11.03.24 İstanbul-Kaş Yolculuğu

Motosikleti
Forza 250
Herkese merhaba,sezon için Kaş’a dönerken 2 ay önce sıfır olarak aldığım ve şuan 4000km de olan Dominar400 ile ilgili uzun yol tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Aslında bu yolculuk 2 etaptan oluşuyor,ilk gün Pendik-Yalova feribot ordanda Yalova-İzmir şeklinde 400km’lik bir sürüş.İkinci gün ise İzmir-Kaş şeklinde 450km olacak.

Bi çok kişinin bu motora uzun yolda binince el ayak uyuşu demesine rağmen 400km boyunca sadece 2 kere mola verdim(200kmde 1)ne sürüş boyunca ne de molada herhangi bir el ayak uyuşması ağrıması gibi bi sorunla karşılaşmadım.Ağrıyan tek yer sanırım selenin sert olmasından dolayı popo,aslında konfor selede var ama pek işe yaramadı 150.kmlerden itibaren motorun üstüde sağ sol oynamaya başladım :D

Motoru sabit 120-130km hız aralığında bazen 150-155km’li hızlara çıkarak molalar dahil 4.5-5 saat aralığında bitirdim,aslında yakıt takip etmek pek huyum olmasa da uzun yolda ne kadar yakıcak diye merak ettim ama şehiriçiyle aşağı yukarı aynı yaktı diyebilirim takriben 4.5-5Litre.

D250den sonra en sevdiğim özelliği 140-150kmli hızlarda bile olsam kolu çevirdiğim de hep bir güç olması çok hoşuma gitti.İlk gün için şimdilik diyebileceklerim bunlar sanırım.

Bi kaç fotoğraf ekleyeceğim ama manzara fotoğrafı maalesef yok senede 2-3 kere bu yolu yaptığım için artık sıkıldım sanırım bu rotada fotoğraf çekmekten.Yine de motorun 1-2 fotosunu koyacağım.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Çanta ne güzel durmuş, kullanışlı mıydı?

Motosikleti
Forza 250
Çanta ne güzel durmuş, kullanışlı mıydı?

Gerçekten inanılmaz kullanışlı diyebilirim kalitesi fiyatına göre çok iyi(1500 lira)oldukça da büyük diyebilirim iç giyim,sweatshirt,pantolon,eşofman cart curt yedek ekipman içlik gibi şeylerin hepsini koydum yinede yer kaldı.D400’de fabrika çıkış sırt dayama olduğu için ona dayadım ve bağladım,arkaya veya sağ sola kayma gibi bir problemde yaşamadım oldukça memnun kaldım diyebilirim.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Gerçekten inanılmaz kullanışlı diyebilirim kalitesi fiyatına göre çok iyi(1500 lira)oldukça da büyük diyebilirim iç giyim,sweatshirt,pantolon,eşofman cart curt yedek ekipman içlik gibi şeylerin hepsini koydum yinede yer kaldı.D400’de fabrika çıkış sırt dayama olduğu için ona dayadım ve bağladım,arkaya veya sağ sola kayma gibi bir problemde yaşamadım oldukça memnun kaldım diyebilirim.

Anında almak üzerine kaşıntı tuttu, tekerin düz bassın

https://www.instagram.com/reel/C2sr72Wrfc7/?igsh=OTN1YjRjNzU2c2xp

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Güzel gezi olmuş tebrikler. Motor da çok yakışıklı duruyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mola vermeden mi :O 680km yaptım, son 100km de kurtlar vadisi operasyon müziği söylüyordum bağıra bağıra :D

400-500km en ideali sanırım benim için.

Mola vermeden olmaz tabi ki, ortalamada 200-250 km.de bir yakıt molası verdim. Bir de Afyon'da sucuk döner molası verdim.

Ben de 100-200-300 derken arttıra arttıra bu günlere geldim. Gerçi epeydir 500 km üstüne çıkmıyorum, hamlamışımdır ben de.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motor çok güzel duruyor.
Bu aralar xmax'ı satıp vitesliye geçeyim derken bu motordan alma niyetim var, belki sıfır alacağım dye daha bi alıcı görüyle baktım fotolara, syah rengi güzelmiş, ben de syah alırım, kırmızısı da olaymış keşke. :)

Ön camdan rüzgar alma durumu nasıl? Siz deflektör takmamışsınız sanırım. Bu hali yetmiyordur ama o kadar yolda rüzgar aşırı rahatsız etmiş olsa yazardınız, selenin rahatsızlığını yazmışsınız.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hey masallah,dominardan memnunum ama bu veya buna yakın bişey için bana tracer700 veya ts660 lazım sanırsam oda seneye nasip olur belki

Allah gönlünüzdeki motoru nasip etsin ama benim motor da ahım şahım konforlu değil, bence Dominar ile de daha uzun yollar yapabilirsiniz. Marifet; eldeki motorla bunu yapabilmek.

Motosikleti
Forza 250
Motor çok güzel duruyor.
Bu aralar xmax'ı satıp vitesliye geçeyim derken bu motordan alma niyetim var, belki sıfır alacağım dye daha bi alıcı görüyle baktım fotolara, syah rengi güzelmiş, ben de syah alırım, kırmızısı da olaymış keşke. :)

Ön camdan rüzgar alma durumu nasıl? Siz deflektör takmamışsınız sanırım. Bu hali yetmiyordur ama o kadar yolda rüzgar aşırı rahatsız etmiş olsa yazardınız, selenin rahatsızlığını yazmışsınız.

Hocam açıkcası kafaya rüzgar alıyorsunuz tabii ki ama ben motor sürmeye başladığımdan beri naked tarz sürdüğüm için sanırsam rahatsızlanmıyorum veya önemsemiyorum.Zaten Kaş’a gittikten sonra da kısa spor cam alıp onu takacağım.Ama eminim ki tur camı+deflektör ile birlikte çok daha rahat bi yolculuk yapardım.

Bu tur kasaları ve yeni jantları şekil şemal olarak çok beğeniyorum, kazasız belasız inşallah.

Bu Dominarlar ilginç bir şekilde bir naked'a göre az rüzgar alıyor bence. Ben zamanında kısa spor camla 500km yol yapmıştım, 120-125'e kadar rüzgar konusunda gayet iyiydi rahatsız ettiğini hiç hatırlamıyorum. 130 civarı cebelleşme yavaştan başlıyordu. Bu arada sele kesinlikle rezalet. Ben de Airmax konfor seleye rağmen 100km'den sonra kıpırdanmaya başlıyordum.

Motosikleti
D400
Ah ah nisandaki turumu d400 ile yapma hayallerim vardı ama ns200 ü satamadıgım için yine benim gariban ile yapacagım turumu.

tekerin düz bassın hocam.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Herkese merhaba,sezon için Kaş’a dönerken 2 ay önce sıfır olarak aldığım ve şuan 4000km de olan Dominar400 ile ilgili uzun yol tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Aslında bu yolculuk 2 etaptan oluşuyor,ilk gün Pendik-Yalova feribot ordanda Yalova-İzmir şeklinde 400km’lik bir sürüş.İkinci gün ise İzmir-Kaş şeklinde 450km olacak.

Bi çok kişinin bu motora uzun yolda binince el ayak uyuşu demesine rağmen 400km boyunca sadece 2 kere mola verdim(200kmde 1)ne sürüş boyunca ne de molada herhangi bir el ayak uyuşması ağrıması gibi bi sorunla karşılaşmadım.Ağrıyan tek yer sanırım selenin sert olmasından dolayı popo,aslında konfor selede var ama pek işe yaramadı 150.kmlerden itibaren motorun üstüde sağ sol oynamaya başladım :D

Motoru sabit 120-130km hız aralığında bazen 150-155km’li hızlara çıkarak molalar dahil 4.5-5 saat aralığında bitirdim,aslında yakıt takip etmek pek huyum olmasa da uzun yolda ne kadar yakıcak diye merak ettim ama şehiriçiyle aşağı yukarı aynı yaktı diyebilirim takriben 4.5-5Litre.

D250den sonra en sevdiğim özelliği 140-150kmli hızlarda bile olsam kolu çevirdiğim de hep bir güç olması çok hoşuma gitti.İlk gün için şimdilik diyebileceklerim bunlar sanırım.

Bi kaç fotoğraf ekleyeceğim ama manzara fotoğrafı maalesef yok senede 2-3 kere bu yolu yaptığım için artık sıkıldım sanırım bu rotada fotoğraf çekmekten.Yine de motorun 1-2 fotosunu koyacağım.

[url]https://i.hizliresim.com/ax32mon.jpeg[/url]

[url]https://i.hizliresim.com/mjj2tpq.jpeg[/url]

Bende de kaşıntı var bu aralar. D400'de radarımdaki makinelerden. Yine de emin olamıyorum. Böyle konular iyi oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

1359 km :) Bence çok daha uzun, keyifli ve iyisini yapabilirsiniz.

[url]https://i.hizliresim.com/g8k4524.JPG[/url]

Benim limitim 100-150 km. Sonrası oynamalar başlıyor, kesin mola.

Varış noktasının Gözde Döner Sucuk olduğu gözlerden kaçmadı. :)

Motosikleti
Forza 250
Ah ah nisandaki turumu d400 ile yapma hayallerim vardı ama ns200 ü satamadıgım için yine benim gariban ile yapacagım turumu.

tekerin düz bassın hocam.

Teşekkürler hocam hepimizin

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------

Yolculuk devam ediyor,şuan Akyakadayım biraz mola verdim.İzmir-Muğla arası epey rüzgarlıydı biraz daha yavaş seyir ettim(110-115).Tekrardan D250de olduğu gibi en sevdiğim özelliği olan bu motorların ağırlığının verdiği yola oturma özelliğini söylemeden geçmeyeyim.Yine şöyle 1-2 fotoğraf atayım forumdaki arkadaşlar için.

Motosikleti
S1000XR
Teşekkürler hocam hepimizin

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------

Yolculuk devam ediyor,şuan Akyakadayım biraz mola verdim.İzmir-Muğla arası epey rüzgarlıydı biraz daha yavaş seyir ettim(110-115).Tekrardan D250de olduğu gibi en sevdiğim özelliği olan bu motorların ağırlığının verdiği yola oturma özelliğini söylemeden geçmeyeyim.Yine şöyle 1-2 fotoğraf atayım forumdaki arkadaşlar için.

[url]https://i.hizliresim.com/jdjwvgo.jpeg[/url]

[url]https://i.hizliresim.com/pj2os0j.jpeg[/url]

Fethiye'ye uğrarsan beklerim başkan. Tekerin düz bassın, iyi sürüşler. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar