12 Volt gösteren her akü sağlam değildir

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kesinlikle doğru, marş akülerinin sağlığını marş anında kaç volta düştüğüne bakarak kontrol edebilirsiniz. arabalarda 11V altına inmesi istenmez, motosikletler daha az güç istediğinden 8-9 V lara kadar marş basar ama sağlıklı bir akü 11V altına düşmemeli

kesinlikle doğru, marş akülerinin sağlığını marş anında kaç volta düştüğüne bakarak kontrol edebilirsiniz. arabalarda 11V altına inmesi istenmez, motosikletler daha az güç istediğinden 8-9 V lara kadar marş basar ama sağlıklı bir akü 11V altına düşmemeli

Çok doğru bir çok insan kabul etmiyor video her şeyi açıklıyor

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Aküm 12.6 v gösteriyordu. Şarj da alıyordu. Şarjda 13.6 volta kadar çıkıyordu. Bir kerede marş da yapıyordu. Fakat marş bastıktan sonra gücü düştüğü için far yanmıyordu. Yeni akü takarak sorunu çözdüm. Performansı düşmüş aküyle elektirik tesisatını zorlamamakta fayda var.

Aküm 12.6 v gösteriyordu. Şarj da alıyordu. Şarjda 13.6 volta kadar çıkıyordu. Bir kerede marş da yapıyordu. Fakat marş bastıktan sonra gücü düştüğü için far yanmıyordu. Yeni akü takarak sorunu çözdüm. Performansı düşmüş aküyle elektirik tesisatını zorlamamakta fayda var.

Çok doğru konjektör ve statör yoruluyor bozuk akü ile

Normal Akü voltajı bostayken 14V civarı olmalıdır zaten. Benimki 14.2V mesela. Kim dedi ki size Akü voltajı 12V dogrudur diye?

Şarjdayken o değerlere çıkar. normal bir akü boştayken asla 14 lü değerler görmez.

Bora Bey'e yazmıştım aslında.

Sizle aynı sorunu 1 yıl önce ben de yaşamıştım :) Akü bekleme değeri 12.6 Volt Şarj değeri 13.5 gaz verdikte 14.20 lere kadar çıkıyor ama marş vururken 6 voltlara kadar düşüyordu. Bazen marş yaptığımda sistem kendini resetliyordu.

Bora Bey'e yazmıştım aslında.

Sizle aynı sorunu 1 yıl önce ben de yaşamıştım :) Akü bekleme değeri 12.6 Volt Şarj değeri 13.5 gaz verdikte 14.20 lere kadar çıkıyor ama marş vururken 6 voltlara kadar düşüyordu. Bazen marş yaptığımda sistem kendini resetliyordu.

Aslında akülerin bu durma düşmesinin sebebi olaşan sülfatlaşmlar ve kopuk plakalar .

https://youtube.com/shorts/GJulV7CCXbo?feature=share

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:26 ----------

https://youtube.com/shorts/GJulV7CCXbo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar