125cc motorun performansı atırılabilir mi ?

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Herkese merhabalar, TVS Jupiter 125 2024 model 18.000km motorum var. Genel olarak evden işe işten eve kullanıyorum ve haftasonlarıda gezmeye gidiyorum. Fakat hızı bana yetmiyor. Ev iş mesafesi 20 25km ve otoyoldan gidiyorum. Motor ise 90km de kesiciye girdiği için daha fazla gitmiyor. Bu hızda olunca kamyonlar tırlar bile solluyor ve beni geçtiklerinde tehlike yaratıyorlar rüzgarlarından. O yüzden motorun pefromansı atırmak istiyorum. Bu sizce mümkün mü ? İnternette baya raştırdım 110lara çıkıyor motor ama bazılarıda motor zaman geçiktçe dahada yavaşlıyor diyor. Motor çok strese sokmadan 110a nasıl çıkabilrim cc yükseltmek mümkün mü ? Bütçem fazla olmadığı için motoru değiştiremiyorum. Şimiden teşekkür ederim herkese

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Torkun yettiğini düşünüyorsan en kolayı ön-arka dişli oranlarıyla oynamak. Önü büyütürsen veya arkayı küçültürsen son hız artar. Kesiciyi iptal etmeyi deneme motora zarar verirsin. Hacim yükseltmek için varsa hazır kit bulup takacaksın yoksa sıfırdan mühendisliğe soyunacaksın

Jupiter sukuter degilmiydi , bagalari yarım gram ağır tak biraz daha devir düşer tork yeterli gelirse hızın artabilir..

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Jupiter sukuter degilmiydi , bagalari yarım gram ağır tak biraz daha devir düşer tork yeterli gelirse hızın artabilir..
Aklım nedense raider'a gitmiş 125cc görünce. Eğer kayışın gideceği yer yoksa istersen 2 kilo baga tak gene azami hızı arttıramazsın. Jupiter 125 şehir içinde kullanmak için bir aile scooter'ı. Her yaştan insanın rahat kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Gaza tepki veriyor ama fazlasıyla uysal. Torku var ama gazla teker yapmaz. O motorun rahat gideceği hız 80km/h. Torktan feragat edip ille de hızlandıracam ama baga yetmiyor dersen ecnebilerin final drive dediği cvt yi tekere bağlayan dişlilerin oranıyla oynayabilirsin. Jupiter 125 oynanmaıdğı zaman çok güzel bir scooter. Otobanda gazlamam lazım dersen aradığın motor bu değil, satıp üstüne ekleyip göreve daha uygun bir scooter veya motosiklet almanı tavsiye ederim.

Aklım nedense raider'a gitmiş 125cc görünce. Eğer kayışın gideceği yer yoksa istersen 2 kilo baga tak gene azami hızı arttıramazsın. Jupiter 125 bir aile scooter'ı. Her yaştan insanın rahat kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Gaza tepki veriyor ama fazlasıyla uysal. Torku var ama gazla teker yapmaz. O motorun rahat gideceği hız 80km/h. Torktan feragat edip ille de hızlandıracam ama baga yetmiyor dersen ecnebilerin final drive dediği cvt yi tekere bağlayan dişlilerin oranıyla oynayabilirsin.
Motorda kesici varsa kayışın gidebileceği bir iki milimetre kesin vardır , kesiciye girmeden önce bir vites daha büyütmüş gibi düşün , tek kişi yük yoksa ruzgarsız düz yolda biraz hızlanabilir , hızlanmasa bile 8000 devirde 90 la gideceğine 7000 de gidersin konfor artar en azından..

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Motorda kesici varsa kayışın gidebileceği bir iki milimetre kesin vardır , kesiciye girmeden önce bir vites daha büyütmüş gibi düşün , tek kişi yük yoksa ruzgarsız düz yolda biraz hızlanabilir , hızlanmasa bile 8000 devirde 90 la gideceğine 7000 de gidersin konfor artar en azından..
Doğrudur, konfor artar. Eğer motorun torku kaldıracaksa final drive değiştirmek son hıza direkt etki eder. Motosikletlerdeki ön-arka dişli seti ile aynı işlevi görüyor çünkü.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Hocam peki önerebileceğiniz motor var mı ? TVSyi sanırım 35 40a satarım üstünede 60k falan koyabilrim en fazla

Motosikleti
Motoru satıldı...
100.000 civarına 2. el ns200 bakılabilir raider sahibi olaraktan a2 ehliyet varsa ns200 çok daha mantıklı olucaktır

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
c074bbfc5571880fa0fbb0f0969c90fe.jpg

KISSADAN HİSSE SENEDİ ON
====================================
Nasrettin Hocanın Canı Yanınca Eşeği Geçer!..

“Nasreddin Hoca, bir gün köyün birinde kap kacak kalaylıyormuş. Köylünün biri kalayı beğenmemiş. Aralarında tartışma çıkmış. Olay yerine gelen köylüler de hocayı haksız bulmuşlar, arkadaşlarından yana tavır koyup
Hoca, pılını pırtını topla köyümüzden git. Yoksa sana iyi bir sopa atarız, “ demişler.

Hoca bakmış ki durum kötü; elindeki kalayı bırakmış, palas pandıras malzemeleri eşeğe yüklemiş. Eşeğin sırtındaki palanın ipini kuyruğunun altından geçirirken, nişadırlı elleri eşeğin kıçına değmiş.

Nişadır, deriyi tahriş edici yakıcı bir tuz olduğundan eşek huysuzlaşmış, sağa sola çifte atmaya başlamış. Neyse Hoca zor zahmet eşeğe binmiş, yola çıkmış. Eşek de dört nala fişek gibi koşmaya başlamış. Hoca, yahu bunda bir iş var dese de bir anlam veremez.

Daha sonra aklına eline bulaşmış nişadır gelir. “Acaba bundan mı oluyor” diye düşünür. Eşeği zor durdurur ve aşağıya iner. Elini kıçına sürer. Hoca nişadırın yangısından yerinde duramaz ve başlar koşmaya. Tabiki eşekte koşar.

Nihayetinde hoca eşeği geçer. ”

====================================
KISSADAN HİSSE SENEDİ OFF

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar