125 cc.lik Mercedes !

Katılım
27 May 2005
Mesajlar
62
Arkadaşlar herkese selamlar. Bir senelik 125 cc. Kanuni Hussar kullanıcısıyım. Yaklaşık 10.000 km. yol yaptım.Bu 10.000 km. esnasında sitedeki marka model karşılaştırmalarına baktım. 125 cc. nin en iyisi 'ni (fiyat-performans açısından) bulmak adına. Geçtiğimiz günlerde kardeşim ile benim hussar ile İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu saat'te 20 km.lik bir yol yaptık 30 dk.da. Ve kardeşim motosiklet almaya karar verdi. Tabiki bana sordu ' abi ne almalıyız' diye . Aklımda olan ve gözüme kestirdiğim, fakat Hussarın borcunun bitmemesinden dolayı kursagımda kalan ' Daelim History' ye ikna ettim. Aslında biraz oda düşününce 'kampanyadaki' bu motosikleti kaçırmak istemedi ve İstanbuldaki SON Daelim History' yi alabilmeyi başarabildik.Dün akşam 21:00 civarı motosikleti teslim aldık. 25 km. yol yaptık ve History yi kullanmak nasip oldu.

3 km. deki bir motor bir kullanıcısına bu kadar mı keyif verir ? 3 km.deki bir motor ' yoldaki çukurları hissettirmeyip, yoldaki çukurların bitmemesini kullanıcısına nasıl istetebilir? (Çukur manyağı değilim bu arada- Hussar ile çukurlardan köşe bucak kaçarım.Çukura giriş ve çkış eziyettir. kullananlar bilir)
Emin olun arkadaşlar yolun bitmesini istemedim yol boyunca. Kısacası Tofaş Şahin den inipte Mercedes 200 SLK ya binmiş gibi oldum.
Hussar'ı geçen sene 2.450 ytl peşin fiyat ile almış idim. (8 hp)
History ise 2.750 ytl hemde bu sene. (11 hp), diğer kalite özelliklerinden bahsetmeyeceğim bile.
Bu duygu ve düşüncemi sizler ile paylaşmak istedim.
Kardeşim adına ' Motomax ' a teşekkür ediyorum. Hussarın borcu biter bitmez bende Daelimci olacağım. Okuduğunuz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
 
Katılım
24 Haz 2005
Mesajlar
2,329
guzel yazı daelım ıle ılgılı kuskum vardı sımdı hıcbır kuskum kalmadı
 
Katılım
27 May 2005
Mesajlar
62
kesinlkle dogru terch olur.

ama motosiklet maalesef tükendi.
Not:Motomax ie bir bağlantım yoktur. bu yazı içinde para falan almadım:wiinkk:
 
Katılım
24 Haz 2005
Mesajlar
2,329
ewet motorun bıttıgnı bılıyorum ama sanslıymısısnz ıyıkıde almısınız kazasız belasız kullanın ayrıca hayırlı olsun:rendeer:
 
Katılım
29 Nis 2006
Mesajlar
743
Kardeş hayırlı olsun kardeşine umarım sende istediğine kavuşursun. Motomax'ın bu kampanyasında 2005 modellerini sattığını söylüyorardı ama yinede kalite kalitedir. Kazasız belasız kullanırsınız inşallah her ikinizde...
 
Katılım
27 May 2005
Mesajlar
62
doğru gibi görünüyor.

Kullanma kılavuzunda olupta matosiklet üstünde görünmeyen 2 fark tesbit ettik. Birincisi sele altı bölüm aydınlatması, bir diğeri ise park freninin olmayışı. Ruhsatta model yılı olarak 2006 işlenmiş durumda. Gene ilginç bir uygulama motor muayene süresi 1 yıl.
Bilginize
 
Katılım
29 Nis 2006
Mesajlar
743
Zıpzıp kardeş şu an yönetmelik hazırlanmadığı için muayene süreleri 1 yıl olarak yazılıyor. Bende 3 sene yazdırmak için uğraştım ama içişleri bakanlığından gelen yazıyı okuyunca anladım ki doğrusu 1 yıl... 3 yıl olarak yazılması için özel muayenhanelerin açılmas ile ilgili çıkan kanunun yönetmeliğinin tescil bürolarına ulaşması gerek. Umarım anlatabilmişimdir. :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst