11.500 tl ye motorunuza full kasko yapıyoruz deseler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
naparsınız ustadlar ?

bana teklif edilen bu.3 ay zamanım var. sonra hasarsızlıklarım yanıyormuş..

12 senedir yaptırdım, 3 defa yol yardım kullandım sadece.

offf yaa.. cok zor karar

not: piyasa değeri 380-400.000 civarı

not2: anket baslıkları yamulmuş.. evet hayır seceneği koyamadım. hey allahım yaa

Poliçenin kapsadıkları önemli.
Bazen neden yaptırdım boşuna para dediğin anda çok işe yaradığı oluyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Gayet uygun, yaptır geç; Allah korusun en ufak kazan bunun en az 3 katı masraf çıkarır.

Hangi motor o ya, kı*ı kırık dominar d400 için 25 bin istemiştiler 2 yıl önce :D 160 bine aldığım motor için kaskoya 25 bin vermek saçma gelmişti tabi o dönem.

Motosikleti
Honda CB125F
380 binlik bir menkul değer için 11,500 TL'ye varlık koruma alıyorsunuz. Böyle düşünmeli bence.
Yol yardım işin en basit tarafı. Kredi kartlarının bile en yakın sanayiye çeken asistans hizmetleri var.

Bu kaskoya çok dikkat etmek lazım. Her risk için ayrı ücret aldıklarından bir çoğunu çıkarıyorlar sonra birinin 15 dediğine diğeri 25 diyor millette aynı zannedip fazla para vermeyeyim diye 15 lik yaptırıyor.

Mesela bazısı sadece sürüş halinde ki kazaları kapsıyor, bazısı hem sürüş anında, hem park anında ki kazları da kapsıyor.

Bazısı sel, deprem, yangın gibi doğal afetleri ekliyor bazısı eklemiyor.

Bazısı terör, kundaklama gibi şeyleri ekliyor bazısı eklemiyor.

Bu gibi çok parametre var. Ben olsam her türlü riski, parametreyi ekletirim madem kasko eksik olmasın.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çok cimrisin yav :)

Şu devirde kaskosuz gezmek büyük cesaret. Düşünecek bir şey yok. Klozları ve muafiyetleri iyi inceleyip mutlaka yenile. Özellikle İMM en az 2 milyon olsun. Bu çok önemli.

Bence zaten yenileyeceksin de, konu bahanesi olmuş :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu kaskoya çok dikkat etmek lazım. Her risk için ayrı ücret aldıklarından bir çoğunu çıkarıyorlar sonra birinin 15 dediğine diğeri 25 diyor millette aynı zannedip fazla para vermeyeyim diye 15 lik yaptırıyor.

Mesela bazısı sadece sürüş halinde ki kazaları kapsıyor, bazısı hem sürüş anında, hem park anında ki kazları da kapsıyor.

Bazısı sel, deprem, yangın gibi doğal afetleri ekliyor bazısı eklemiyor.

Bazısı terör, kundaklama gibi şeyleri ekliyor bazısı eklemiyor.

Bu gibi çok parametre var. Ben olsam her türlü riski, parametreyi ekletirim madem kasko eksik olmasın.
Geçen sene Haziran'da benim kaskoyu yeniletmiştim, 9500Tl gibi bir şeydi. Her şeyi kapsıyordu, hatta 8900 lira çıkmıştı da aksesuar teminatı 50bn olsun bendeki 3lü çanta seti bile dah apahalı deyip arttırınca 9900 lira olmuştu.
Bu haziranda bana 11500 çıktı deseler hemen yapın derim. 15bin'den az çıkarsa sevineceğim.
Kasko ve trafikte şimdiye kadar en düşük hep MRT sigorta acentesinden fiyat çıktı, yıllardır onlara yaptırıyorum, kaza yaptığımda kasko işlemleri için de onlar uğraşmışlardı.

Kaza yapınca kasko olması büyük rahatlık. Motoru araba çeken dandik çekicilerle taşıtıp acaba yolda devirirler mi daha da çok hasar alır mı diye düşünmeden kasko'nun gönderdiği motosiklet taşıma işini profesyonel yapan motosiklet nakliyecileri ile yetkili servise çektirebilmek bile büyük avantaj.

Çalınırsa da rayiç bedeli ödüyor işte, piyasa fiyatına göre yine zarar ama hiç yoktan iyi.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kendi motorunu boşver, karşı tarafa verdiği hasarıda düşün. Oldu ya değeri 5 milyon olan bir otomobile vurdun. Artık en kötü otomobil 2 milyon zaten. Ve senin yüzünden adam direksiyon hakimiyetini kaybedip başka bir yere vurdu. Araç pert. Sigortan'ın ödediği rakam 2025 senesi için 300.000TL. Kendi malından vazgeçersinde başkasına para ödemekte var işin ucunda. 11.500TL'ye gayet iyi rakam.

İMM yüksek olsun o yüzden.

Çok cimrisin yav :)

Şu devirde kaskosuz gezmek büyük cesaret. Düşünecek bir şey yok. Klozları ve muafiyetleri iyi inceleyip mutlaka yenile. Özellikle İMM en az 2 milyon olsun. Bu çok önemli.

Bence zaten yenileyeceksin de, konu bahanesi olmuş :)

haha yemin ederim artık kasko sıktı ya.
çok para harcadım.12 sene ve devam ediyor..
bir noktada motor parası kadar para vermeyim bu kaskoya diyorum artık :)

şimdi bir milyonluk sıfır bir motorum olsa kaskosuz dolaşmak döt isterdi de kendi motorum için çokta bi gereği yok gibi dusunuyorum..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben 40 bin verdim diyeyim sende gönül rahatlığıyla yenile kaskonu. 😀

bizim köyde bir laf var "büyük kapının büyük mandalı olur " :d

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
haha yemin ederim artık kasko sıktı ya.
çok para harcadım.12 sene ve devam ediyor..
bir noktada motor parası kadar para vermeyim bu kaskoya diyorum artık :)

şimdi bir milyonluk sıfır bir motorum olsa kaskosuz dolaşmak döt isterdi de kendi motorum için çokta bi gereği yok gibi dusunuyorum..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bizim köyde bir laf var "büyük kapının büyük mandalı olur " :d
Valla bende ilk defa motora kasko yaptırdım. Önceki motorlarıma hiç yaptırmamıştım.... Çok fazla binmeye vakit bulamıyorum senede iki tur yapıyorum diye kasko filan yaptırmıyordum. Kaskoya verilen para biraz can sıkıyor ben ilk defa yaptırdığım için acıdı zannediyordum ama demek ki öyle değilmiş 😂😂

Africa Twin olamaz , 3 defa yol yardım almış almış Honda bu borumu 😅

140.000 km de iki defa lastik patladı.
1 defa da puşt fare enjektor kablosunu kemirmiş.

avrupalı gibi yag lambası yakmadık allaha şukurrr ;)

140.000 km de iki defa lastik patladı.
1 defa da puşt fare enjektor kablosunu kemirmiş.

avrupalı gibi yag lambası yakmadık allaha şukurrr ;)
Eee boşuna demiyoruz şambiyelli lastik yanlış tercihtir pişmanlıktır , bendeki Vstrom un en az 5 defa lastiği patladı hiç yol yardım çağırmadım , puşt fare birgün evin elektrik kablosunu kemirirse görür ebesini 😅

Kaskoyu bence yeni başlayanlar veya motoru çok değerli olanlar yaptırmalı. Uzun vadeli düşünürsek yapacağımız kazadaki maddi kayıp, kaskoya ödediğimiz bedelin altında kalıyosa hiçbir mantığı yok ki motosiklet özelinde kaskolar çok pahalı. Araba gibi olsa sürekli yaptırılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar