150 cc scooter karbüratör temizliği yardımm

arkadaşlar öncelikle merhabalar :) 150 cc çin malı bi sooterım var karbüratörünü temizlemek istiyorum (çok yakıyor ve çekmiyor) nelere dikkat etmeliyim hangi vidaları sökmeliyim yardım eden ustalara şimdiden teşekkürler:)

Hiç uğraşma.
Membranıydı, haznesiydi, iğnesiydi derken yenisinden pahalıya çıkarırsın. Uymadı, hava kaçırdı, delindi, yırtıldı.. Beyyy... Üstüne de bir sürü rezillik çekersin, yolda kalır motor itersin.

Yenisi zaten 50-60 tl. Al, değiş, keyfine bak.
Yok illa uğraşıcam diyosan RS151 mondial bölümünde MOTORİN adlı üyenin yazdıklarına bak.
Kolay gele..

He, öğrencem diyosan, sök eskisini öğren.

Son düzenleme:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/74486-karburator-temizligi-resimli-ybr-125-a.html

arkadaşım şahsen ben arkadaşlarımınkinide yapmıştım zamanında :cherry: çok kolay fakat birkaç husus var dikkat etmen gereken onlara dokunmazsan sıkıntı olmaz vur kır parçala :D öncelikle elektrik bağlantılarını sök sonrasında emme manifalduna bağlandığı yeri sökmelisin sonrada hava filtresinin olduğu bağlantıyı sökmelisin sonra asıl gelecektir eline :D
ardından içini aç sirkeli suda bir kaç saat kabın içinde beklet sonra benzinlede bir güzelce her yerini temizle hava-benzin ayarı ve rölanti ayarlarına hiç dokunma na gerek yok bidaha ayarlamak için uğraşırsın. kompresörün varsa hava ile temizle benzini yoksada bırak kendiliğinden uçup gitsin :D ardından birleştir söktüün gibi sonratak ve yoluna devam hacam :)

Vallahi billahi uğraşma ben salaklık ettim. Diyaframı 5 tl, tamir takımı 10 tl, otomatik jikle 10 tl, temizlemek için balata spreyi 5 tl. Etti mi 30 tl? Karbüratörün yenisini 45 TL'ye aldım, taktım. Kafam rahat.

Karburator öyle hemen bozulacak yikanacak birsey değil . Üst kapağı aç diyafram bak yırtık varmi , soğukken bak sıcakken burusuk olur takamazsin yerine , eger sorun yoksa hava ayar vidasi olur düz agiz onu sonuna kadar çevir 2.5 3 tur arasi ac tak gec . Fişeğin içindeki iğne alttan ve üstten 3. Kanalda olacak kolay gelsin .

Bunun dışında en onemli taraf kalkişlarda ani gaz açmak yaktırir , bence karburator degilde hava filtresi kayis ve bujiyi değiştir yakit düşecek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar