15 yaşında cross/enduroya başlamak

Abilerim ablalarım 15 yaşında motosiklet için deliren küçük bir kardeşinizim. İlk racing motosiklete artçı olma tecrübemden sonra motosiklete olan ilgim 10 katına çıktı ve ben motor alacağım dedim. Ehliyet için yaş yetmediğinden ve evim endurocuların kullandığı araziye(tokatlılar varsa Topçamdan bahsediyorum) yakın olmasından dolayı çareyi crossta bulacağıma inanıyorum. Zaten caddelerde büyük makinelerle gazlama merakım yok. En azından 18 yaşıma kadar dağlarda yaylalarda dolanmayı planlıyorum. Bunun içinse çalışıp para biriktirdim. Gittim ekipmanımı dizdim. Kurunda fırlamasından ekipman biraz tuzlu geldi ve paramı ekipmana yatırdım. Abladan babaanneden alınan ve cebimde kalan parayla 3000-4000 tl’lik başlangıç motoru arıyorum. Gönül tabiki 2t bir motor istesede ne bütçem ne de tecrübem el vermiyor. Bu yüzden ilk cross tecrübemin yanı sıra ilk motorumda olacağı için (scooter vs tecrübem var ufakta olsa) kafama geçirmeyeceğim canımı yakmayacak motosiklet tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Hocam o işlerden anlamadığım gibi Tokatta yaşamanın dezavantajı ustalarda pek anlamıyor

F54

honda crf ile başla maddiyat izin veriyorsa

Forumlarda gördüğüm kadarıyla çinli cross için ya zongshen yada ramzey öneriliyor ama aklım mondialin xtreme max 150’sinde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar