125cc ile gece uzun yol yapmak

Motosikleti
cbf 150
Motora neden biniyorsunuz? Ulaşım aracıysa ve tek ulaşım aracınızsa gece binin ama ölüm tehlikeniz yüzde 2 milyon artar. Zevk için biniyorsanız gğndüz bini yavaş yavaş gidin. Zaten sinek kadar motor gece ışıkları bile görünmez kamyonun teki üstünden geçer haberleri olmaz. Gecr binme at bir otobüse git

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Onu düşündüm de yanımda otobüsle götürsem bidonu araç içinde kolu yapar mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha doğrusu izin verirler mi?
Bidonu alacak olsalar motordan boşalttırmazlar zaten. Otogarda bidona doldurun sizinle gelen biri eve götürsün. Gittiğiniz yerde de petrolden yine bidonla alır doldurursunuz.

Eğer çok dikkat etmiyorlarsa motoru birkaç km yürütecek kadar bırakırsınız içinde, sürerek benzinciye kadar gidersiniz.

Eğer çok dikkat etmiyorlarsa motoru birkaç km yürütecek kadar bırakırsınız içinde, sürerek benzinciye kadar gidersiniz.
Böyle tehlikeli akıllar vermeyin, hava zaten sıcak bir de kapalı ortamı düşünürseniz daha da sıcak olur. Benzinin buharlaşıp bir yerlerden sızmasına sebep olur, olabilir, bu da üzücü sonuçlar doğurur.

Otobüsle illa götürmek isterseniz, depoyu iyice boşaltın, son kalan benzin içinde motoru çalıştırın hortum ve karbüratör de kalmadığına emin olduktan sonra depo kapağını açıp iyice havalandırın.

Motosikleti
Honda CB125F
Hocam bir otobüs firması ile anlaştım otobüsle gideceğim. Boşalttığınız yakıtı ne yaptınız sonrasında
Tesadüfen bir kurye gelmişti oraya. Ona verdim deposuna ekledi :)
Artvin otogarının hemen 50 metre yanında benzinlik olduğu için otobüsten indirince oraya kadar ittim.

gece motor yolculuğu yapmayın.
araba gibi değil motor yoldakı çakıl taşına veya bır yağ sızıntısına bakarsın.

125 cc ile 600 tek kalemde gelen birisi olarak söylüyorum gece sürersen daha mantıklı motorun şişmez ama bu yol 125 cc ile en az 12 saatten uzun sürer gece ışıgı gören sinekler vizore yapışır sen en iyisi gün agırmaya başlayınca cık serin serin.

sabaha az kala 3-4 gibi çıkın sıkıntı olmaz.
zincir gerginliğini yapın, temizleyip yağlayın.
motorun yağ değişim zamanı yakınsa yağını değiştirin.
frenleri kontrol edin.
nolur nolmaz yanınıza lastik tamir kiti veya köpüğü alın ve çıkın.
kazasız belasız.

cbr125 ile 14 saatte 1000km yapmıştım tek sıkıntı gaz kolunu çevirmekten bileğim tutulmuştu.
bir dahakine uygun bir apart almam gerekecek. (gaz kolu tutucu vb.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar