Racing motorlarla uzun yolculuklar diğer tarzdaki motorlarla yapılan uzun yolculuklardan oturuş şekli nedeniyle daha yorucu oluyor. Racing uzun yolculuklar için uygun bir araç değil. Ancak herkes maddi açıdan çok uygun olmadığından, racing sevenler bir de uzun yol yapmak için ikinci bir araç alamıyorlar. Mesela ben

Dolayısıyla burada bir fedakarlık yapmak gerekiyor. Ya racingden vazgeçmeyip, uzun yolda sıkıntı çekeceksiniz, ya da uzun yola rahat gitmek istiyorsanız buna uygun bir araç alıp racing tutkunuzdan vazgeçeceksiniz. Ben ilkini seçenlerdenim
Daha önce 600F Sport ile yaklaşık 30.000 km yol yaptım. Bunun yarısı uzun yolculuklarda yapılan mesafelerdi. Bu sene de MARMOK ve EMOK motosiklet festivallerine 1000RR ile gideceğim. Bu motorların sadece rahatsız olması değil, yanınızda eşya götüremiyor olmanız da dezavantaj. Racing için en uygun eşya taşıma ancak depo üstü çanta ile olabiliyor. Yan çanta takmak pek mümkün değil. Ancak geçen seneki festivalde hem yanlara hem de arkaya hard-case takmış bir 600F gördüm. Fena da durmuyordu.
Racing motorlar aslında tek kişi için üretilmiş motorlardır. Uzun yolculuklarda iki kişi olduğunuzda çok daha fazla yorulursunuz. Özellikle arkada oturan kişi sürücüden daha fazla yorulur. Yorulmayı en aza indirmek için sık sık motora biniyor olmanız büyük avantaj. Bir hafta bile motora binmeseniz, bindiğiniz ilk gün fazla yoruluyorsunuz, bazı yerleriniz ağrıyabiliyor. O yüzden antreman şart.
Herhalde bu forumda racing ile benden fazla yol yapan yoktur. O yüzden kısaca şunu söyleyeyim, racing ile uzun yol yapacaksanız diğerlerinden çok daha fazla yorulacağınızı bilerek çıkın bu yolculuğa... Benden söylemesi