12 litre depom 45 'e doldu

duyduğum kadarıyla bu fiyata dolamaması gerekiyormuş...önce benzin bitti yolda kaldım,bidona doldurdum sonra gittim fullemek için toplam 45 tuttu şaştım..bide benzin satış görevlisine istemsiz bi yuh çektim...ee tabi ilk defa benzin alıyorum :D makina suzuki intruder 250.önceki sahibi ve intruderlu arklar 30 civarlarında falan söylediler...işin diğer garip kısmı rezervede de hiç bnzin yoktu.musluğu rezerveye de çevirili değildi halbuki
anlamadım gitti..sorun ne acep

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sana söyledikleri zamdan önceki fiyat heralde :p

97 Aldım dün litresi 3,61 ytl. Senin de 97 aldığını düşünsek 43,32 ye dolması lazım.

hiç damla kalmamıştı :D ama şu rezerve olayını çözemedim...bi bit yeniği var kesin.....bu arada kurşunsuz normal alıyorum ben

motorların nerdeyse hepsi icin (hatta bnm bütün dutduklarım da 95) tavsiye edilen 95 oktan onun litreside 3,40 - 3,70 arası değişiyor. 45 baya bi yüksek geldi :queen:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Biraz da hava basılmış sanki depoya? Fişini almadın mı? Orda yazar kaç lt benzin koyulduğu. Bi sorun var. Çok tutmuş.

artık bundan sonra dikkat edicez...ne insanlar war ya....
ama şu rezerve konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Zam gelmeden önce mesela geçen yaz. 50ytl'ye 17 litre benzin ediyordu. :silent:

hergün depo dolduruyom da ne oluyo.. Sanki benzin mi ucuzluyacak :D boş bıraksam ne olucak Sanki kilo mu vericem :p

siteme gerek yok :D gaz basmaya dewam arkadaşlar :p

bendede jinlun 150 var deposu kaç litre tam olarak hatırlamıyorum 13 falan galiba 45 50 arası birşeye doldu 3480 iken

Artık depoyuda fulleyemez olduk.:pr:Bence siz benzini sonuna kadar bitirmişsiniz haliyle rezerveyide kullanınca okadar benzinn tutmuş.Neyse bir dahakine daha dikkatli sürersiniz motorunuzu tasaruflu :p

çoğu istasyon hava basıo ondan da olabilir. başka bi yerden al bi dahaki sefere

Bu hava basma olayı nedir anlamadım ben. Önümde dolduruyo şarıl şarıl akıyo benzin. Gözüm de tabii karşıda ekranda oluyo o arada. Kaç litre dolmuş, ne kadar dolmuş.. :p Hava olayını bi açıklar mısınız.. ?

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bazı pompalar o şekilde özel olarak ayarlanıyor. 1 litre benzin veriyormuş gibi gösteriyor ama gerçekte 0,8 lt. benzin veriyor depoya. Geriye kalan 0,2 lt. ise hava olarak giriyor. Olay bundan ibaret. Tespiti halinde çok büyük cezalar var. Bunu bi arkadaş tespit etmişti, ama tam olarak o konu nerdedir bilmiyorum.

Büyük araçlarda müşteri pek anlayamıyor ama bizim depolarımız ufak, o yüzden anlamamız çok kolay oluyor. En güzel örneği de bu olay işte. Muhtemelen öyle bi durum söz konusu bu olayda da..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar havada basınca makına otomatik olarak havayıda litreye katıyo onemlı olan full mu diye kntrol etmek depoyu:) sonrası ponpacıyla sıze kalmıs

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
bemimde depom 12lt lik genelde rezerveye kadar kullandığımda 39-40 ytl civarında benzin aliyor biraz mantık dışı geldi bomboş olsa depon 42 ytl civarında dolması lazım,

13 litre toplam depom var, 2.6'sı rezerv. Benzin almadan evvel ana depoyu bitiriyorum, yedek depoya geçip 30km gidiyorum genelde, 38-39 veya 40 liralık benzin alıyorum hep.

bazı istasyonlar benzini ısıtıyorlar böylelikle istasyon litre sayıcıdan gecen benzin hacmi ile depona giren benzin hacmi farklı oluyor (ısınan maddde hesabı)

valla istanbul bu konuda bayaa kötü :pr:. ama ben istasyonuma güveniyorum. herhangi bir şüpheye düştüğüm an, bidonla alıp götürüp tarttırırım hatta gerekirse noterden adam götürürüm yanımda dava bile açabilirim o kadarrrr :mrgreen:

şimdi gelelim soruya :) deponun doldurulması dendiğinde, yedek hariç kastedilir genelde. :) şimdi cbf 150'den örnek veriyim. (diğerlerini bilmediğim için:)) arkadaşımda var. 13 litrelik deposunun 2,6lt'si yedek. normalde depo biteceğine yakın gidip doldururdu. ve xxx ytlye doldu derdi. yedekte gitmezdi. :) şimdi sende, doldurtmaya gittiğinde yedeği de doldurmuş oldun :) yani en az bi 2lt fazla yakıt aldın. :) sölediğin gibi diğer aynı motoru kullanan arkadaşların da muhtemelen yedeksiz doldurma'yı kastetmişlerdir. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar