- Konu Yazar
Filmin 5:45 dakkikasinda kuyruk parcasi gorunuyor yerde.
Bir ucak beton bir duvara carpinca neler oluyor...
http://www.youtube.com/watch?v=K3DDZU1C-hc
Benim aklimda artik bu konuda hic bir supe yok cunku bu konu uzeri benim tanidigim ve saygi duydugum kisiler bir rapor hazirladi ve bu raporun sonuclarini kabul ediyorum.
Pentagon'a ucak carpti bunu kabul ediyorum ama birde su var. Sen bir terrorist sen... elinde bir ucak varsa... neden Beyaz Saray sadece bir kac kilometre ilerideyken, gidip Pentagon gibi temeli saglam bir binaya carpiyorsun? Beyaz saray daha gorkemli ve daha kolay bir hedef.
Bence artik ucakmiydi degilmiydi, WTC patlamami yoksa kendisimi cokdu, bu tartismayi birakip. Kim ve neden bunu yapti tartismasina basliyalim.
Zaten filmde de uçak değil füzeydi demiyolar, ama bir boing olmadığını ispatlıyorlar ve görgü tanıklarının çelişkili ifadeleri var farkındaysanız. 6 tonluk boing motorlarını neden hiç izi yok deniyor mesela. Artı kulelerle ilgili de diğer yanan ya da uçak çarpan WTC'den daha küçük binaların çökmemiş olması ilginç değil mi sizce. Ya da sahibinin daha olay ortada yokken deli bir paraya terör sigortası yaptırması. Bir çok konuda ciddi şüpheler uyandırması bile filmi başarılı kılıyor. Unutmamalı ki, biri bir şey iddia ettiğinde mutlaka ona karşı çıkanlar da karşı tezler geliştirirler. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Önemli olan olayın bahane edilerek sonrasında uygulanan politikalardır. Bunu da yansıtıyor film.
(Bu arada bir boing'le bir jet uçağının arasındaki büyüklük farkını hepimiz biliriz sanırım)
Karşıt film denilense,(benim izleyebeldiğim kısmında) aynı filmin üzerine yazılar bindirip anlatılanların 9/11'le bağlantısını soruyor? Çok daha ilginç açıkçası, becerememişler ya da uğraşmaya bile gerek görmeden bir anti kampanyaya kalkışmışlar(kalkışan kim acaba, bu kadar şaibeli ve kötü sonuçlara yol açan olayı kim evet olay aynen budur diye savunuyor merak konusu), bunu bile görmek komplo teorisi kurmak için bir sebep bence. Zaten filmde de bize karşı çıkanlar bizle alay ediyorlar deniyor. Yapacak birşeyi kalmayanlar alay ederek ya da hakaret ederek kendilerini savunurlar, screw versiyonda da 1 saat 22 dakikalık film için "4 dakika oldu hala 9/11"le bir bağlantı kurulamadı" ya da "90 sayfalık dokümanı bir cümlede özetleyip bağlantı kurmayı denemek aptalca" gibi alaycı cümleler yazılmış. Loose Change'i yapan gençler bunun yapılabileceğini de öngörmüş kısacası.:wiinkk:
Tarih bir gün gerçekleri ortaya çıkartır, ama 11 Eylül olayında bunu beklemeye bile gerek kalmadığı görülüyor, çok daha çabuk düştü takkeler.