Sevgili kardeşim birçok forumdaşımda bu yazacaklarım hakkında bana hak verecektir...
Öncelikle şunu belirteyim ki 125 cc'den 600 cc'ye geçilir. Amaaaa.....
Bahsettiğin 125 cc'lik motor ile kaç kilometre tecrüben var?
Eğer bu soruya cevabın 3000/5000 kilometre ise geçilmez...
Çünkü bu kilometre sana motosiklette tecrübe kazandırmaz.
Bu sadece sana kullandigin 125 cc'lik motosiklete adapte olmanı sağlar, kullanmış olduğun
motosiklet ile tek vücut olmani sağlar. Birazda senin yeteneğin ile alakalı bir durumdur bu.
Eğer bahsettiğim gibi bir sürücüysen benim sana tavsiyem araya 250'lik bir Naked sıkıştırman, Ha yok ben illede 600'lük alacagim diyorsan trafige çıkmadan önce o makinayı çok iyi tanıman gerekir.
Boş alanlarda ve trafige kapalı mekanlara git, yere bir çizgi çiz.. Sonra o çizgiden kalkışlar yap, o makina 100 kilometre hıza kaç metrede ve kaç saniyede çıkıyor, ani bir durumda kaç metrede duruyor vs vs gibi şeyleri çalışmalısın, ve yeteri kadar tecrübe sahibi olmadan 600'lük makina ile trafige çıkmamalısın. Forum içerisinde arama yaparsan daha geniş bilgiler edinebilirsin, çünkü inan ki bu forum tam bir bilgi kütüphanesi..
Birde sana ''Ben direk 600'lük ile başladım, ben direk transalp ile başladım'' diyenler olacaktır mutlaka.. Bunlara sakın kulak asma... Unutmaki her insanın refleks kabiliyeti ve denge becerisi bir değildir...
Tecrübe Limitlerini Bilmektir...