14 Ocak 2006 Antalya

14 Ocak 2006
Tekilay gece bende kaldı.. Sabak sıkı bir kahvaltı edip yola çıktık..

17zm1.jpg

29xg.jpg

Toprak yollarda hedefimiz yeni yollar keşfetmek ve karlı-çamurlu zirveler tırmanmak..

31wa.jpg

Daha önce merak edip girmediğim bir yolun böyle bir yere çıktığını öğrenmiş olduk..

44tm.jpg

57jn.jpg

Yeniden bildiğimiz yola geri döndük..

69nb.jpg

Gözümüz yüksek karlı tepelerde..

74ny.jpg

İlk dere geçişimiz..

86om.jpg

Yukarı daha yukarı..

92ly.jpg

107pn.jpg

Yukarıda Pınarbaşı Yaylası var..

113hv.jpg

Dereköy yolunda kar ve buz bize sürpriz yapıyor..

133km.jpg

Dereköy ufukta görünüyor..

140re.jpg

151oq.jpg

Dereköy'ün deresinde oynuyoruz biraz..

165nb.jpg

170fe.jpg

Köylüye yol soruyoruz.."Kemer'e nasıl gideriz?"..
"Geriye dönün." diyorlar..
"Biz geri dönmeyiz. Başka yol yok mu?"..
"Var ama , yükseklerde kar ve çamur zorlar sizi." ..
"Kar ve çamur mu ? Tam istediğimiz şey. Çay var mı ?"..
"Şimdi yok ama siz nasılsa dönersiniz , o zamana kadar demlenmiş olur."..
Gülüyoruz ve yola devam ediyoruz..

181rw.jpg

Dedikleri gibi kar ve çamura gömülüyoruz..

191bn.jpg

...ama zirvede yüzümüz gülüyor. Kar ve güneş çok keyifli..
Kartopu bile oynadık.. He he..

216wm.jpg

221aj.jpg

Vardığımız köyde çay buluyoruz.. Köylülerle sohbet ederken bir yandan annemin yaptığı ıspanaklı börekleri kedilerle paylaşıyoruz..

235zn.jpg

Çocuklar hala bayram havasındalar..

242nn.jpg

Bu yıl kurak geçiyor.. Geçen kış bu zamanlar 1 metre kar varmış buralarda..

256sw.jpg

Dönüş yolunda biraz eğlenmek iyi geliyor..

268ot.jpg

Kemer kanyonunda tahta köprü üzerinde fotoğraf çekme geleneğimizi sürdürüyoruz..

285jw.jpg

294el.jpg

Olimpos'ta konaklamaya karar verip yola çıkıyoruz..
327ne.jpg

Pansiyona varınca motorları bırakıp , yemekten sonra sahile Çıralı'ya yürüyüş yapıyoruz..

338jk.jpg

Yolda bize "Rehber" adını taktığımız kuçu yol gösteriyor..

347li.jpg

Günün yorgunluğunu Gölge'de çıkarıyoruz...

353bm.jpg

Son düzenleme:
güzel bir gezi olmuş :)paylaştığın için teşekkürler.
bikaç güne kadar işten ayrılacağım bende bu civarda ne kadar dağ tepe felan varsa gezeceğim,sizlerden öğreniyorum...
bide bir sorum var sıcak motorda dereen felan geçtiğinizde soğuk su motora zarar vermiyor mu?

inşallah baharda filan biz de yaparız da, ben de resimleri sizlerle paylaşırım. ama derslerden zaman olmuyor ki.:salut:

Tekilay yaw kusuruma bakma bişey sorucam.Sen Kastomonuya İstanbuldan scooter la gelen Tekilay'sın dimi ?
Bu arada baya güzel bir gezi olmuş.Keşke Ankara da da bunları yapabilisek.gerçi biz gurup olarak yapmaya çalışıyoruz ama,hava Burda hakikaten çok soguk.

Merhaba Zorba, evet EC Şenlikleri için benim minikle gelmiştim Kastamonu-Saraycık yaylasına... Sende oradamıydın, tanışmışmıydık? gerçi ben gecenin bi körü gelip sabah dönmüştüm ama belki ateş başı muhabbet/müzikte tanışmış olabiliriz..

Ankara gerçekten çok soğuk, ama emin ol doğu daha fena soğuktur.. Ben tatile çıktığım gün Ankaradaydım, Kars-Erzurum'a tren biletim vardı ama Ankarada ki soğuk iliklerime işleyince rotayı güneye Antalya ya çevirdim :)

Ankaraya Selamlar,

aa birde hazır elim değmişken, Belki görmek isteyenler olur diyerek şu ilk dere geçişiyle ilgili bir iki video ekleyim..
(Link'i Sağ Tıklayıp Hedefi Farklı Kaydet diyerek indiriniz!..)

Video 1(3 mb)
http://www.geocities.com/tekilay/TekiLay_Dere_Gecis.MPG
Video 2(3 mb)
http://www.geocities.com/tekilay/harduro_Dere_Gecis.MPG

Bu da motor kullanırken hatıra olsun diye yol boyunca çektiğim motor üstü videolardan biri;
(3 mb)
http://www.geocities.com/tekilay/Dag_Yollari.MPG

Son düzenleme:
harduro' Alıntı:
Bu motosikletler bu iş için yapılmış.. :)
Bişi olmaz..
yaa taaam anladım bişi olmaz da neden olmaz.
mantıken bişey olur çünkü sıcak motor ve buz gibi su sonuçta...ama teknikte mantık olmaz orası ayrı bişey.bence teknik olarak da zararlı kılcal çatlaklar olur diye düşünüyorum...
ama madem ki olmaz demişşin o zaman nedenini açıklarsan sevinirim teknik olarak neden malzeme mi farklı yoksa belli sürelerde gidersen midir yoksa çalıştığı için mi nedir yani?

trenox' Alıntı:
mantıken bişey olur çünkü sıcak motor ve buz gibi su sonuçta...ama teknikte mantık olmaz orası ayrı bişey.bence teknik olarak da zararlı kılcal çatlaklar olur diye düşünüyorum...
ama madem ki olmaz demişşin o zaman nedenini açıklarsan sevinirim teknik olarak neden malzeme mi farklı yoksa belli sürelerde gidersen midir yoksa çalıştığı için mi nedir yani?
İşin detayını bende bilmiyorum. Ama öğrenmekte de yarar var..
Belki bilen birileri buradan yardımcı olur..

nWo

güzel bir gezi olmuş paylaştığın için teşekkürler.Delerim devamida olur

valla helal olsun. bu enerjinizi nasıl kıskanıyorum, bir bilseniz...

trenox' Alıntı:
güzel kardeşim söylediğin teknik olarakta doğru mantık olarakta fakat bu motorlara böyle yerlerden sakınacaksan hiç motora binme daha iyi bazı zararlarıda göze almak gerek diye düşünüyorum

Arkadaşlar, su seviyesinin motor bloğunun altında kalması şartıyla birşey olmaz. Ancak silindire kadar yükselecek bir dere içerisinden geçerseniz, sıcak silindir mutlaka zarar görür. Zaten foto'lara da bakarsanız su seviyesi motosikletin alt koruma plakası hizasında. Bu mevsimde derede akan su 2-4 santigrad derece iken, çalışan bir motorun silindir sıcaklığı yüz santigrad derecenin oldukça üzerindedir. Çünkü ateşleme olduğu an (yani motor çalışırken) silindirdeki iç sıcaklık 600-800 derece civarında olur. Ama soğutma sistemi nedeniyle dış sıcaklık oldukça düşüktür. Buna rağmen silindirin dış sıcaklığı soğuk suda zarar görecek kadar yüksektir. Bu nedenle girilen suyun silindiri kaplayacak kadar yüksek olmamasına dikkat edilmelidir.

harika

güzel bir gezi olmuş arkadaşlar.karda gezi yapmak gercekten zordur.ama makinalara zulum etmişsiniz gibi.daglarda gezmek mükemmel bir duygudur özelliklede karlı ve yagışlı havalarda gezi yapmanıın zevkini tadan bilir.tebrikler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar