125 cc sigorta ücreti

Merhaba 125 cc motosiklet almayı düşünüyorum 4.basamaktan başlıyor sanırım sigorta.İzmir için ne kadar öderim? Ve bu sigorta her kazada karşımdakinin tüm masraflarını karşılıyor mu yoksa bir bahane bulup ödemekten kaçıyorlar mı? Mesela kazalarda görüyorum hep sigortam yükselmesin diye kendileri hallediyorlar.E büyük kazalar hariç diğer kazalarda hasarları hep ben karşılayacaksam ne anladım ben yıllık 10k vereceğim sigortadan.

Motosikleti
ARORA MAX PRO
Haziran ayında 125 cc scooter aldım. Benim ilk aracım olduğu için yüksek çıktı. 6900 verdim.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
SBM Temmuz Azami Prim Tablosuna göre İzmir'de 4. Basamak Motosiklet için azami prim 5,472TL çıkıyor ama bu durum yaşınıza geçmişinize vs. bir çok faktöre göre değişebiliyor. 5,000 de çıkabilir 10,000 de. Bu ikisinin arasında çıkacaktır diye tahmin ediyorum.
Trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını karşılar. Örneğin kazaya karıştınız, siz %100 haklısınız, karşı tarafın trafik sigortası sizin hasarlarınızı karşılar. Neyi kaç TL'ye kadar karşılayacağı poliçede teminatlar bölümünde yazar. Fakat nihai değerlendirme sigorta ekspertizleri tarafından yapılır. %50 siz kusurlu çıktınız o zaman karşı tarafın sigortası sizin hasarın sadece yarısını öder yarısı size kalır. Kasko her koşulda sizin hasarınızı karşılar.
Sigorta yükselmesi muhabbeti de sizin kusurlu olduğunuz bir kazaya karışırsanız riskli olursunuz ve prim artar.
Yıllık 10k veriyorsunuz çünkü bu zorunluluk olmasa karşı taraf %100 suçlu olarak size ve motorunuza hasar verse adamın yakasına yapışıp parasını zorla almadığınız sürece kimse sizin hasarınızı karşılamaz.
10k'dan kaçayım derken 50-60k veya 100k içeri göçebilirsiniz de.

Dediğiniz gibi bazıları basit kaporta hasarlarında kaportacıya gidip 3-5 verip tramere yansıtmadan anlaşarak tamirat yaptırıyor.
Sonra da muhtemelen satarken hatasız diye satıyorlar. Ne kadar etiktir tartışılır.
Yetkili serviste orijinali ile değişmiş, geçmişi bilinen araç almayı daha çok tercih ederim. Karşı tarafla anlaşıp anlaşmamak sizin elinizde. İnsanlar çok büyütüyor değişeni boyayı. Kaynaklı iki farklı araba olmadığı ve önden ciddi kazalı olmadığı sürece orijinalle değişmesi sıkıntı değil.
Elimde olmayan sebeplerden ötürü kapılarımın değiştiği aracım da oldu gidişinde performansında bir değişiklik yoktu. Bunu takıntı yapan adama da satmıyorum. Mutlaka mantıklı düşünen biri çıkıyor en nihayetinde.

Son düzenleme:
Motosikleti
CB125F
Kasım'da İlk aracım 125 cc aldım 5.500 TL sigorta ödedim
aylık 458 TL ye geliyor bunu kafamdan atamıyorum saçmalık

yaptırdığınız sigorta karşı tarafın masrafını karşılar. ufak tefek kazalarda sigorta priminizi şişirmemek adına karşı tarafın masrafını karşılayabilirsiniz, bu gayet doğal. artık sigorta primleri cc ye göre değil de kişiye göre belirleniyor. yaş, ehliyet yılı, basamak hepsi birer etken fiyat için.

Merhaba 125 cc motosiklet almayı düşünüyorum 4.basamaktan başlıyor sanırım sigorta.İzmir için ne kadar öderim? Ve bu sigorta her kazada karşımdakinin tüm masraflarını karşılıyor mu yoksa bir bahane bulup ödemekten kaçıyorlar mı? Mesela kazalarda görüyorum hep sigortam yükselmesin diye kendileri hallediyorlar.E büyük kazalar hariç diğer kazalarda hasarları hep ben karşılayacaksam ne anladım ben yıllık 10k vereceğim sigortadan.
Cb250r 2024 modele 17k sigorta odedim kaskoda 30k cikiyor

Motosikleti
Dominar D250
Kaza yok hatta hasarsizlik indirimide vardi il istanbul tek bi sigorta sirketi cikti baskada yoktu noterde sok etti mecburda yaptim
İstanbul taban fiyatına bakmadım ama çok çıkmış, bende de teklifler 11.000-12.000 yükselerek gidiyordu ama en uygun quick verdi 500.000 tl imm teminatı da var, bundan yaptırdım.

Motosikleti
QJ SRT800s
Kullanıcı, şehir, ıvır zıvır her şey etkiliyor.

Şubat ayında 3100TL ye sigorta yeniledim. 14 Temmuz da motorumu sattım, alan arkadaş 6500TL ye sigorta yaptırdı.

Aynı gün daha sigorta iptali yapılmasını beklemeden motor aldım, 2800TL ye sigorta yaptırdım. çok şaşırdım. 2021 de bir kaza geçmişim de var.

Ertesi gün iptal olan sigortadan 1500TL geri ödeme geldi. Bedavadan biraz pahalı sigorta yaptırmış oldum.

Onarımı her zaman sigorta veya kaskodan yaptırmayı tercih edenlerdenim. İmkanım olsa motoruma da kasko yaptırabilsem. Kötü bir ustanın berbat onarımındansa komple değişmiş olması tercihimdir.

Motosikleti
Motoru satıldı...
İlk aracınsa ve yaşın 18-19 falansa 10k civarı çıkar muhtemelen

İmm teminatsız trafik sigortaları 6000 civarı fiyat verdi ,
300.000 teminatlı 9000 TL bugün yaptırdım Quick sigortadan..

Dün 2. aracım için ( Motoru saymassak ) Trafik sigortası yaptım .. 33 den başladık , 19 kusurda orta yolu bulduk. Ama üzülmedim tabii.. Allah Devletime zeval vermesin.. Ayda 5 kilo pirzola yiyeceğime 4 kg 750 gr yerim .. Allah var Gam yok.

Motosikleti
Honda CBR500R
Geçen sene ilk aracıma 4500 TL sigorta ücreti çıkmıştı. Bu sene motosikleti değiştirdim, bu sefer de 14000 TL çıktı, Allah Allah dedim. 20000 de kasko teklifi verdiler.

Motosikleti
Voge 250RR
2025 şubat ayının sonunda 2024 model 125cc çıkardım bayiden, 9600 lira sigorta ödedim. İlk aracım değil fakat ilk motorum. bir çok yer ile görüştüm 20k diyen bile oldu. ucuza mı yaptırdım yoksa hala pahalı mı emin değilim

Yaşım 22 ilk aracımı nisan da ceo 125 aldım 8.2k ödedim haziran da sattım revolt aldım 65k ya ona da 8.5k ödedim bune ya 50-60k ya motor alıyosun 10k ya yakın sigorta parası çıkıyor bir de bi ton araştırmalarım sonucu 8k lı fiyatlara yaptırdım 5bine de çıkıyor ama poliçe kestirmiyor fln dendi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaşım 22 ilk aracımı nisan da ceo 125 aldım 8.2k ödedim haziran da sattım revolt aldım 65k ya ona da 8.5k ödedim bune ya 50-60k ya motor alıyosun 10k ya yakın sigorta parası çıkıyor bir de bi ton araştırmalarım sonucu 8k lı fiyatlara yaptırdım 5bine de çıkıyor ama poliçe kestirmiyor fln dendi.
oha, nasıl yüksek çıkmış bu sigorta paraları?
din xmax 250 için 11bin küsür kasko çıktı. trafik sigortaları kasko fiyatlarına yetişmiş.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bana da honda dio için 7bin küsür çıktı 2. senesi için ben de yaptırmadım hala sürmedim satıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar