140bin TL ye Honda dio mu ? Honda Cb125 mi ?

Herkese merhaba,

ikisi de farklı tarzlar biliyorum fakat 15 senedir vitesli motor kullanıyorum.Scooter kullanmadım hiç.Artık vitesli motor kullanmak istemiyorum fakat japon malı scooter ların sorunsuz ve iyi olduğunu duydum.

İkisi de şu anda aynı fiyat dio alsam pişman olur muyum ? yoksa vitesli devam mı etmeli ?

Motosikleti
Ns200 15"
2 Bacak aranız boş kalacağı için bir gariplik hissedeceksiniz ama alışmanız uzun sürmez, bence bu paralara Sym skuterlerine bakmanız daha iyi.

2 Bacak aranız boş kalacağı için bir gariplik hissedeceksiniz ama alışmanız uzun sürmez, bence bu paralara Sym skuterlerine bakmanız daha iyi.
140.000 e bir yaşında 300 cc traction kontrollu , abs li , ön arka disk frenli SYM sukuter aldım zevkle biniyorum , şu parayı 125 cc abs siz kampana frenli motorlara nasıl veriyorlar hayret ediyorum , parayı yolda bulsam yine vermem ben 😅

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Tamam sele altında ve bazılarında bacaklarımızın önünde eşya taşıma için büyük bir alanları olduğundan çok kullanışlı olsalar da şimdi yazacağım nedenden dolayı skuter olayına bir ben alışamadım gitti.

Yollarımız patates tarlası gibi olduğundan her çukur ve/veya kasiste tüm darbeleri belimize alıyor olmak beni müthiş rahatsız ediyor.

Dik oturulan vitesli bir motosiklette ise çukur ve kasis geçişlerinde peglere basıp popoyu 1 tık havaya kaldırmak bu sıkıntıyı bertaraf etmede müthiş işe yarıyor.

Zaten 18 inç lastik çapı da skuterlerdeki salata tabağından hallice ebatlardaki lastiklere göre yoldaki bozuklukları filtrelemede büyük avantaj sağlıyor.

Sırf bu sebepten üstte yazan 2 motordan skuter olmayanı seçerdim.

Oyum CB125F'e.

Ya da bu sıkıntının olmadığı ama skuter kadar olmasa da yine de vitesli motorlara göre daha fazla saklama alanı sunan Cub motor da düşünülebilir ama onların da düzgün markalarda yeni versiyonları yok.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
140.000 e bir yaşında 300 cc traction kontrollu , abs li , ön arka disk frenli SYM sukuter aldım zevkle biniyorum , şu parayı 125 cc abs siz kampana frenli motorlara nasıl veriyorlar hayret ediyorum , parayı yolda bulsam yine vermem ben 😅
ne aldınız hocam hayırlı olsun joyride o fiyata olmaz diye düşünüyorum.

Motosikleti
Honda CB125F
15 yıllık vitesli kullanım sonrası artık vitesli motor kullanmak istemiyorum dediğiniz için tahminimce yoğun trafik olan büyük bir şehirde yaşıyorsunuz.
Scooter alacaksınız dio yerine daha büyük inç jantları olan Sym, Kymco yada 2. el Honda SH 125 modellerine de bir bakmanızı önerebilirim.

Motosikleti
SYM ADX 125
Temiz 2. el SYM ADX 125 onerebilirim. On arka disk+abs, tcs, 15 litre depo gibi guzel yanlari var. Gidisi de durusu da guzel, kivrak bir scooter. Sele alti biraz ufak depodan dolayi. Onun haricinde cok memnunum.

ilk izlenimleriniz nasıl?
Istanbul sehir içi yoğun dur kalk trafikte pcx gibi sukuterlere göre biraz ağır hissettiriyor , bende 150 lik Medleyde var Joyride ı sürünce fark hissediliyor ama biraz yol açılınca 300 cc farkı mutlu ediyor , iki kişi , arka çanta , sele altı dolu rampa falan banamısın demiyor , tüketimide daha önce kullandığım 250 cc Xmax dan bile düşük 3 lt yi geçmedi , pekde sakin sürdüğüm söylenemez , 110-120 gidiyorum boşluk bulunca , ayak koyma yeri düz , hacimli , konforlu motor sevenler için gayet uygun fiyatlı bir maxi sukuter , iki kişi çık 5000 km yap gel yormaz , bugüne kadar kullandığım en sessiz motosiklet bu net..

Sym nin tek problemi var ikinci elde para etmiyor , bana göre güzel bir şey 😂
zira hiç sıfır almadım..

Motosikleti
sym jet 14 125cc
evet bende de sym var satamadım ama sorunda yaşamadım 250 cc modellere bakıyorum sorunsuzluk yaşamayınca aklım sym ye kayıyor evet 160 170 bandıda temiz joyridelar var ama 2.el satışı olmayınca xmax forza ilanlarında buluyorum kendimi :)

Motosikleti
600RR
bayiye geldiği an sıfır cb125 çekecem ve kısmetse uzun yıllar pinecem:oops:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
bayiye geldiği an sıfır cb125 çekecem ve kısmetse uzun yıllar pinecem:oops:
Ben olsam CB125F'e vereceğim parayla bir Bajaj N250 peşinatını verir, kalanını da 12 ay 4k ödeyerek kapatırdım. N250 ile CB125F'in arasında bir kalite farkı olduğunu düşünmüyorum ve hem görüntü hem de teknik özelliklerde N250 CB125F'i sağlam öttürüyor. Üstelik CB125F'e düzgün lastik de bulamıyorsun piyasada; garip ölçüleri var, sırf bu nedenden elenir...

Motosikleti
600RR
Ben olsam CB125F'e vereceğim parayla bir Bajaj N250 peşinatını verir, kalanını da 12 ay 4k ödeyerek kapatırdım. N250 ile CB125F'in arasında bir kalite farkı olduğunu düşünmüyorum ve hem görüntü hem de teknik özelliklerde N250 CB125F'i sağlam öttürüyor. Üstelik CB125F'e düzgün lastik de bulamıyorsun piyasada; garip ölçüleri var, sırf bu nedenden elenir...
ben çöp kovasında honda logosu olsa bile onu alacak insanlardanım,honda hayat onda, lastik olarak da cbf lastiği uyuyor no sıkıntı no stress

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Dio nedir yaa...:) Aynı paraya yeni CB125F alabilecekken Dio'yu ne yapacaksınız? Hani illa sukuter falan derseniz olur tabii de, yeni CB125F her zaman böyle denk gelir mi bilemedim.

Tabii Hırbo yokken yine atıp tutanları da ibretle seyrediyoruz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar