- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar açtığım konulardan beni hatırlarsınız belki ekipman konusu açmıştım 2-3 tane. 17 yaşında daha motora artçı olarak bile binmemiş motor delisi bir arkadaşınızım/küçüğünüzüm. Lise 3. sınıfa gidiyorum ve küçüklüğümden beri hayranı olduğum fakat hiç almayı düşünmediğim motora bu yazın başında heves ettim. Ne yaptım ne ettim aileyi ikna ettim. Boşta bir ev vardı bizim , yazlık gibi bir yer. Orayı 1 yıllık sözleşme ile kiraya verip , kredi çekip motoru alacaktık. 1 hafta oldu daha yeni , 5-6 kişi gitti baktı eve , tutan olmadı. Bugün bir şirket gelmiş eve bakmış ve 1.5 aylığına kiralamaya karar vermişler. Okula gitmeden önce sabah 7 gibi bana söyledi annem , dedim bende eğer orayı sadece 1.5 aylığına kiraya verirsek motoru 1.5 ay sonra evden çıktıklarından sonra yeni kiracı bulunduğunda alabileceğiz dedim. Özellikle üstüne basa basa VERMEYİN dememe rağmen akşam eve geldim sürücü kursundan mutlu mutlu çıkmışım , enerjik bir şekilde eve girdiğim anda , babam evi 1.5 aylığına kiraya verdik dedi. Başımdan vurulmuşa döndüm. Evde 1 saat susmayan bir tartışma başladı
. Ben ekipmanlarımın çoğunu topladım , sürücü kursuna yazıldım ve yazın başından beri heves ettiğim şeyin olması sadece 1 yıl sözleşmeli kiracının bulunmasıyla olacaktı ki o da en fazla 1 hafta daha sürecekti. Şimdi 1.5 ay bekleyeceğim ve o 1.5 ayın sonunda yeni kiracının bulunmasını da bekleyeceğim. Elimde tek + yön olarak o evin kirasının direk benim elime nakit olarak verilmesi oldu. Yarın parayı gidip alacağım 1100TL nakit para elimde olacak. Motoru istememin sebebi kesinlikle ulaşım değil. Gezmek , kafayı toparlamak , özgür olmak , o ekipmanların içinde olmak ve motorun üstünde olmak için istiyordum. Bu yüzden diyorum acaba bu parayla fotoğraf makinası mı alsam ? Yoksa gopro gibi kaska takılacak aksiyon kameralarından mı alsam ? Veya aldığım montu geri iade edip kaliteli bir mont mu alsam diyi düşünüyorum. Ekipmanlarım :
Kask : AGV K5
Mont : Venom AirRacing
Bot : Alpinestarsın bir tane botu
Eldiven : Revit (model bilmiyorum 300 tl ye almıştım.)
Pantolon : Daha yok fakat pantolonu kendi harçlığımdan alacağım için 1100 tl ile almama gerek yok.
Siz benim yerimde olsanız bu parayla ne yapardınız ?
Edit : Kamera , mont almayıp , 1100 tl yi saklayıp ikinci el mt125 de alabilirim. Normalde cbr125 alacak kadar durumumuz vardı fakat bu parayı saklarsam mt125 alabiliriz. Benim de asıl istediğim tarz motorlar naked motorlar olduğu için böylede yapabilirim. Tekrar soruyorum siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ?
Kask : AGV K5
Mont : Venom AirRacing
Bot : Alpinestarsın bir tane botu
Eldiven : Revit (model bilmiyorum 300 tl ye almıştım.)
Pantolon : Daha yok fakat pantolonu kendi harçlığımdan alacağım için 1100 tl ile almama gerek yok.
Siz benim yerimde olsanız bu parayla ne yapardınız ?
Edit : Kamera , mont almayıp , 1100 tl yi saklayıp ikinci el mt125 de alabilirim. Normalde cbr125 alacak kadar durumumuz vardı fakat bu parayı saklarsam mt125 alabiliriz. Benim de asıl istediğim tarz motorlar naked motorlar olduğu için böylede yapabilirim. Tekrar soruyorum siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ?