125 KT Brat Style Projesi

Merhabalar. Uzun zamandır planladığım projeye nihayet başladım. Hafta sonları ve öğle aralarında bulduğum zamanlarda ilerletmeye çalışıyorum projeyi. Muayeneye bitmiş haliyle mi soksam yoksa eski haline döndürüp mü soksam karar veremedim. Neyse gelelim yapılan ve yapılacaklara;
Selenin kalıbını çıkarıp alüminyum sac kestireceğim üzerine tatami yapıştırıp döşemeciye veriyorum. Ön çamurluğu keserek küçültüp arka çamurluğu da koltuğun altına sığacak şekilde gene kesme işlemi yerleştiriyorum. Kullanacağım gidon ve farın da fotosunu koydum sanırım güzel olacaklar. Sinyalleri de dün seçtim ama genede birkaç yere daha bakmayı düşünüyorum. Bu arada gidon 30 tl,elektrikli bisiklet farı 50 tl,sinyaller 5 tl. Bu arada yeni göstergeler ile ilgili konu açtım ama çok rağbet görmedi :) neyse buradan onuda sorayım. Devir göstergesini kaldırıp sadece hız,sinyal ve benzin göstergesi olan tek gösterge koymayı düşünüyorum muayenede sıkıntı olur mu acaba. Evet artık fotolar;
Yvo7XD.jpg

oAJRDq.jpg

Vlj1qR.jpg

58j15A.jpg

BZj5lG.jpg

oAJRBq.jpg

7ojrRr.jpg

vg3vMO.jpg

P5jZyv.jpg

gkQJ7L.jpg

blPdnY.jpg

WVjLNq.jpg

pROpdN.jpg

kj5yq7.jpg

BZj5qj.jpg

ZLlP80.jpg

oAJRbo.jpg

lkA6Ml.jpg

XBZrVo.jpg

blPdqY.jpg

58j1PM.jpg

AAjd47.jpg

073ovD.jpg

Başlangıç güzel..

Sonucu en kısa sürede görmek dileğiyle..

Teşekkürler. Evet devam ediyoruz. Koltuğun kalıbını çıkardıktan sonra 3mm alüminyumdan sac kestirdim.

ZL0G6a.jpg

oA1B5m.jpg

GvlLmv.jpg

Tam oldu kestirdiğim parça. Çamurluk biraz yukarı kalksın diye arka kısmı biraz büktüm.

P5gXaQ.jpg

9VOkrQ.jpg

blWNEV.jpg

blWNZV.jpg

AApB8X.jpg

Şimdilik bu kadar. Hafta sonu koltuk için malzeme bakacağım. Devir göstergesi olayını çözemedim hala bakalım.

Son düzenleme:
Eline, emeğine sağlık üstad. Devamını sabırsızlıkla bekliyorumm. Bütün Yeniden yapılan motosiklet projelerine ilgim fazladır. Aldım takibe :)

Yavaş da olsa ilerlemeye devam ediyorum. Sacı alüminyumdan kestirince kaynak sıkıntısı oldu vidayı direk olarak kaynak edemedik. Koltuğu monte etmek için mecburen parça yapmak zorunda kaldık. Ve sonunda kaynak kısmı bitti.

4g2brQ.jpg

JYrnAB.jpg

Oqn7A5.jpg

zAvr5D.jpg

GYQoR7.jpg

Şimdi sıra kaplama kısmında. Elimde bulunan mat ı hibe ettim ama istediğim gibi oldu. Tabi biraz sert bir koltuk olacak :)

6275XP.jpg

WnA1QY.jpg

zAvrJY.jpg

GYQoDZ.jpg

Evet şimdide koltuk kaplamada sıkıntı yaşadık. Altı sac olduğu için kaplamayı çakmada sıkıntı olacak bu sefer. Yapıştırma da çok sağlıklı olmayacaktır. Şimdi ona bir şeyler düşünüyoruz gene. Bakalım gelişmelerle devam edeceğiz.

Kolay gelsin evet koltukta yapıştırma bir süre sonra açılır gibi düünüyorum bende bu arada kaynak işi biraz kötümü olmuş bilemedim çalışmalarının devamını bekliyoruz :)

Evet yavaş yavaş devam ediyoruz. Bir kaç fotoğraf eksik o yüzden hızlı geçişler olabilir :)

Gelelim yaptıklarıma: Koltuğu kaplattım, direksiyonu değiştirdim, elcikler değişti tabi o arada gaz teli sıkıştı onu yaptırdım, hava filtresini performans hava filtresiyle değiştirdim baya bir yer kaldı o bölümde iyi oldu bu sayede aküyü biraz daha içeriye aldım, arka çamurluğu kestim biçtim şimdilik folyo ile kapladık nikelajını söktürüp boyatacağım bi ara, gene arka çamurluğa sinyal ve stop için delikleri açtım, eski sinyalden stop yaptım :), ön çamurluğu kestim gayette düzgün kestim beklemiyordum açıkcası, yan kısım için alüminyumdan kapak kestireceğim oraya da bir şekil düşünüyorum henüz bulamadım.

Şimdilik bu kadar. Sıra boyaya geldi onuda halledebilirsek yavaştan trafiğe çıkıp kalan işleri azar azar tamamlamayı düşünüyorum. Yorum ve görüşlere açığım.

4gWJBq.jpg

JY8gon.jpg

Oq8X1A.jpg

zAOzP4.jpg

Hava filtresi ve beğendiğim pedallar.

JY8g0W.jpg

zAOz6O.jpg

Devam...

7kWG9P.jpg

Pq2b86.jpg

94WBMo.jpg

qYQX6B.jpg

ME8MNk.jpg

Yan kapak için düşündüğüm kalıp

YB8GnA.jpg

8gWyqA.jpg

Genel.

ogqMLQ.jpg

l7PgoB.jpg

Elinize emeğinize sağlık :)
Ufak tavsiyeler vermek istiyorum.
Depo daha düz, kavallar biraz daha aşada ve düz büyük bir gidon. Ayrıca ön çamurluğu ya siyah bişey yada onu boyamayı düşünebilirsiniz.

Kavalları aşağıya düşürmeyi istiyorum fakat bu kadar iniyor diğer türlü kestirmek gerekcek. Tel jant düşünüyorum fakat bulmakta biraz zorlanacağım ve de tuzlu olacak sanırım.

Şimdilik son hali. Gösterge ve far eksiğimiz var şuan buyurun.

8gyY0W.jpg

mP92jZ.jpg

EY1PnB.jpg

BMBLmQ.jpg

ZDy9go.jpg

Tel jant güzel gider, bir de şasiye yaptığın ek kısmını boyamayı düşünüyor musun?

Teşekkürler. Evet boyanacak boyadan önce acele ettik kaynattık parçayı mecburen üstünde boyayacağız.

fıratdogan;
İkinci bir motosiklet olarak böyle bir şeyim olsun isterim.. Keyif için binilir çok da güzel gezilir.. :)

Benimde aklıma bazen kt150 alıp böyle bir şeylerle uğraşmak geliyor ama atölye olmadığı için şimdilik uzak duruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar