bir kaç şey de ben yazayım;
yaş 55 emekliyim, ehliyet 1985 den Allaha şükür hiç kazam yok. şu anda mevcut araba ve motorun yanına yazlıkta kullanmak için 125 lik bir motor daha aldım. bu 5. motorum.
yılbaşından sonra Isparta plaka çıkartacağım ama 2016 de yine zam geleceği için şimdiden sigortasını yaptırayım bir ayı boşa gitsin yılbaşından sonra fiyatların ne olacağı belli olmaz düşüncesi ile 2 gü araştırın bu gün sigorta yaptırdım.
480 ile 141 lira arasında fiyatlar çıktı sonunda 141 liraya Ergo sigortaya yaptırdım. şehir Antalya olarak girince fiyat direk 2 ye katlıyor.
2-3 ay kadar önce sorduğumda 75 lira civarında tutar demişlerdi.
bu arada Sigortan.net diye dandik bir site var internetten girdiğimde bana sadece 1 teklif verdi o da 1,650 liracık.
7-8 ay önce mevcut motorun sigortası 65-70 lira idi hem de Antalya plakası ve o zaman ikemetgahım Antalya olmasına rağmen. demek ki şimdi yaptırsak 250-300 liradan aşağı olmayacak.
büyük şehir ve yaşı genç olan arkadaşlar için durum vahim; bence küçük illerde yaşı büyük akrabaları varsa onların üzerine satış yapıp 200 lir kadar masraf edecekler ama sonra rahat edecekler. ilk yaptıracakları sigortadan daha fazlasını kazanırlar.
bu arada motoru üzerine satış yapacak kişinin kaza vukuatı olmasın.
ayrıca daha önce araç veya motor satıp satışından dolayı sigortasını iptal ettirdiyseniz acenteye belirtin eski sigortanın indirimlerinden faydalanırsınız.
sigortasız gezmek çözüm değil, yakalanır veya kaza yaparsanız ceza yersiniz. direk suçlu olursunuz. sigorta yaptırmak zorunda kalırsınız.
o zaman ceza, karşı tarafın hasarı ve sigortasız gezdiğiniz her günün ayrıca cezasını ödersiniz.
sigortada sadece plaka yeterli olmuyor, çogu firmalarda sistem direk nüfusa kayıtlı olduğun ile göre işlem yapıyor.