldeki imkanlarla en iyisini seçmeye çalıştım.
Aynen öyle keşke Tenereyi gidip bayiiden cıkartabilsem de kafam rahat kullansam

F54

60k neki normal km millet afrika twinle 600000k devirmiş tr de 300 400k yapan var
bakımları zamanında yapılmış transalp var arkadaşımda 140k da halen problemsiz kullanıyor
km cimleri sıfır km alsa bile keyifle kullanamaz km artıyor diye

Hayırlı olsun. Kazasız Belasız Güvenli sürüşler dilerim. En azından ileride içinizde pişmanlık olmayacak .. Yahu aldım bindim..yaşadım. Diyeceksiniz. Almasaydınız sürekli kendinizi sorgulayacaktınız.. keşke alsaydım..keşke keşke.. diye .. O zaman paranız bile olsa o motora binecek durum olmayacaktı. Hani bir söz vardır , sen değil paran rezil olsun.. Bende misal sadecde kişisel tatmin uğruna 185 bin TL gibi para verip motor aldım.. bugün satmaya kalksam en babası 130 edermi şüpheli.. kafada 50-60 bin zarar var.. değermiydi ? Değerdi yeminle.

Kıssadan hisse..

'' Zorlayınca olmaz nasipse olur, zorlamadan da nasip olmaz ! çünkü kader gayrete aşıktır '' Yunus Emre.

Motosikleti
Forza 250
60k neki normal km millet afrika twinle 600000k devirmiş tr de 300 400k yapan var
bakımları zamanında yapılmış transalp var arkadaşımda 140k da halen problemsiz kullanıyor
km cimleri sıfır km alsa bile keyifle kullanamaz km artıyor diye
Km cimriliğinden de değil de senede 20-25k km yapıyorum minimum,bence Türkiye’de ortalamanın üstünde bu sayı ama 15-20 binden sonra motor gözüme aşırı eskimiş geliyor.Bu yüzden de son dediğiniz belli bir şeyden sonra keyif alamama durumu doğru

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Km cimriliğinden de değil de senede 20-25k km yapıyorum minimum,bence Türkiye’de ortalamanın üstünde bu sayı ama 15-20 binden sonra motor gözüme aşırı eskimiş geliyor.Bu yüzden de son dediğiniz belli bir şeyden sonra keyif alamama durumu doğru
motorların kmsine göre eskimesi motorundan motoruna değişir. Supersport ya da kimi nakedlar gibi sürekli yüksek devir çeviren ve eski sahiplerinin elinde teker yapılmış apaçi motorları yüksek kilometrelerde dayanmıyor ama bu uzun yol motorları için 30bin km rodajı yeni bitmiş gibi olur, 100bin km altı alınır.

Sana mı bana mı Kara Burak. Ters köşe yaptı beni de. Aydın merkezde çiçek gibi Tiger 800XRx vardı hem de yanlış hatırlamıyorsam 320-330 gibi bir rakama bırakıyordu. Lombardo gidip ona bakacaktı, ne ara NC'ye doğru yelken açtı anlamadım. Bir de eli anahtar da tutuyor, motordan anlamayan adam olsa sorun çıkarmasın deyip gitti japon aldı diyeceğim🤪😂
:D . Motosikleti değiştreceğim kesindi. Bu sebeple 2. elde elden hızlı çıkarabileceğim bir model tercih ettim. Kısmetse kasım gibi sıfır motosiklet almayı planlıyorum. Ekonomi çok kötü. Hükümet bu işi kıvıramayacak. Bu sebeple bol miktarda kampanya göreceğimiz kesin. Bu sefer değerlendirmeyi düşünüyorum.
Bakalım ne olacak. :

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun @GazlayanAdem, kazasız belâsız, keyifle, güle güle kullanın.

Döt ağrısını (loblardaysa eğer) dert etmeyin, tek ilacı var o da ağlaya ağlaya ısrarla arka arkaya kullanmak; o döt 3-5 seferden sonra kayış olur kösele olur ağrı mağrı kalmaz.

Hayırlı olsun @GazlayanAdem, kazasız belâsız, keyifle, güle güle kullanın.

Döt ağrısını (loblardaysa eğer) dert etmeyin, tek ilacı var o da ağlaya ağlaya ısrarla arka arkaya kullanmak; o döt 3-5 seferden sonra kayış olur kösele olur ağrı mağrı kalmaz.
Eyvallah sağ olasın.
Döt ağrısı için ilk defa böyle bir motorla uzun yol yaptığım için bacaklarla motora hakim olmaya çalışmaktan kastığımdan olabileceğini söylediler. zaten az daha ağrısaydı ağlayacaktım :D

cak .. Yahu aldım bindim..yaşadım. Diyeceksiniz. Almasaydınız sürekli kendinizi sorgulayacaktınız.. keşke alsaydım..keşke keşke.. diye .. O zaman paranız bile olsa o motora binecek durum olmayacaktı.
Aynen öyle. Bir kere geliyoruz dünyaya. Gazı açınca saçma sapan bir gülümseme ve kahkaha attmana sebep oluyorsa doğru seçimi yapmışsın demektir. Alın, gezin, keyfini çıkarın. 3. Dünya Savaşı kapıda zaten. Koy g.tüne rahvan gitsin.

Eyvallah sağ olasın.
Döt ağrısı için ilk defa böyle bir motorla uzun yol yaptığım için bacaklarla motora hakim olmaya çalışmaktan kastığımdan olabileceğini söylediler. zaten az daha ağrısaydı ağlayacaktım :D
Depoya kaydırmaz pad yapıştırabilirsin. Depoyu kavrama konusunda çok yardımcı oluyor. Oturuş pozisyonu biraz bile yatıksa bileklere düşen baskıyı azaltıyor.

F54

15000 DE olan motora eski gözüyle bakan birisi için kadranda gördüğü sayıların piskolojisini bozması gayet normal fakat bu tamamen yanılgı
benim arkadaş var tek gezide 30k yol yapıyor yani 100 ler 150 ler çok normal yani
araba için bu km de olanları alabilmek zaten hayal
misil 5 yaşında 125k km de olan honda civic 1.350.000 tl ama 400k km de olanlar 300000 tl millet 20 yaşında olanları havada kapıyor ne olacak diyor en fazla üstten bir rektefiye eder bakarız işimize diyor
hele mercedes in 300k 400k km de olanlarını sıfır gözüyle bakıyorlar ne olacakki

Motosikleti
Forza 250
Doğru diyorsun valla hocam,xmax’e alıcı çıktığı haberini aldım az önce haberi aldıktan sonra da nx500 gördüm böyle simsiyah çantalı falan aha bu işaret dedim 😂 420-430 bandına düşürürsem bende niyet edeceğim.Bayiide geçen hafta 200 lira kart geçeriz dediler 300 küsürde nakit baya mantıksız fiyatlar

Motosikleti
Ns200 15"
mercedes in 300k 400k km de olanlarını sıfır gözüyle bakıyorlar ne olacakki
Bakımlı eski kasa Mercedes modelleri asla sıkıntı yaşatmaz, kem eder küm eder gene yoluna devam eder. Tüm onarımlarını kendim yapıyorum ve 500.000 kilometre boyunca dayanmış olan sapasağlam parçalar var. Geçtiğimiz günlerde hidrolik iticileri (lifter) değiştirdim, ne egzantrikte ne de horozlarda bir çizik vardı hepsi tertemizdi.

Ben 1990'lı yılların Alman sağlamlığı kadar sağlam üretilmiş araçlar artık yok.

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

Bakımlı eski kasa Mercedes modelleri asla sıkıntı yaşatmaz, kem eder küm eder gene yoluna devam eder. Tüm onarımlarını kendim yapıyorum ve 500.000 kilometre boyunca dayanmış olan sapasağlam parçalar var. Geçtiğimiz günlerde hidrolik iticileri (lifter) değiştirdim, ne egzantrikte ne de horozlarda bir çizik vardı hepsi tertemizdi.

Ben 1990'lı yılların Alman sağlamlığı kadar sağlam üretilmiş araçlar artık yok.
kedi gözü alma hayalim 10 yıldan beri var😇

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar