Çin marka motor almam. ikinci el japonu alırdım aldımda.
Artık gerçekten yeter ! Bir insanın da dayanma sınırı var ve ben artık o dayanma sınırını bu forumda aştım. 2022 yılından beri NK 250 sahibi birisi olarak bir kaç kelam etmek istiyorum motorumla alakalı. Bu kadar gömülmesi ve Japon hayranlığı bana
eehh yeter be bilader dedirtti.
Yok Çin motoru alınırmıymış da yok Hint motoru alınırmıymış da onun yerine 2. el Japon varmış da oymuş da buymuş da. Yani gerçekten beyni olan herkes konuşuyor bu gerzek forumda bu kadar özgürlüğün fazla olduğunu düşünüyorum.
Mayıs 2022 yılında gri-turkuaz ilk motorum olacak olan NK 250'yi 0 olarak satın aldım. Evleneceğim için de Mayıs 2023 yılında sattım bu 1 senelik süre içerisinde tam 17.000 km yol yaptım motorumla. İzmir'de girmediğim yol, delik, çukur, viraj kalmadı. Yeri geldi beni Manisa, Muğla, Datça, Marmaris, Çeşme, Kuşadası, Kaş gibi uzun yollarda taşıdı, yeri geldi motoru gün içerisinde belki 2 depo benzin harcayacak kadar şehir içinde kullandım. Yeri geldi 1.90 boyum 94 kilo halimle yine benim gibi büyük bir arkadaşımı arkama alarak Ahmetbeyli virajlarında haftalarca fink attım. Motorum 1 kere bakın 1 kere beni üzmedi, yarı yolda bırakmadı, arıza vermedi, hararet yapmadı.
Rodajını kitapçığına göre yaptım bakımlarını bir gün bir km bile geçirmedim yeri geldi 500 km öncesinden götürdüm. Her zaman ustanın başında sanki işten çok biliyormuşçasına bekledim, sorular sordum, darladım, MOTUL 7100'den başka yağ görmedi motorum. Apaçilik, kroluk, eşşeklik, teker, lastik yakma gibi kenar mahalle cahil çingenelerin yaptığı atraksiyonlara girmedim. Adam gibi usturuplu kullandım motorumu, çatır çatır yatırdım virajlarda keyfini öyle aldım.
Bir gün ışıklarda beklerken durduk yere stop etti motor direkt olarak gittim ustaya dedim böyle böyle, 2022 kasalarında kronik ateşleme bobini arızası varmış benim motorda da çıktı (13.000 Km'de) 10 gün serviste yattı motor parça bekledi garantiden sonrasında ise yine saat gibi işlemeye devam etti. 4000 km sonrasında da sattım zaten. İlana koyduktan 16 saat sonra soluğu noterde aldım alan çocuk kaçırmak istemedi böyle temiz motoru çünkü.
Ağustos ayında ise boşandığım için 2023 kasasını aldım (ha derseniz neden yine NK 2023 aldın Z900 ve CB 650 R'a param yetmediği için) o yüzden ben de eski yarim ve yoldaşım NK 250'ye koştum. Yukarıda yazdıklarımı bu motor için de söylemek zorundayım. Sadece daha tecrübeli ve bileğine daha hakimim (2 kere ileri sürüş eğitimi aldım ve şu anda TMF C Sınıf Motor Eğitmeni olmak için de part time da çalışıyorum)
Şu anda ise motorumdan şikayetçi olduğum tek bir şey var. Artık bana yetmemesi büyütmek isteğim var ama bunu karşılayacak maddi imkanım şu anda yok.
Her şeyiyle kendi segmentindeki motorlarla (CB 250 R, Z250SL, MT-25, NS 200) cenk atabilecek ki çoğunu da çoğu alanda yenebilecek bir motor. Türkiye gibi ekonomisi gırtlağa kadar patlıcan sokulmuş bir ülkede fiyat-performans açısından ve dış görünüş olaraktan en iyi motorlardan birisi belki de en iyisi.
Daha önce hiç kullanmadığınız, kulaktan dolma çöp bilgilere sahip olduğunuz, ve hiç tecrübe etmediğiniz şeylere bok atmaktan artık vazgeçin.