12 yıl sonra ilk kazamı yaptım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam iki tekerci arkadaşlar.Ben Burdur'un Salda Gölü'nden Mustafa BAYHAN.23 yaşındayım , Akdeniz Üniversitesinde öğrenciyim ve 12 yıldır motosiklet kullanıyorum.Yılın 365 günü , yağmur , kar , çamur dinlemeden motosiklete binen biriyim.Motor üstünde yaklaşık 40 bin kilometrem var ve elimden 11 adet motosiklet geçti.Şuan TVS Apache kullanıyorum.Birkaç gün önce kaza yaptım ve bu benim ilk kazamdı.Evet 12 yıldır ilk defa motordan düştüm.Bir motorcu atasözü der ki "Kaza yapmamış motorcu yoktur.Henüz kaza yapmamış motorcu vardır." diye.Ben kendimce bu gidişle heralde hiç kaza yapmam diyordum.Ama 12 yıl boyunca motoru yan bile yatırmamış biri olarak halen şanslı olduğu hissediyorum.Fakat şuan anlıyorum ki bu iş şans işi değil... Şimdi gelelim kazanın nasıl olduğuna.Sola doğru bir viraj düşünün ve döndükçe rampa aşağı iniyor.Asfaltı deliklerle dolu ve kenarlarıda çakıllı.Yani tipik Türkiye yolu.Bu viraja doğru yaklaşıyorum , yanımdan itfaiye geçti.100 metre sonrada virajdayım.Viraja girdim bi baktım yol ıslanmış.Hafif firene dokundum rampa aşağı olduğu için arka teker kilitlendi ve kaymaya başladım.2 metre kayınca çakıllara saplandım ve 10 metre daha çakıllı yolda kaydım.Gidonu çeviremiyorum.Sonra yol kenarındaki arıkdan zıplayıp tarlaya uçtum :) Hayır hayır sakın üzülmeyin çünkü kılıma bile zarar gelmedi.Çünkü ben de bilinçli bir motosiklet sürücüyüm.Kafamda Motor-ON un hediye ettiği LS2 kask ve Anes motordan aldığım korumalı mont , pantalon ve eldiven vardı.Hep tam koruma giyinirim.Ve bu bilinci bana Motor-ON aşıladı.Dergiye abone olduğumda verdiği kaskı takınca kendimi apachelerden farklı hissetmeye başladım.Farklıydım çünkü ben bu işin kültürünü alıyordum.Kaskı takınca bişeylerin eksik olduğunu hissettim.Daha sonra korumalarımı tamamlamak istedim ve dergideki reklamlardan Anes motoru gördüm.İnternet sitesine girip kıyafetlerimi tamamladım.Şanslıyım çünkü Motor-ON okuyorum.Şanslıyım çünkü motorcuyum.Şanslıyım çünkü bilinçli ,tam korulamlı , kültürlü bir motorcuyum.Değerli olanı koruyun , kaskınızı takın.Herkeze kazasız sürüşler...

çok geçmiş olsun, korumaların faydası motorla 50 mt bile gidecek olsam full giyiniyorum...

geçmiş olsun Allah daha büyüklerinden korusun inşallah seni ve hepimizi..evt korumalıkların önemini bir kez daha burdan herkese aşıladın çok iyi oldu:rendeer: herkese kazasız belasız ve cezasız sürüşler arkadaşlar :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun yeşilovalı arkadaş 6 senem karamanlı'da geçti

Hadi bakalim ilk ve son olsun. Artik bu isin son noktasinida gormus oldun. Kafanda cok sey yerine oturmustur.

hafiften motor on reklamı gibi olmuş :) çok geçmiş olsun.

Gecmis olsun.

Anlamadigim kucuk bir sey var. 23 yasindasin, 12 yillik motorcu nasil oluyorsun? Ulkemizde motosiklet ehliyeti alma yasi 18 olduguna gore, 5 yillik desen anlardim ama 12 yillik demek bunun 7 yilini (11 yasindan baslamak uzere) ehliyetsiz kullandigin anlamina gelmiyor mu bu?

Herhangi bir Avrupa ulkesindeki forumlarin birine bu tur bir yorum yazani buyuk ihtimalle kendi kendisini ihbar ediyor kabul edip hakkinda yasal islem yaparlar. Buna benzer bir olayi Ingiltere'de okumustum, o yuzden bu yorumu yaptim. Ingiltere'de vatandasin biri kendini 60 mil hiz limiti olan bir yolda 120 mil filan gibi bir hizla giderken filme almis ve videoyu internet uzerinden baskalari ile paylasmis. Polis bunu delil olarak mahkemeye sunup ehliyetini aldirdiydi elinden.

Yanlis anlama ama bu isin mantigini anlamadigim icin yaziyorum bu yaziyi, yoksa hakaret etmek icin filan degil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar