125cc -> 250+ cc Geçiş Motoru Sorunsalı

Arkadaşlar Selam,
Uzun yıllar motosiklet almak için heveslendikten sonra geçen yıl ehliyet ve ilk motorumu aldım. Yaş: 28 full koruma geziyorum.Şu anki motorum ybr125. Yaklaşık 2500 km sürüş tecrübeye sahibim. Bu yaz gis akedemide ileri sürüş eğitimlerine katılacağım.Hedef en güvenli şekilde bu eğlenceye devam etmek.

Dün akşam ybr125 ile otobandan levent-avcılar arasında yolculuk yaptım.Malum bu araçla belirli bir hızın üzerine çıkmak sıkıntılı oluyor.Trafiktede yavaş kaldığım için sıkıntı olacakmışçasına duygulara kapıldım.Emniyet şeridi hariç her bölgede selektör yemeyi başardım :)

Durum bu hale gelince motoru büyütme düşünceleri kapladı. 250 cc bir motor düşünmüyorum seneye tekrar büyütme düşüncesine girmek istemiyorum.direk 600cc ye atlamamak için Rc390,duke390,cbr500,ninja300 gibi motorları inceledim.Bu modeller haricinde yönelebileceğim motor varmıdır.Sürüşten beklediğim ise güvenli olsun ,çok rüzgar almasın mümkünse abs olsun .Hayatımda 180+ hıza çıkacağımı sanmam :).
Naked,ss farketmez.Bu modelleri zaten yakın markaj altına aldım. Aralarında özellikle şu iyidir diye önerilerini sunabilecek varsa değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Herkeze iyi günler.

Bütçen yetiyor ise duke 390 harika bir motor olur senin için. Yol tecrüben belli bir seviyede var eğitimin ardından 390'ı sürebilirsin dikkatli olmak kaydı ile.

Naked motorlarda rüzgar yiyeceksin otobanın akış hızına yetişeyim dersen, kaçarı yok.

Hız merakın yoksa, al bi 250'lik, yeter de artar. Bu sülük devlete %37 ötv yedirme. Benim de mt07 hayallerim vardı; ama piyango çıkmadıkça ya da ötv'ye ayar çekilmedikçe 250 üstü motor almak BENCE aptallık.

Öncelikle tüm yorumlar için teşekkür ederim. Duke serisi benimde çok hoşuma gidiyor. Bu yaz eğitimi aldıktan sonra en az yıl başına kadar ybr ile takılacağım. Olursa yıl başından sonra değiştirme niyetindeyim. Ötv olayı ise al shruikan arkadaşımızın dediği gibi 250 liklere itiyor beni. Lakin gel gelelim r25in 2.eli 14 seviyesindeyken duke 390 2.eli 16 civarında. Buda kafamı karıştırıyor. Özellikle uzun yol performansı önemli benim için. Hafta sonları istanbul - tekirdağ,sakarya bursa seyehatlerini güvenli ve eziyete çevirmeden götürebilecek bir makina olsa yeter :). Hız konusunda kesinlikle öyle uççam böyle kaççam gibi takıntılarım yok. Arkadan taciz eden taksici abiden kaçacak kadar hızlansın yeter , tabi bide müşteri gören önümdeki minibüsçü abinin ani manevralarında duracak abs olursa tadından yenmez. :)

İyi günler.

Duke 250 var, 390'ın aynısı sadece cc düşük. Ehliyet işini halledeyim benim de hedefim o. ABS var, güzel lastik var, kaydırmalı debriyaj var, evlere şenlik gösterge var...

R25'in abs'li yok; sonraki partilerde mi gelecekmiş ne? Gerçi millet hep sıra yazdırmakta imiş. Yeni parti motorlar daha gelmeden satılmış durumda yani.

Kocaeli İl Temsilcisi
Çok rüzgar almasın demişsiniz ama duke 390'da rüzgar ile karı koca olursunuz . :mrgreen: Duke 390 güzel motordur hızlanması çok feci bir alet . Aceminin bileklerine bırakıldığında imha olmak kaçınılmaz olur . İyi bir tecrübe ister . 250 cc'de şehiriçinde hertürlü kral olursunuz . Kimse sizi sıkıştıramaz . Ama iş uzun yol ve otobana gelince 250 cc'de bir nebze olsa anlık sıkışmalar yaşayabilirsiniz . Kriterlerinizi tam belirlemeniz lazım . Benzin , yedek parça , servis ve kullanım etkenlerinini belirleyeyip saymış olduğunuz modellerden birisi alınabilir . Ama naked model alırsanız unutmayın 110 km'den sonra rüzgar tokatlamaya başlıyor sizi . :)

Arkadaşlar Selam,
Uzun yıllar motosiklet almak için heveslendikten sonra geçen yıl ehliyet ve ilk motorumu aldım. Yaş: 28 full koruma geziyorum.Şu anki motorum ybr125. Yaklaşık 2500 km sürüş tecrübeye sahibim. Bu yaz gis akedemide ileri sürüş eğitimlerine katılacağım.Hedef en güvenli şekilde bu eğlenceye devam etmek.

Dün akşam ybr125 ile otobandan levent-avcılar arasında yolculuk yaptım.Malum bu araçla belirli bir hızın üzerine çıkmak sıkıntılı oluyor.Trafiktede yavaş kaldığım için sıkıntı olacakmışçasına duygulara kapıldım.Emniyet şeridi hariç her bölgede selektör yemeyi başardım :)

Durum bu hale gelince motoru büyütme düşünceleri kapladı. 250 cc bir motor düşünmüyorum seneye tekrar büyütme düşüncesine girmek istemiyorum.direk 600cc ye atlamamak için Rc390,duke390,cbr500,ninja300 gibi motorları inceledim.Bu modeller haricinde yönelebileceğim motor varmıdır.Sürüşten beklediğim ise güvenli olsun ,çok rüzgar almasın mümkünse abs olsun .Hayatımda 180+ hıza çıkacağımı sanmam :).
Naked,ss farketmez.Bu modelleri zaten yakın markaj altına aldım. Aralarında özellikle şu iyidir diye önerilerini sunabilecek varsa değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Herkeze iyi günler.

Duke 390-ybr'den sonra sana sıkıntı çıkarabilir (çok agresif)...daha mülayim motorlara yönel.Örn; inazuma gibi.

Ne alırsan al eğitimini al. hatta paket eğitimi alacaksan eğer 600cc bile alabilirsin. eğitim olmadıntan sonra ybr bile tehlikeli

kudret87 aynı bende uzun yıllar motosiklet alma hayali kurdum, hatta askerde deli gibi inceleme ve yorum okuyordum hangisini alsam diye sonra malum bütçe işin içine girince YBR aldık ve sıkı dost olduk. Yaklaşık 11bin km yaptım ve şu anki YBR'den fazlasıyla memnunum, ilk aldığım YBR kafadan kazalıymış sonradan kendim gördüm ayrıca motoru da kötü durumdaydı 80de ölüyordu, bunları tecrübe edip ikinci aldığım YBR ile devam ediyorum 1 senedir. Şimdi CC yükseltme fikri zaman zaman bende de oldu şuanda da var :) benim tavsiyem 250cc üzerine YBR ile iyi bir tecrübe yapmadan geçme, yağmurda sür, çamurda sür, gece sür, bozuk yolda sür, otobanda sür yani hepsini tecrübe etmeye çalış. Eğitimi devam etmeyi düşündüğün motor ile al, ben YBR ile hakimiyet eğitimi aldım GİS Akademi'den, ileri sürüş eğitimi alacaktım ama eğitmenin günleri bir türlü denk gelmedi mecburen CC yükselttikten sonra ufak bir hakimiyet eğitimi alacağım sonra ileri sürüş eğitimine.

Bu arada ciddi bir boşluk var , 37 yaşımdan sonra motor kullanmaya Ybr125 ile başladım , bende günde 54 km otobandayım , aslında çok eksiklik hissetmiyorum (toplam 41500 km yol yaptım ,120 görüyor düz yolda , 110 ile istikrarlı gidiyorum),tek ihtiyacım bazı acil durumlar için 130-140 görebilecek bir motor , birde bizim motor rüzgardan çok etkilendiğinden belki bir 20+30 kg ekstra ağırlık.
Suzuki İnazuma:Son zamlardan sonra gereksiz pahalı , servis maliyeti gördüğüm kadarı ile yüksek
Bajaj Pulsar: Çok güzel motor bu arada biraz boşluğu doldurdu ama bir kaç ufak kronik sıkıntısı var , o ufak sıkıntıları yaşarsam ben atlatamam.

Başka alternatif bulamadım bu araya bir motor şart.

Tüm yorumlar için çok teşekkürler. Rüzgarla çok haşır neşir olmamak için SS tarzı bir makina aramakta fayda var ozaman.Özellikle duke serisinin agresif olması ve tecrübemin az oluşu sebebiyle 300+ modelleri eleyeceğim. RC 250, Ninja300,ninja250sl,r25 lere daha bi yakın markaja geçmek mantıklı sanırım. dyavol-77 önerdiği inazumada olabilir aslında.Güzel ülkemde 250cc + ötv oranları varken bu araya motor getirmek zor. Bu sebeple 250lik makina arayışında olacağım.
Herkeze iyi günler.

Konu tam benlik.Aynı sebeplerden dolayı motosiklet arıyorum.En mantıklısı r25'in abs'lisini beklemek.

Kawasaki 250SL kardeşlerin ABS'li olanları var ve fiyatları uygun. İnceleyebilirsiniz.

Kesinlikle ninja 300'ü öneririm kendim kullandım inanılmaz keyifli ve konforlu bir motor, çift silindir olması da ayrı bir avantaj, bence duke 390'la ninja arasında tercih yap, buradan duke 390 diyenlerin dediklerine aldırma birçoğu kulaktan dolma konuşuyor, duke kullanana veya kullanmış satmış birisini bul ondan öğren ve ona göre karar ver

Eğitim alınca bu konuyu eğitmenle görüşmek bence en mantıklısı. Kişinin becerilerinin durumuna göre daha fazla veya daha az güçlü motorlara yönelmeyi önerebilir. Motor büyütürken adımlar arasının ne kadar olacağı kişiye göre ayarlanabilir.

Kesinlikle ninja 300'ü öneririm kendim kullandım inanılmaz keyifli ve konforlu bir motor, çift silindir olması da ayrı bir avantaj, bence duke 390'la ninja arasında tercih yap, buradan duke 390 diyenlerin dediklerine aldırma birçoğu kulaktan dolma konuşuyor, duke kullanana veya kullanmış satmış birisini bul ondan öğren ve ona göre karar ver

arkadaş haklı ya 600 cc alacaksın ya ninja 300 duke 390 diyenler kaç defa duke görmüş veya kullanmış sormak lazım.

Sanırım tüm makinaları test etmek en iyisi. Yakın bir zamanda spormoto ile görüşüp rc 390 test sürüşü için randevu almayı düşünüyorum.Çok agresif gelirse rc250 ye dönebilirim. Özellikle rc390 ilk günden beri beni kendine çekiyor. Ninja 300'de dikkat kesildiğim makinalardan birisi.
Kawasaki türkiyede test sürüşü imkanı varmıdır acaba ? Mümkünse tüm motorları en az 10 km sürüp test ettikten sonra kendime uygun olalını almak istiyorum.

otobanda dahi 110-120 km /s hızlar gayet yeterli olur, ayrıca düzgün bir 250 cc aldığında 150+ bile görüyor, bence edeceğin 1-2 bin tl ararı önemseme, daha sağlıklı olur araya bir 250 cc sıkıştırman, bu arada bayilere bir bak 250 cc test motoru olan varsa yada arkadaşlarında varsa bir dene, eminim 125 ten sonra, ilk etapta fazla bile gelecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar