- Konu Yazar
Merhaba
Bu haftasonumuzu da havaların güzel gitmesini de fırsat bilerek gezimizi yaylalara doğru yapmaya karar verdik. Gidilecek yer olarak Mersin'in 29km Kuzeyinde bulunan Ayvagediği yaylasını kararlaştırdık. Ayrıca her gezimizde bir tarihi yer gezmeden yapamadığımız için gittiğimiz yere yakın Çandır Kale'sini de gezdik ve memleketimize döndük. İşte fotoğraflarla gezi raporumuz.
Not: Arkadaşlar çok fotoğraf var. Yüklenmesi uzun sürebilir.
Her zaman ki buluşma yerimiz Ç.M.S.K önünde toplandık.

İşte otobandayız

Teknik hoca

Naci63

fevri

Otobanda bir kamyon devrilmişti. Sanırım kaza gece meydana gelmiş. Üzücü bir durumdu.

Kısa bir mola için otobanda benzincide durduk.

Mersin Gözne ayrımında otobandan çıktık ve dağlara doğru yol almaya başladık.

Gözne girişindeyiz.

İlk durağımız Gözne Kalesi. Bu arada da Adana'dan iş arkadaşlarım da bizle buluşmak için yoldalardı.

İşte Gözne Kalesi. Daha çok haberleşme amaçlı ön karakol olarak kullanılan bir kale.

Kaleyi geziyorum.

Kaleden manzara çok güzeldi.

Gözne Kalesi'ni gezdikten sonra arkadaşlarımla yolda buluştuk ve hep beraber yemek yiyeceğimiz Ayvagediği yaylasına doğru yola koyulduk.
Hemen etimizi ve sucuğumuzu ayarladık. Mangalımızda gelmişti. İşte sofra görüntüleri
Etleri hazırlarken

Herkes bir işin ucundan tuttu.

fevri (Murat) hemen etleri pişirmeye başladı.

Naci63 (Veyis) hocamız mangal başında.

Bende benim etleri mangala atıyorum.

Herkes halinden memnun :mrgreen:

Motorlarımız dinleniyor

Yemek sonrası Teknik Hoca ve fevri işleri gereği bizden erken ayrıldılar. Bizde çayımızı içip gezmeyi planladığımız Çandır Kalesi'ne doğru yola koyulduk. Yol boyu manzara muhteşemdi. Yol yer yer taşa döndü ama onunda keyfini çıkarttık.

Muhteşem dağ çiçekleri

Kısa mola sonrası tekrar yoldayız.

İşte kale uzaktan göründü.

Yol şartları ağırlaşıyor.

Arabalı arkadaşlar yer yer arabadan inip aracı hafiflettiler ama buna rağmen altını sürttüğü yerler oldu.

İşte Çandır Kalesi

Yolun iyice bozulması sebebiyle arabayı aşağıda bırakan arkadaşlarım güzel bir yürüyüş yaptılar.

İşte karlı dağlar

Geldiğimiz yol

İşte muhteşem manzara

Muhteşem doğa kendini her açıdan bize gösteriyordu.

Veyis hocam ve manzara

Kale girişine varıyoruz. Tüneller içinden kıvrılarak çıkan merdivenden kaleye doğru çıkıyoruz.

Tepeye çıktığımızda bizi modern bir yapı karşıladı. Orman yangınları için gözetleme amacıyla yapılan kuleden manzara muhteşemdi.

Manzaraya baktıktan sonra kaleyi gezmeye başlıyoruz. Kale hakkında bulabildiğim bazı bilgiler.
Alıntı: http://www.mersin-ziraat.org

Kalenin iç kısımlarındayız

Bu arada ben değişik açılardan farklı fotoğraflar çekmeye çalışıyordum

Kalenin üst kısımları ve bulutlar

Son bir kez manzaraya bakıp geri dönüş yoluna koyuluyoruz.

Merdivenlerin başlangıcı

İşte daracık merdiven tüneli

Sonunda aşağıya indik ve tepeden aşağıya dönüş yoluna koyulduk. Veyis hocamız motoruyla poz verirken.

Kaleye son bakışlar

Artık motora binme vakti

Stabilize yoldan tekrar Ayvagediğine vardık. Suyumuzu ve bir bardak çayımızı içip dönüş yoluna koyulduk. Yolda tatlı yemeğe karar verdik.

Bu arada da tatlıcının yanında toprak eşyalar satan dükkan dikkatimi çekti girdik baktık. Bir adet sürahi alıp memleketimize döndük.

Geziye katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gün geçirdik.
Görüşmek üzere.
Bu haftasonumuzu da havaların güzel gitmesini de fırsat bilerek gezimizi yaylalara doğru yapmaya karar verdik. Gidilecek yer olarak Mersin'in 29km Kuzeyinde bulunan Ayvagediği yaylasını kararlaştırdık. Ayrıca her gezimizde bir tarihi yer gezmeden yapamadığımız için gittiğimiz yere yakın Çandır Kale'sini de gezdik ve memleketimize döndük. İşte fotoğraflarla gezi raporumuz.
Not: Arkadaşlar çok fotoğraf var. Yüklenmesi uzun sürebilir.
Her zaman ki buluşma yerimiz Ç.M.S.K önünde toplandık.

İşte otobandayız

Teknik hoca

Naci63

fevri

Otobanda bir kamyon devrilmişti. Sanırım kaza gece meydana gelmiş. Üzücü bir durumdu.

Kısa bir mola için otobanda benzincide durduk.

Mersin Gözne ayrımında otobandan çıktık ve dağlara doğru yol almaya başladık.

Gözne girişindeyiz.

İlk durağımız Gözne Kalesi. Bu arada da Adana'dan iş arkadaşlarım da bizle buluşmak için yoldalardı.

İşte Gözne Kalesi. Daha çok haberleşme amaçlı ön karakol olarak kullanılan bir kale.

Kaleyi geziyorum.

Kaleden manzara çok güzeldi.

Gözne Kalesi'ni gezdikten sonra arkadaşlarımla yolda buluştuk ve hep beraber yemek yiyeceğimiz Ayvagediği yaylasına doğru yola koyulduk.
Hemen etimizi ve sucuğumuzu ayarladık. Mangalımızda gelmişti. İşte sofra görüntüleri
Etleri hazırlarken

Herkes bir işin ucundan tuttu.

fevri (Murat) hemen etleri pişirmeye başladı.

Naci63 (Veyis) hocamız mangal başında.

Bende benim etleri mangala atıyorum.

Herkes halinden memnun :mrgreen:

Motorlarımız dinleniyor

Yemek sonrası Teknik Hoca ve fevri işleri gereği bizden erken ayrıldılar. Bizde çayımızı içip gezmeyi planladığımız Çandır Kalesi'ne doğru yola koyulduk. Yol boyu manzara muhteşemdi. Yol yer yer taşa döndü ama onunda keyfini çıkarttık.

Muhteşem dağ çiçekleri

Kısa mola sonrası tekrar yoldayız.

İşte kale uzaktan göründü.

Yol şartları ağırlaşıyor.

Arabalı arkadaşlar yer yer arabadan inip aracı hafiflettiler ama buna rağmen altını sürttüğü yerler oldu.

İşte Çandır Kalesi

Yolun iyice bozulması sebebiyle arabayı aşağıda bırakan arkadaşlarım güzel bir yürüyüş yaptılar.

İşte karlı dağlar

Geldiğimiz yol

İşte muhteşem manzara

Muhteşem doğa kendini her açıdan bize gösteriyordu.

Veyis hocam ve manzara

Kale girişine varıyoruz. Tüneller içinden kıvrılarak çıkan merdivenden kaleye doğru çıkıyoruz.

Tepeye çıktığımızda bizi modern bir yapı karşıladı. Orman yangınları için gözetleme amacıyla yapılan kuleden manzara muhteşemdi.

Manzaraya baktıktan sonra kaleyi gezmeye başlıyoruz. Kale hakkında bulabildiğim bazı bilgiler.
Mersin’e bağlı Çandır Köyü’nün kuzeyinde bulunmaktadır. MÖ. 1. yy’ dan MS.12 yy’ la kadar kullanılmış olup, Kilikya Krallığının Namrun’ a bağlı önemli bir merkeziydi. Bir masa dağı üzerine kurulu , kayadan oyma bir merdivenle çıkılan kalenin düzlüğünde kilise ve saray mevcuttur.Çok sayıda binaya ait izler taşıyan kale, güneyde sağlam durumda 5 burca sahiptir.
Alıntı: http://www.mersin-ziraat.org

Kalenin iç kısımlarındayız

Bu arada ben değişik açılardan farklı fotoğraflar çekmeye çalışıyordum

Kalenin üst kısımları ve bulutlar

Son bir kez manzaraya bakıp geri dönüş yoluna koyuluyoruz.

Merdivenlerin başlangıcı

İşte daracık merdiven tüneli

Sonunda aşağıya indik ve tepeden aşağıya dönüş yoluna koyulduk. Veyis hocamız motoruyla poz verirken.

Kaleye son bakışlar

Artık motora binme vakti

Stabilize yoldan tekrar Ayvagediğine vardık. Suyumuzu ve bir bardak çayımızı içip dönüş yoluna koyulduk. Yolda tatlı yemeğe karar verdik.

Bu arada da tatlıcının yanında toprak eşyalar satan dükkan dikkatimi çekti girdik baktık. Bir adet sürahi alıp memleketimize döndük.

Geziye katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gün geçirdik.
Görüşmek üzere.