150 cc scooter yanlış buji ve sonrası

Değerli arkadaşlar herkeze hayırlı günler dilerim.
Geçici olarak 150 cc mondial bir scooter aldım dün yağ filtre ve buji yi değiştirdim fakat aldığım buji yanlışmış farkında olmadan takmış bulundum. Akabinde bujiyi söktüm fakat bujinin kafası ezilmiş durumda çıktı ardından doğru bujiyi alıp taktım fakat motor bir türlü çalışmadı bu gün motoru ustaya bıraktım usta motorun sibobu eğilmiş üst kapak sökülecek siboplar değişecek dedi 200 tl gibi bir masraf cıkardı.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar acaba böyle bir ihtimal var mı araştırdığım kadarıyla bu motorlarda çelik sibop varmış buji bu sibobu eğebilir mi

Geçmiş olsun ben bujinin subaplara değeceğini sanmıyorum bujinin ateşleme yaptigindan emin misiniz başka bujiyle denediniz mi

Geçmiş olsun ben bujinin subaplara değeceğini sanmıyorum bujinin ateşleme yaptigindan emin misiniz başka bujiyle denediniz mi

Teşekkırler açıkcası bende bu şekilde düşünüyordum yani sanki bana pistona değermiş gibi geliyor ama tam bilgi sahibide degilim. Ateşlemeds sorun yok kontrol ettim hatta başka buji de denedim benzin akışı ilede ilgili bir sorun da yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------

Ben ustadan kıllandım aga, subap değişimini 200 liraya yapmaz

motor çalışmaz vaziyette oldugundan ayrica bazı parçalarin sökülmüş vaziyette olmasından dolayı başka yere gösterme imkanım olmadı. Bu arada yanılmıyorsam soyledigi parcalar 2 adet sibop alt ust conta ve egzantirik zinciri ( zinciri açmısken değiştirelim dedi ) buna ilave isçilik var bilmiyorum fiyat nasıldır dediğım gibi başka yerle kıyaslama imkanım olmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------

ustanız doğru teşhisi koymuş yapacak bir şey yok maalesef.

inşallah öyledir teşekkürler

eliniz anahtar tutuyosa kendiniz de kontrol edebilirsiniz aslında.üst kapağı sökün sonra külbütor falan subaplar ve pistonu göreceksiniz.bujiniz pston ve subaplar arasında ezilmiş büyük ihtimal.ustanın dediği doğru olabilir.dua edin pistonda da sıkıntı olmasın yoksa bi 100 tl daha masraf çıkabilir size.subablar ekzantrik conta falan artı işçilik.200 tl iyi bi rakam fazla değil bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar