10mb HDD Sadece 3398$ :)

seneeeeeeeeeeee geçen sene:p
harbi yılı kaç bunun yaa

her ne kadar şimdi bizlere gülünç gelse de o adamlara müteşekkirim. onların o başlangıç çalışmaları olmasaydı Hz Ademden bu yana insan tarihinde yüzbinlerce yılda yaşanan gelişmelerin yüz katını yüz yılda asla beceremezdik.

Super Moderator
hddqh3.jpg

...ki artık bu bile komik geliyor bize...

Yaa adamlar işin zorluklarını cekmısler baslamıslar bız sefasını suruyoruz cebımızde artık 32 GB lık Flash Dısk tasıyoruz..

O adamlardan Allah razı olsun..Tabi Yabancılardan biz türklerin buldugu hıc bısı yok bu konuda..

Aslında Türklerin bulduğu elektronik alanında çok buluş var .ancak Türk malı olarak satılamadığından patent olarak yabancılara satılıyor.

ilk aklıma gelenler :

dünyanın bilinen ilk hardiske kayıt yapan televizyonunu ve akıllı kumandasını vestel yaptı ama patenti sony e sattı.

dünyanın ilk dinlenemez frekans atlamalı cep telefonunu aselsan yaptı ama kimse almadığı için üretimi durdu.

ayrıca dünyada ilk kez cep telefonu konuşmalarını havada yakalayıp kayıt altına alan cihazı ankaralı bir mühendis yaptı. faili mechul bir cinayete kurban gitti.

Telsiminde özellikle gsm elektroniği ve Gprs alanında dünyada ilk sayılabilecek başarıları var. ama Tmsf nin elkine düştüğünde bunları pazarlayamıyor.

Dünyaya pazarlayabileceğimiz bir buluşu veya markayı gerek maddiyattan gerekse bürokratik nedenlerden oluşturamıyoruz.

Son düzenleme:
Aslında Türklerin bulduğu elektronik alanında çok buluş var .ancak Türk malı olarak satılamadığından patent olarak yabancılara satılıyor.

ilk aklıma gelenler :

dünyanın bilinen ilk hardiske kayıt yapan televizyonunu ve akıllı kumandasını vestel yaptı ama patenti sony e sattı.

dünyanın ilk dinlenemez frekans atlamalı cep telefonunu aselsan yaptı ama kimse almadığı için üretimi durdu.

ayrıca dünyada ilk kez cep telefonu konuşmalarını havada yakalayıp kayıt altına alan cihazı ankaralı bir mühendis yaptı. faili mechul bir cinayete kurban gitti.

Telsiminde özellikle gsm elektroniği ve Gprs alanında dünyada ilk sayılabilecek başarıları var. ama Tmsf nin elkine düştüğünde bunları pazarlayamıyor.

Dünyaya pazarlayabileceğimiz bir buluşu veya markayı gerek maddiyattan gerekse bürokratik nedenlerden oluşturamıyoruz.

hocam yazını hayretle okudum ya. valla ilk defa okuyorum bunları ve kahroluyorum. hele hele şu ankaralı mühendis için acayip üzüldüm. şu ülkenin ileri gitmemesi için uğraşanların Allah tez zamanda sonunu getirsin.

ben 2000 yılında 30 gb lik hard disk almıştım 5200 rpm eve gelenler filan olum sen manyakmısın nasıl dolduracan bunu filan diyolardı

2000 yılında bnmde 20 gb vardı 128mb ram p3 866mhz vodoo 16mb ekran kartı uçuyordu o zaman:mrgreen:

vay beaa önceden bi pc vardı 10 gb hdd p4 a.6 işlemci 64 ram :D ne çok seviyordum onu gözüm gibiydi çok kıymetyliydi koskoca 10 gb harddisk vardı :D
şimdiki amd phenom x3 2.10 ghz 4 gb ram 160 gb harddisk 1 gb ekran kartı var

belkide eskisi daha kıymetliydi :D

İlk Akıllı kumandanın şöyle bir hikayesi var.
Bir teknoloji yarışmasına 16 yaşında bir kız kendi icadı bir kumanda ile katılıyor.normal kumandalardan farkı bir likit kristal ekran ve özel bir tuş. bu tuşa basıp herhangi bir tuşa bastığınızda 2 satırlık ekrandan o tuşun ne işe yaradığını yazan bir yazı kayarak geçiyor.proje sahibine bir para ödülü ( yanllış hatırlamıyorsam 1000 dolar civarı ) verilip projesi alınıyor ve vestel adına patentlenip sony e satılıyor. Yani fikir ve prototip vestel mühendislerine de ait değil.16 yaşında bir kız çocuğunun eseri ama üzerinde "İt's a sony " made in Japan yazılarak satılıyor.

Türk insanında çok potansiyel var ama maddi olarak karşılığını alamadığı gibi patent ve sponsor desteği olmadığı için seri üretim yapılamıyor. TTüm dünyanın bildiği bir Türk markası yapılamıyor. .ama başka ülkelerde mesela Japonyada bir üniversite öğrencisine güneş enerjili arabasını daha da geliştirebilmesi için 300.000 Dolar ödenek çıkabiliyor.

Şöyle bir olay hatırlıyorum. şehrin yalovada olması lazım.4 emekli makina mühendisi arkadaş boş zamanlarını değerlendirmek için kendi kişisel cep denizaltılarını yapıyorlar. amaçları bunu deniz kuvvetlerine hibe etmek. patent için başvuru yaptıkları an , polis ve mit dahil bütün istihbarat birimleri bu 4 kişiyi sorguya alıyorlar. sonuç yaptıkları denizaltıyı kendi elleriyle söküyorlar.

Yani bu ülkede öyle ciddi şeyler keşfetmeyeceksiniz , Başınıza bela alacağınız gibi birde yaptığınız masrafa yazık

Son düzenleme:
ya bu telefonları kullanıyo olsaydık :mrgreen:

nerden nereye şimdi bilgisayar bile cebe girdi . .

Moderatör
Elektronik teknolojisi hızla gelişiyor, yanlız gözden kaçan birşey var.. Elektronik teknolojisi yada pc hızla gelişmesine rağmen, hızına yetişemememize rağmen, bilmem farkında mısınız, otomobil ve dolayısıyla motor teknolojileri kağnı hızı ile ilerliyor.. Bana çoğunuz katılmayacaksınız belki, ABS diyeceksiniz EPS diyeceksiniz, elektronik denge sistemi diyeceksiniz, diyeceksiniz de diyeceksiniz, ama 1950'de de normal standartlarda arabalar 100-120 Hp arasındaydı, şimdi de aynı. Görüntü ve bir kaç basit elektronik teknoloji dışında değişen ne var?

Bu arada ilk bilgisayarımın ekran kartı 4 Mb, Ram'i 1 Mb idi :) 3-4 tane disket kullanıp oyun yüklerdik.. Teyp kasediyle çalışan oyunları oynardık, hatırlar çoğunuz :)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1997-98 yılında ilk bilgisayarımı almıştım.
babam öğreneyim die ucuz bişler almıştı.
hiç unutmam windows 3.1:)
windows 95 e hayrandım o zamanlaar:)
şimdi wista çok olağan gelio:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar