150 cc mondial scooter ile istanbul-sarımsaklı-marmara adası-istanbul 1130 km

ots

150 CC Scooter ile yorulduğum yere kadar giderim diyerek yola çıktım ilk günü başlangıç istanbul -gelibolu lapseki feribotla geçiş çanakkale-ezine-sarımsaklı 540 km
ertesi gün motorun performansından dolayı daha ilerlemenin akıllıca olmayacağına karar verdim bunun dönüşüde var diyerek cunda adasına yöneldim cunda adasını gezdikten sonra balıkesir-susurluk-erdek feribotla marmara adası Yolda bir mola sonrası 50 km ters yöne gitmişim 50 de dönüş 100 km fazladan yol gittim 450km civarı yol yaptım 2 gün kaldım gökce adaya gitmeyi planlarken bir rahatsızlık haberi aldım ve ilk feribotla barbarosa geçtim istanbula 150 km uzaklıkta tekirdağın bir bucağı devamı aşşağıda

Yolculuğa başlıyorum gidonun üstündeki gps vantuzla bağlı ben vantuza hiç güvenmiyordum yola çıktıktan 100 metre sonra ilk çukurda en ummadığım yerden bağlantı noktasından kırıldı uçtu gitti ekranı çatladı
img20120729064802.jpg

Gelibolu lapseki feribotu 270 km olmuş sadece benzin almak için durdum yani ilk mola yerim. Tekirdağ dan sonra rampalarda motor zorlanmaya başladı kısa mesafelerde 80 le çıkdığı rampaları 60 la çıkıyorum 5 litre benzin ile şehir içinde en kötü 200 km yapardım şimdi 160 kmde benzin alıyorum yol boyuda yüksek devir kullandığım için yakıt tüketimi 2,5 litreden 3,15 litreye çıktı
img20120729114239.jpg

Şimdi bu duvarın resmi ne diyeceksiniz aslında burası çok güzel manzarası olan biryer ama telefon kitlendi kapatıp açıncada lapsekiden itibaren çektiğim fotoğraflar gitti
img20120729135647.jpg

Bu yol 150 cc ile bitermi :)
img20120729143157.jpg

Kısa bir mola
img20120729150300.jpg

Ayvacıktan sonra Yol çok zevkli bir hal alıyor virajlı dağ yolları aşşağıya bakıyorsun deniz manzarası yukarı bakıyorsun dağ manzarası ve ormanlık alanda ilerliyorsun tepelerden inince altınoluğa kadar sahil şeridinden ilerlemekde bana çok zevk verdi
img20120729151901.jpg

Akçaya gelince bir tur atayım diyorum çok değişmiş sahiline inemedim zaten çok gelişmiş 10 dk bi turun ardından yola geri döndüm ayvalıkta biraz gezdim bu resmi ayvalığın sonlarına doğru çektim artık çok az yolum kaldı
img20120729173203.jpg

Ayvalık Sarımsaklı arası
img20120729173541.jpg

Şeytan sofrası yukarıya çıkmaya para istediler bende burdan resim çektim
img20120729174800.jpg

Sarımsaklı sahili 540 km 9 saat süren yolculuğun ardından varıyorum 35 tl oda kahvaltı bir pansiyonla anlaştım akşam daha fazla ilerlemmeye cunda adasını gezip sonra marmara adası ordanda gökce adaya gitmeye karar verdim
img20120730095449.jpg

ertesi sabah denize girdim hazırlıklarımı yaptım saat 11 de yola çıktım ilk durağım
Cunda (Alibey adası) karaya çok yakın bu yol ile adaya geçiliyor
img20120730102050.jpg

Ben tabelanın yalancısıyım
img20120730102529.jpg

adada tabelaları takip ediyorum adını unuttuğum bir manastır gidip gezeyim dedim yarım saat kötü zeminde ilerledim meğer manastır ufak bir adadaymış
img20120730104306.jpg

cunda adasından ayrılıyorum Rotam Balıkesir-susurluk-erdek-Marmara adası. Yanlış yöne saptım bu bana toplamda 100 km fazladan yol kattetirdi saat 6 da erdek'e vardım 1 saat erdeki gezdim Saat 7de kalkan feribota bindim(Motosiklet 15 Tl) 2 saat sonra adadaydım hava kararmıştı 6 km uzaklıktaki çınarlıya geldim meğer burda yanında ailesi olmayana pansiyon vermezlermiş sağolsun bi abimiz yardımcı oldu oda buldum günlüğü 25 tl aslında raici 15 tl
img20120730211626.jpg

Marmara adası Çınarlı köyü
img20120731090618.jpg

Sabahın erken saatleri balıkcılar avdan dönmüş balıklarını satıyor
img20120731091501.jpg

img20120731104628.jpg

kadınlar plajı
img20120731113212.jpg

img20120801104214.jpg

Aldığım bir rahatsızlık haberiyle gezimi yarıda kermek zorunda kaldım ertesi gün ilk feribotla geri döndüm Marmara adası-Barbaros (motosiklet 35 tl) barbarostan sonra takriben 150 km yolum kalıyor
img20120801122334.jpg

Kadrana bakıyorum Yola çıktığımda 4000 di şu an 5130 1130 km yol yapmışım 35 litre benzin harcamışım

Maşallah,güzel gezi.
Şu Ege boyuna bayılıyorum.Ne güzel yöreler.Ama aslında tüm yurdum öyle değil mi?Yüce Mevla'm bize ne güzel bir memleket bahşetmiş.Yeter ki biz kıymetini bilip sahip çıkalım.
Tebrik eder gezilerinin devamını dilerim.Tekerin hep düz bassın.
Selamlar.

Çok güzel bi gezi olmuş, fotoğrafların silinmesi üzücü :/

Rahatsızlık haberi ciddi bişey değildir inşallah, çok geçmiş olsun.

Gökçe adanın içinizde kalması kötü bişey değil, daha iyi ya hep bi bahane ararız gezmek için bundan güzel bi sebep mi olur, bidahakine inşallah :)

gerçekten güzel olmuş
scooterla böyle bir iş yapman gayt başarılı
bir sorum olacak
ne kadar sıklıkla molalar verdin
ve en cok duraksız kaç kilometre gittin

VALLAHİ BÜYÜK CESARET ben benim motorla (mondial mash) zor olcağını düşünürum hep.Yoksa çok istiyorum Çanakkale şehitlikleri gezmeyi.Sizin otoyoldaki hızınız sabit ne oldu acaba? ben hep 75 80 arası gidiyorum sizde nedir acaba ?

ots

Öncelikle iyi niyet ve dilekleriniz için teşekkür edrerim

Tsubasa

gerçekten güzel olmuş
bir sorum olacak

150 km civarı mola verdim istanbuldan geliboluya benzin hariç durmadan gittim 270 km

Emodog

VALLAHİ BÜYÜK CESARET ben benim motorla (mondial mash) zor olcağını düşünürum hep.Yoksa çok istiyorum Çanakkale şehitlikleri gezmeyi.Sizin otoyoldaki hızınız sabit ne oldu acaba? ben hep 75 80 arası gidiyorum sizde nedir acaba ?

benim otoyoldaki hızım istanbul civarı genelde 90 yerine göre kısa süreli 100-110 a çıktığımda oluyor gel gelelim böyle uzun bir yolda ve sıcak havada scooter motoru devamlı yüksek devir çalıştığı için performans kaybediyor özellikle uzun yokuşlarda yokuşun sonuna doğru sürat 60 a düşüyor düz yolda 70 80 anca yapıyor yanlız son günü hava serindi 80 90 arası süratle istanbula döndüm ikimizin motoruda gy6 olduğuna göre sende buna yakın bir performans alırsın herhalde yokculuktan çok zevk aldığım için olsa gerek hiçde yorulmadım senin motorun tekeri 1 inch daha büyük olduğu için biraz daha kaliteli yolculuk yaparsın diye düşünüyorum

Öncelikle iyi niyet ve dilekleriniz için teşekkür edrerim

Tsubasa

gerçekten güzel olmuş
bir sorum olacak

150 km civarı mola verdim istanbuldan geliboluya benzin hariç durmadan gittim 270 km

Emodog

benim otoyoldaki hızım istanbul civarı genelde 90 yerine göre kısa süreli 100-110 a çıktığımda oluyor gel gelelim böyle uzun bir yolda ve sıcak havada scooter motoru devamlı yüksek devir çalıştığı için performans kaybediyor özellikle uzun yokuşlarda yokuşun sonuna doğru sürat 60 a düşüyor düz yolda 70 80 anca yapıyor yanlız son günü hava serindi 80 90 arası süratle istanbula döndüm ikimizin motoruda gy6 olduğuna göre sende buna yakın bir performans alırsın herhalde yokculuktan çok zevk aldığım için olsa gerek hiçde yorulmadım senin motorun tekeri 1 inch daha büyük olduğu için biraz daha kaliteli yolculuk yaparsın diye düşünüyorum

Tekerler büyükte arka süspansiyon acayip spor çekirdek tanesini hisstiriyor arka taraf(ön öyle değil mesela ön daha yumuşak).Benim motor sıkıntılı eskiden bende 100 110 yapabiliyordum şimdi 90 zor ulaşıyor sebebini bir anlayamadım.Kayış ve baga ları değiştirdim 500 km herşey güzel eskisi gibi ama sonra tekrar aynı :(.Hava filtremin ayakları kırıldı altta ufak bir delik var yeni hafa filtresi alıp takmaya üşeniyorum :).

Maşallah güzel her ne kadar aksilikler olsada güzel bi gezi yapmışsınız paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık :rendeer:

Valla tekerine sağlık tam böyle bişey yapmayı düsünürken üstüne iyi geldi paylaşım için teşekkürler...

öncelikle cesaretine ve azmine hyran olunacak bir iş başardınız çoğu insan scoter sahıbıdır ama cesaret etmezler edemezler yavas yavas bitermı yollar derler karınca bile hiç sıkılmadan kilometrelerce yol kat ediyor sizinkiside işte karınca misali bir gezi ve güzel bir paylaşım motoruna sağlık boşuna dememişler bakarsan bağ makmazsan dağ olur motorda bakcaksın ki seni üzmesin ve sende baktınki üzülmemissin helal olsun saygılar
yanında bir kişi daha olaydı daha güzel olurdu sanırım kendıngıbı cesaretli bir arkadas bulamamıssınız:)

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hakkaten helal olsun :)
Bende Sakarya-Kocaeli-Bursa üçgeninde mondialin 150 cc scooterı ile yarım günde 300 kmlik bi yol yapmıstım gectiğimiz aylarda.
Tekrar canım istedi :)
Tekerinize,yüreğinize sağlık.

tebrik ederim ben 301 mzle gidiş feribot bandırma sonra kara yolu gönen balya havran gömeç ayvalık dönüş çanakkale ezine keşan tekirdağ istanbul heldim toplamda 800 km yaptım ve 2 kişi ikimiz 200 kilo artı bagaj 30 litre benzin yaktım acaba mz azmı yakıyor yada ben mi yanlış biliyorum.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
tebrik ederim ben 301 mzle gidiş feribot bandırma sonra kara yolu gönen balya havran gömeç ayvalık dönüş çanakkale ezine keşan tekirdağ istanbul heldim toplamda 800 km yaptım ve 2 kişi ikimiz 200 kilo artı bagaj 30 litre benzin yaktım acaba mz azmı yakıyor yada ben mi yanlış biliyorum.

mz 2 zamanlıdır ama torkla yürüyen bir motosikletir, gözsa çok yakar görünür ama gücüne hızına ve hacmine göre baya ekonomiktir..

ots

Selam Ben en son silivride yakıt aldım tam 34 litre yakıt almışım ve şu an depom dolu yani aslında Daha kullanmadığım yakıtım var genede şuan 100 km de 3,10 litre yakmışım sizse 100 km de 3,75 litre Benim scooter şehir içinde 2,50 liter yakar ama uzun yolda devamlı yüksek devir kullanınca fazla yaktı daha önce 250 cc bisan Roadstarla bir gezim olmuştu 2,50 litre yakıyordu yani scooter uzun yolda çok yakıyor ama mz de çok yakmış

çanakkaleden ayvacıga gelene kadar yol hakikaten sıkıcıdır ama o ayvacık akçay arası hakikaten çok güzel yollardır eskiden oralara virajlar çok oldugundan otobüsler düşerdi çıkartamazlardı

GÜZEL GEZİ OLMUŞ BENDE ARORA TİGER 200 VAR BEN CESARET EDEMİYORUM BU KADAR UZUN YOLA ÇIKMAYA BANA GÖRE ZORU BAŞARMIŞSIN TEBRİKLER

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar