125cc motor önerisi

merhaba, aklımda drift l 125 ve tvs raider 125 var ilk motorum olacak naked istiyorum daha önce scooter deneyimim oldu birazda olsa ikisi arasında çok kaldım tvs raiderı daha çok istiyorum fakat sele kısmı hoşuma gitmiyor ön ve arka sele arasındaki uzunluk farkı az yani arkası düz cg gibi gözüküyor bu durum hoşuma gitmiyor drift l de ise tam tersi ön ve arka sele arasında bariz fark var yukarı doğru çıkıyor arka seleye bu da sportif bir görüntü veriyor ama çokta içime sinen bir motor değil drift l sırf bu sebepten tvs raidera uzak bakıyorum ve aralarında boyut olarak fark var mı büyüklük olarak bilen var mı başka alternatifiniz var mı 110k maksimum bütçe 0 bakıyorum

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Çevrende hangisinin servisi daha sağlamsa onu al ama TVS raider ürün olarak daha sağlam ve kaliteli bir ürün. Mondial Drift L de ise üretici senden 1.000km de bir yağ değiştirmeni istiyor, filtre mi, Mondial kazık mı atıyor, yoksa Çinliler iyi mi üretemedi bloğu bilinmez. TVS de montaj kaynaklı hatalar oluyor, çözümü basit şeyler genelde. Onları hallet, bakımını aksatma yeter.

Piyasa 125cc motor dolu, bu ikisinden başka modellere de bakabilirsin. Tabi bütçe varsa Japon al orası ayrı, üzmeyeceği garanti.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Raider 125 almanı tavsiye ederim aralarındaki beygir ve tork farkı çok az olmasına rağmen drift l yokuşda raider 125 e göre bayılıyor ve raider 125 çok daha iyi gidiyor.
Raider 125 e yazabileceğim tek - arka freninin kampana olması
Ufak tefek sorun haricinde sorunsuz binebileceğin bir motor çevremde düzenli bakımla 35 bini gören arkadaşlarım var.
Bir hintli bir çinli arasında senin seçimin daha önemli kendi tercihim raider 125 den yana olurdu.
Bu arada yaşadığın bölgedeki servis ağın herşeyden daha önemli iyi araştırmanı öneririm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Raider 125 almanı tavsiye ederim aralarındaki beygir ve tork farkı çok az olmasına rağmen drift l yokuşda raider 125 e göre bayılıyor ve raider 125 çok daha iyi gidiyor.
Raider 125 e yazabileceğim tek - arka freninin kampana olması
Ufak tefek sorun haricinde sorunsuz binebileceğin bir motor çevremde düzenli bakımla 35 bini gören arkadaşlarım var.
Bir hintli bir çinli arasında senin seçimin daha önemli kendi tercihim raider 125 den yana olurdu.
Bu arada yaşadığın bölgedeki servis ağın herşeyden daha önemli iyi araştırmanı öneririm.
Ekstra olarak şu videoya bakarsan fikirlerin az çok oturacaktır.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Vites ve ön-arka dişli oranları farklıdır. Motorun haritalandırması da 3-5 bin devirde de azami torka yönelikse gayet normal, TVS naked motorlara daha bir commuter kafasında bakıyor. Hindistanda da motoru ailecek sürdükleri için ona göre üretmiştir, iç pazar önemli sonuçta.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Vites ve ön-arka dişli oranları farklıdır. Motorun haritalandırması da 3-5 bin devirde de azami torka yönelikse gayet normal, TVS naked motorlara daha bir commuter kafasında bakıyor. Hindistanda da motoru ailecek sürdükleri için ona göre üretmiştir, iç pazar önemli sonuçta.
Tabiki hangi motor olursa olsun dediğiniz gibi iç piyasasını önemsiyecektir.

Arkadaşın dediği üzere 2 motor arasında kalacak olsam tercihim tvsden yana olacaktır.

Drift L
8 Hp
9.00 Nm Tork

Raider 125
12.9 Hp
11.5 Nm Tork

İnternette bulduğum veriler bunlar canlı olarakta gördüğüm kadarıyla raider 125 parçası daha bir kaliteli hissettiriyor drift l ye göre tabiki çok kaliteli bir motor vs demiyorum kıyaslama açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Tabiki hangi motor olursa olsun dediğiniz gibi iç piyasasını önemsiyecektir.

Arkadaşın dediği üzere 2 motor arasında kalacak olsam tercihim tvsden yana olacaktır.

Drift L
8 Hp
9.00 Nm Tork

Raider 125
12.9 Hp
11.5 Nm Tork

İnternette bulduğum veriler bunlar canlı olarakta gördüğüm kadarıyla raider 125 parçası daha bir kaliteli hissettiriyor drift l ye göre tabiki çok kaliteli bir motor vs demiyorum kıyaslama açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Videoyu izledikten sonra Drift L lastik ölçülerinin benim RTR200 ile aynı olduğunu öğrendim. Drift L lastikleri kalın, deposu büyük, ön-arka disk frenle agresif bir görüntü sunup daha bir spor-naked havası verirken Raider kampana fren ve alçak arka sele ile gene sportif olsa da daha bir commuter-naked havası veriyor. Performans olarak ise TVS sollamış.

Beygir olarak verileri şöyle düzelteyim, attığın değerlerde mondial kw ölçüsü kullanıyor.

Drift L 125
10.7hp/9000rpm
9.0nm/7500rpm

Raider 125
11.4hp/7500rpm
11.5nm/6000rpm

Bu tablodan çıkartılacak şey Mondial hem daha yavaş, hemde alt devirleri ölü bir motora sahip. Çekiş için tapa gaz gitmesi gerekiyor.

Kısaca Mondial o kalın lastikleri kaldıracak güce sahip değil.

Son düzenleme:
Benim CB 125F ile bir arkadaşın Mondial Drift-L sini kıyaslıyorduk, motoru çabuk şişiyor diye şikayet ediyordu.

Sym Nhx 125 de ön arka disk ve Abs freniyle tercih edilebilir , 125 likler arasında kalıp olarak en büyük motordur , sıfırı bütçeyi aşıyor ama bayilerde tamamına taksit yapıyorlar , ikinci elde de 2024 modeller 110-120 civarı..

merhaba, aklımda drift l 125 ve tvs raider 125 var ilk motorum olacak naked istiyorum daha önce scooter deneyimim oldu birazda olsa ikisi arasında çok kaldım tvs raiderı daha çok istiyorum fakat sele kısmı hoşuma gitmiyor ön ve arka sele arasındaki uzunluk farkı az yani arkası düz cg gibi gözüküyor bu durum hoşuma gitmiyor drift l de ise tam tersi ön ve arka sele arasında bariz fark var yukarı doğru çıkıyor arka seleye bu da sportif bir görüntü veriyor ama çokta içime sinen bir motor değil drift l sırf bu sebepten tvs raidera uzak bakıyorum ve aralarında boyut olarak fark var mı büyüklük olarak bilen var mı başka alternatifiniz var mı 110k maksimum bütçe 0 bakıyorum
Raider al bende drift var gitmiyor

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çevrende hangisinin servisi daha sağlamsa onu al ama TVS raider ürün olarak daha sağlam ve kaliteli bir ürün. Mondial Drift L de ise üretici senden 1.000km de bir yağ değiştirmeni istiyor, filtre mi, Mondial kazık mı atıyor, yoksa Çinliler iyi mi üretemedi bloğu bilinmez. TVS de montaj kaynaklı hatalar oluyor, çözümü basit şeyler genelde. Onları hallet, bakımını aksatma yeter.
TaVaSapının distribütörü UMA oldukça biri diğerinden daha lacivert olmaktan ileri geçemez. 🥱
thf3q2a.jpg

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Raider al bende drift var gitmiyor
Başka bir konuda Raider-Drift L karşılaştırma muhabbeti dönüyor, Fabrika verilerine göre Drift L nin gitmesi ve iyi hissettirmesi için en az 7500 çevirmesi lazım, çevirse bile Raiderdan yavaş kalıyor.

İkisi arasında alınacaksa Raider daha kaliteli bir motosiklet.

TaVaSapının distribütörü UMA oldukça biri diğerinden daha lacivert olmaktan ileri geçemez. 🥱
thf3q2a.jpg
Osman'ın dediği gibi daha kaliteli bir distribütör olsa satış sonrası hizmetleri de memnun ederdi.

Çevrendeki servis ağına ve bütçene göre motor seç. Burası Türkiye öyle kafana göre motor seçemezsin.

Sıfır alırken çok taksit az faiz verecek, ikinci elde ölü fiyata alınabilecek, servisi iyi olacak, blok uzun ömürlü olacak, malzeme sağlam olacak, elden kolay çıkacak, çıkarken değer kaybetmeyecek, düştüğünde bozulmayacak bir alet olmazsa kafan her türlü ağrır.

Eklemeyi unutmuşum. Yedek parça ve aksesuarları ucuza bulunacak, güvenilir yerde bulunacak, seçenek bol olacak, sağlam olacak, takmasını bilen usta olacak, satarken motora değer katacak, stokta olacak...

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
CB125F ikisinden de daha öncelikli tercihim olurdu, ama ABS'siz motor önermiyorum.

CB125F cidden iyi bir öneri , iyi lastik taktıktan sonra ABS dondurmanın üzerindeki çilek

lastiğe para her zaman değer bence , hayat bana bunu tekrar tekrar kanıtladı (y)

thf3q2a.jpg
uğur derin dondurucu ( anönsörün retorik soru cümlesi tonajında marka ismi söylemesi beni direk soğutmuştur ) ile aynı holdingin mi acaba ?

Son düzenleme:
CB125R, CB125F veya Raider 125

Motosikleti
Yamaha XSR700
110 bine 2. elden temiz cb125f almak mantıklı. İlle de sıfır olacaksa raider 125 önerelim. Ne olursa olsun 2. el de olsa honda daha sorunsuz olur. @Burak Kara burada olsaydı da sana anlatsaydı :D

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
uğur derin dondurucu ( anönsörün retorik soru cümlesi tonajında marka ismi söylemesi beni direk soğutmuştur ) ile aynı holdingin mi acaba ?
Hem de tıpkısının aynısı.
21829.png

Uğur Derin Dondurucu Fabrikası sahiplerine FETÖ şoku: Ceza yağdı...​

Nazilli'nin önde gelen ailelerinden olan Takmaklı ailesinden (FETÖ/PDY) Nazilli çatı örgütlenmesinden yargılananların tümü ceza aldı.
Faysal Takmaklı 3 yıl 1 ay, Fatih Takmaklı 2 yıl 15 gün, Mehmet Celal Takmaklı 7 yıl 6 ay,Talip Takmaklı 6 yıl 3 ay, Zehra Takmaklı 3 yıl 1 ay, Zeynel Abidin Takmaklı 7 yıl 6 ay ceza aldı.
FETÖ/PDY'nin Nazilli iş adamları yapılanmasına ilişkin davada konuşan Uğur Soğutma'nın ortaklarından Zeynel Abidin Takmaklı, cezaevinde hayatını kaybeden ağabeyi Ünal Takmaklı'yı suçladı.

Uğur Motorlu Araçlar A.Ş. > Kurumsal > Hakkımızda...

Hem de tıpkısının aynısı.
21829.png

Uğur Derin Dondurucu Fabrikası sahiplerine FETÖ şoku: Ceza yağdı...​

Nazilli'nin önde gelen ailelerinden olan Takmaklı ailesinden (FETÖ/PDY) Nazilli çatı örgütlenmesinden yargılananların tümü ceza aldı.
Faysal Takmaklı 3 yıl 1 ay, Fatih Takmaklı 2 yıl 15 gün, Mehmet Celal Takmaklı 7 yıl 6 ay,Talip Takmaklı 6 yıl 3 ay, Zehra Takmaklı 3 yıl 1 ay, Zeynel Abidin Takmaklı 7 yıl 6 ay ceza aldı.
FETÖ/PDY'nin Nazilli iş adamları yapılanmasına ilişkin davada konuşan Uğur Soğutma'nın ortaklarından Zeynel Abidin Takmaklı, cezaevinde hayatını kaybeden ağabeyi Ünal Takmaklı'yı suçladı.

Uğur Motorlu Araçlar A.Ş. > Kurumsal > Hakkımızda...
usmanım cia arşivi gibisin bea 🕵️‍♂️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar